avantiaalter Damesvolleybalclub

|2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 |2015-2016 |2014-2015 | 2013-2014 |

| 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 |2008-2009 |

 

25 april '16

Zo, het seizoen zit er op, dat wil zeggen, de normale competitie. Het werd een mooie afsluiter gisteren met heel wat overwinningen. De kers op de taart was natuurlijk de miniemenwedstrijd: Ze moesten tegen de onmiddellijke concurrent winnen om de titel binnen te rijven en deden dat na een spannende wedstrijd die op 3-1 eindigde. Proficiat Anouk, Louise, Floor, Lotte, Marit, Maïté en trainers Justien en Kim!
Na de wedstrijd van de A-ploeg werden de afscheidnemenden in de bloemen gezet. We hopen hen uiteraard nog wel eens terug te zien in Avanti en wensen hen een mooie (volleybal)toekomst.

Komende vrijdag is er de jaarlijkse slothappening, waarop het voorbije seizoen wordt overlopen, de indeling van de nieuwe ploegen bekendgemaakt wordt en de ouders eens de volleybalschoenen aantrekken en het tegen elkaar opnemen.

En op zaterdag 14 mei speelt een selectie van onze talrijke junioren de eindronde tegen de andere 4 Vlaamse provincies. Wedstrijden in Aalter om 9.30u, 12u, 13.15u en 15.45u. Supporters zullen bij deze zware wedstrijden zeker nodig zijn!

17 april '16

We hebben het laatste verplaatsingsweekend achter de rug. Van de 8 wedstrijden werden er 6 gewonnen! Alleen de B-miniemen en de reserven van de A-ploeg verloren, de provinciale scholieren hadden 5 setten nodig om te winnen (na een 2-0 achterstand!) en alle anderen wonnen comfortabel.
Volgende zondag speelt iederen thuis de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.. We hopen er een sportief succesvolle én leuke dag van te maken.

We hopen ook heel veel supporters te mogen begroeten bij de wedstrijd van de A-ploeg (om 18.30u). Voor sommigen wordt het hun laatste wedstrijd bij Avanti, en voor Mieke zelfs de laatste wedstrijd tout court. We hopen hen met een overwinning te kunnen uitwuiven!

12 april '16

We haalden vorig weekend een schitterend rapport: 8 op 11, en dat allemaal op verplaatsing!
Onze C-kadetten verloren na een mooie wedstrijd zeer nipt (3-2) tegen een versterkt Aalst, dat blijkbaar met de provinciale scholieren forfait moest geven en uit die ploeg enkele kadetten kon recupereren. De B-ploeg moest zowel bij de reserven (2-1) als in de hoofdwedstrijd de duimen leggen tegen SKW. Wij presteerden zwak en SKW wou duidelijk weerwraak na de 3-0 in de heenronde.
Maar voor de rest allemaal winst. De B-scholieren konden een 2-0 achterstand nog ombuigen naar 2-3. De B-miniemen verloren slechts 1 setje (1-3) en wonnen zo hun 4de wedstrijd. Alle andere jeugdploegen (KB, KA, SA) konden met droge 0-3 cijfers winnen en de junioren kregen (spijtig genoeg) de 0-3 cadeau door forfait van Waasland.
De A-ploeg moest naar Oostende. Beide ploegen stonden op een gedeelde 2de plaats. Wij wonnen weliswaar thuis met 3-0, maar in Oostende konden we tot nu toe nog nooit winnen. De reserven hadden reeds het goede voorbeeld gegeven (0-3). Het werd een spannende partij volleybal met in setten 1 en 3 het kleinste verschil, maar uiteindelijk toch een mooie 0-3. Zo hebben we Oostende op 3 punten gezet. Ook Bissegem verloor (verrassend op Melsele), waardoor die op 4 punten volgen en wij dus los op de 2de plaats staan.

28 maart '16

Op paaszaterdag werden traditioneel de Oost-Vlaamse bekerfinales gespeeld. Avanti was er vertegenwoordigd met de U11. Tegenstander was Temse, de ploeg waar we vorig jaar kansloos met 3-0 van verloren. De Avanti-preminiemen waren zeer gemotiveerd, misschien iets té? Ze speelden namelijk super mooi volleybal en toonden zich een stuk sterker dan Temse, maar... hun opsalgen waren een drama. Keer op keer belandde de bal voorbij de 6-meter-achterlijn en kreeg Temse veel punten cadeau. Resultaa: 25-19 en 25-18 verlies. Ondertussen waren er ook al wat traantjes gevloeid. Vanaf de derde set besloten Marit en Lotte om onderhands te serveren en dat betekende de kering. Met 21-25 en 19-25 bereikten we een tie-break. De spanning was ook bij beide supportersteams te snijden. We kwamen een paar punten achter, maar ook nu vochten we terug naar 14-14. Uiteindelijk moesten we helaas met 17-15 de duimen leggen. Toch proficiat aan Lotte, Maïté, Marit, Floor, trainer-coach Kim en trainster Justien voor de progressie die ze in de loop van dit seizoen gemaakt hebben.

21 maart '16

We blikken terug op het zoveelste succesweekend.
Onze oudjes (Avantique) zetten de toon door op de kwartfinale van de Vobog-beker de winnaar van vorig seizoen met 3-0 te verslaan. Daarna was het de beurt aan onze jeugd. De kleinsten waren vrij, maar de A-kadetten, de beide scholierenploegen én de junioren wonnen hun wedstrijd. De B-ploeg moest het opnemen tegen Moerbeke, de tweede in de rangschikking. Daar verloren ze in een tumultueuze wedstrijd met 3-1, maar deze keer wonnen de reserven met 3-0 en de hoofdploeg, die wat zenuwachtig begon, kon na de 0-1 toch nog de volle buit pakken: 3-1! De A-ploeg kon dus niet onderdoen. De reserven wonnen en in de eerste 2 setten walsten onze dames over Velvoc. Misschien ging dat iets te makkelijk, want vanaf set 3 lieten ze de bezoeksters in de match komen. Gevolg: 2-2 en een tiebreak. Gelukkig wonnen we die, zodat de dag zonder matchverlies kon afgesloten worden.
Nu volgen er 2 vrije weekends, dan 2 verplaatsingsweekends en op 24 april sluiten al onze ploegen de competitie thuis af.

14 maart '16

Onze B-ploeg kon bij de ongeslagen leider Eevoc, ondanks een beter spelniveau dan vorige week, helaas geen setje pakken. De 2 provinciaal spelende jeugdploegen hebben er een thriller van gemaakt in Gent, en wonnen allebei met 2-3. Als onze andere jeugdploegen haalden in Oudenaarde, Zottegem, Lokeren en 3 keer Zomergem de volle buit binnen.
De A-ploeg moest als derde op bezoek naar de tweede in de rangschiking, Bissegem. Thuis verloren we met 1-3, maar ondertussen zijn we wel beter op dreef. Toch misten we enigszins onze start en de 4-puntenkloof konden we niet meer goed maken: 25-21. Maar daarna draaide de Avanti-machine weer op volle toeren en konden we de wedstrijd met een mooie 1-3 overwinning binnenhalen, waardoor we over Bissegem naar de tweede plaats springen.
Ondertussen waren ook onze oudjes (Avantique) actief in Zomergem. Ze wonnen (wie had iets anders verwacht?) en haalden daarmee de titel en de promotie naar de tweede VOBOG-reeks binnen.
Twee titels dus al. Benieuwd of er nog eentje bijkomt tegen het einde van het seizoen...
En dat volleybalspeelsters ook nog iets anders kunnen, konden we zondagavond op tv zien. Proficiat, Ann-Sophie!

7 maart '16

Eerst iets over vorige week: we gingen met 3 jeugdploegen naar de 1/2 finales van de Oost-Vlaamse beker. De kadetten hadden het moeilijk tegen VDK Gent en verloren met 3-0, de junioren (geteisterd door ziekte) haalden het ei zo na tegen Melsele (3-2 verlies, met 15-13 in de tie-break). Alleen de preminiemen kunnen de Aalterse eer hoog houden op de finaledag op paaszaterdag: zij wonnen met 3-0 tegen Lede.

Het voorbije weekend was wisselend. Thuis konden onze beide provinciale jeugdploegen moeiteloos winnnen. Ook de junioren, de kadetten C en de miniemen A wonnen hun wedstrijd. Scholieren B en kadetten B konden het tegen de leider niet waarmaken. En bij de senioren verloor de B-ploeg met 3-2 op Lede. De A-ploeg blikte Vamos in met 0-3.

21 februari '16

Het was een wisselvallig verplaatsingsweekend. We wonnen uiteindelijk slechts 4 van de 9 wedstrijden. Proficiat aan B-ploeg, B-scholieren, B-kadetten en A-miniemen. Wat de C-kadetten in Michelbeke deden, lezen jullie hierna. En ook de begeleidende foto zal het bekijken waard zijn :).

U15RC: Michelbeke - AVANTI C

Op zaterdag trokken we naar Michelbeke, om het op te nemen tegen Richa, de 2e in de rangschikking.
De eerste set ging in het begin nog gelijk op maar erna haalde Richa in één ruk de set binnen door een 12-tal strakke opslagen (25-12). In de volgende set draaide de receptie en opslag een stuk beter en namen we een lichte voorsprong (13-17). Richa werkte zich echter terug dichter (21-20) en kon nipt ook de 2e set binnen halen (25-23). In de derde en vierde set kwam Avanti telkens op een achterstand (set 3: 15-7, set 4: 15-11) die we niet meer konden recht zetten. Het werd respectievelijk 25-18 en 25-20 in set 3 en 4.
Jammer genoeg geen set kunnen winnen maar achteraf was er gelukkig een leuke troostprijs (zie foto)! Ook nog een dankjewel voor de gelegenheidsspeelsters Licia, Olivia en Lara!

8 februari '16

We vallen in herhaling: gisteren was het weer een erg succesvolle volleybaldag.
Onze door omstandigheden erg gehavende kadetten C-ploeg, moest gedepaneerd worden door 1 miniem en 2 preminiemen. Een mooie ervaring voor die meisjes, maar een overwinning zat er toch niet in. In de 4de set konden ze wel de eer redden! Ook de B-kadetten (3-2) en de A-scholieren (3-1) moesten gedepaneerd worden door respektievelijk een miniem en een kadet. En ook de A-miniemen (3-0) en de B-scholieren (3-1) stuurden de tegenstander zonder punten naar huis.
De B-ploeg versloeg VDK Gent met 3-1 en ook de A-ploeg had Gent als tegenstander. Zij hadden met die ploeg nog een eitje te pellen en dat deden ze met verve. In de eerste 2 setten lieten ze Gent alle hoeken van de zaal zien (25-12 en 25-15). In set 3 vochten de youngsters van Gent zich weer in de wedstrijd, maar enkele opslagmissers op het eind deed hen toch de das om: 25-22. Daarmee springt Avanti over Oostende naar plaats 3 en is de iets aarzelende start van de competitie al lang vergeten.

1 februari '16

Zondag 31 januari was een memorabele dag. De beide miniemenploegen speelden en 1 ervan won, de C-kadetten wonnen met 3-2 en in de namiddag waren er op het preminiementornooi 6 Avanti-ploegjes vertegenwoordigd, die het schitterend deden. Tot daar alles vrij normaal.
Om 11.45u moesten onze JUNIOREN het tegen Waasland opnemen. Zij wonnen probleemloos met 3-0 en werden daardoor - jawel, reeds in januari! - KAMPIOEN VAN OOST-VLAANDEREN. Proficiat aan de 6 vaste junioren en hun gelegenheidsploegmaten, en ook aan hun trainers Michel en Jan en aan hun vaste trainer/coach Justien!

Om 18.30u stond een topper in 1ste divisie gepland. Leider Torhout kwam nl. op bezoek. Traditioneel werden de confrontaties met Torhout meestal 5-setters, zo ook de heenmatch in Torhout die we eervol met 3-2 verloren. Wat zou het nu worden? Velen waren nieuwsgierig, want de tribunes zaten eivol met dolenthousiaste supporters van de beide ploegen.
De talentvolle bezoekers namen de match echter goed in handen en wonnen de eerst set met 19-25 en de tweede zowaar met 16-25. Dat Mieke net voor de start haar schouder uit de kom was gegaan en zij toch wel behoorlijk wat pijn moest verbijten, zat daar misschien wel voor iets tussen. Maar ook ons middencompartiment had het moeilijk met de boomlange middens aan de overkant. Ook in set 3 kwamen we aanvankelijk op achterstand, maar we vochten ons stilaan in de wedstrijd via het winnen van enkele lange rally's. Toch kwam Torhout op matchbal (23-24). En toen begon de thriller. Set 3 eindigde op 31-29.
Ondertussen was de wedstrijd ook al gekleurd met 2 gele kaarten (mooi verdeeld over de 2 ploegen). In set 4 kwamen we weer achter, maar onze hoeken scoorden steeds beter en ook de middens konden zich af en toe tonen. Daarbovenop hielpen ook de trommels, toeters en bellen van de supporters ons naar een 23-22 stand. Een rode kaart voor de coach van Torhout maakte er 24-22 van en onze dames maakten het af: 25-22. Wat zou de tie-break brengen? Suspens, inderdaad. De meisjes van Torhout waren serieus gefrusteerd na de slotfase van set 4, wat de kapitein halfweg de laatste set ook rood bezorgde. De set eindigde met het kleinste verschil: 15-13. Daarmee zette Avanti de reeks overwinningen verder, ondertussen al 7 op rij.

Volgende afspraak: zondag 7 februari 18.30u voor de derby tegen VDK Gent.

17 januari '16

Wat een heerlijke dag toch gisteren. Terwijl het buiten niet zo aangenaam toeven was, kon je in de Aalterse sporthal genieten van een aantal zeer mooie volleybalwedstrijden.
6 van de 7 jeugdwedstrijden werden gewonnen en ook de B-ploeg kon een mindere wedstrijd na 1-2 achterstand toch nog ombuigen in 3-2 winst. En de A-ploeg kon in aanwezigheid van een grote supportersschare een vervolg breien aan de mooie reeks overwinningen. Tegen Roeselare werd het een droge 3-0 (misschien geholpen door de 5 balschenkers van die dag?).
En daarna werd het gezellig in de cafetaria. Onze talrijke medewerkers verwenden ons allen met een hap(je) en (heel wat) drankjes op 2016 en een vervolg van een mooi seizoen.
Bedankt aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen!

11 januari '16

Blijkbaar hadden sommigen de feestdagen nog niet goed verteerd, of was de tegenstander te sterk. Feit is dat miniemen B, kadetten C, kadetten B en B-ploeg met 3-0 verloren. Miniemen A en scholieren B moesten dan weer nipt de duimen leggen met 3-2 en hebben de kans om dat op de laatste speeldag thuis om te zetten in een overwinning. De beide provinciale jeugdploegen (scholieren en kadetten) wonnen met 0-3, weliswaar beide tegen de hekkensluiter van hun reeks.
En de A-ploeg (net zoals de B-ploeg met veel studenten in volle blokactie) won met 2-3 in Melsele. Dat is de vierde overwinnig op rij! Daarmee bevestigen we onze 4de plaats.
Hopelijk kunnen we daar komende zaterdag nog een vervolg aan breien. Ik zou zeggen: iedereen op post om te komen supporteren en daarna een glaasje te drinken op het nieuwe jaar!

21 december '15

Op 12 december speelden onze preminiemen hun thuistornooi. Ze kregen zowaar een persfotograaf op bezoek en prijken nu met hun foto in de krant! De scholieren konden niet winnen in Kieldrecht. De dames van de A-ploeg konden tegen Gooik hun goede vorm bevestigen (3-1) en gaan de winterstop in op een mooie 4de plaats.
Het voorbije weekend was een bekerweekend. De kadetten wonnen na een puike prestatie vorige week al op Navok met 2-3. De scholieren kwamen tegen een gesmeerd lopend Meerbeke niet in de match (0-3) en de junioren gingen 0-3 winnen tegen een traditionele bekerfinalist Waasland.
Daarmee is Avanti in 3 jeugdcategorieën op 5 (U11, U15 en U19) in de halve finales vertegenwoordigd.

Wij willen al onze websitebezoekers GEZELLIGE EINDEJAARSDAGEN toewensen. Op het nieuwe jaar klinken we op zaterdag 16 januari ter gelegenheid van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. De uitnodiging komt er aan. Hou die dag alvast vrij!

6 december '15

Van de 3 jeugdploegen die actief waren, won er 1 (de provinciale kadetten 0-3 in Gent). De regionale scholieren verloren helaas voor het eerst, weliswaar maar met 2-3.
Maar toch heeft de Sint voor een prachtig weekend gezorgd. Deze keer konden we ons vooral optrekken aan de 2 seniorenploegen. De B-ploeg won - met mooi volleybal - tegen de concurrent in de rangschikking met 3-0, en handhaaft zich daarmee op de vierde plaats.
De A-ploeg had tegen Oostende iets recht te zetten na het bekerverlies in september en dat hebben ze met bravoure gedaan! In de reservenwedstrijd voelden we al dat er vechtlust en schwung aanwezig was (3-0). En met 25-16, 25-10 en 25-12 in de hoofdwedstrijd stuurden ze de derde in de rangschikking kansloos naar huis. Het was de beste wedstrijd van het seizoen, waarin iedereen top was. Proficiat voor de puike prestatie! Dat smaakt naar meer. Misschien al volgende week thuis tegen Gooik? Voor de supporters: ook dan weer op zaterdagavond om 20.30u.

30 november '15

Slechts 4 jeugdwedstrijden het voorbije weekend (2-2).
De B-ploeg heeft tegen het ongeslagen Moerbeke - weliswaar in een erg vijandige sfeer - toch nog een mooie uitslag bijeengespeeld (3-1 verlies en de eerste 2 setten met het kleinste verschil verloren). Ze bevestigen hiermee hun statuut van subtopper.
De A-ploeg moest punten pakken in Veltem om niet terug te zakken in de rangschiking. In de eerste set lukte het traditioneel niet (25-19 verlies), maar gelukkig werd het langzaam beter, zodat zelfs de volle buit werd binnengehaald (1-3).

23 november '15

Zaterdag zetten onze junioren in Bazel hun zegereeks verder. Waar zal dat eindigen?
Zondag speelden alle andere ploegen thuis. En ook hier wonnen 5 van de 7 jeugdploegen. Met een speciale vermelding voor de B-miniemen, die hun eerste overwinning binnenhaalden.
De beide verliespartijen bij de jeugd waren voor de A-miniemen en de A-scholieren, maar het was telkens met het kleinste verschil: 2-3.

Alleen onze beide seniorenploegen konden geen punten behalen: de B-ploeg kon tegen een meer ervaren Eevoc, dat aan de leiding staat, weinig inbrengen. Net als bij de A-miniemen ging het nog maar om de eerste verlieswedstrijd.
En de A-ploeg kon het niveau van de eerste 2 sets niet aanhouden en ging dus met 1-3 de boot in tegen de tweede uit de rangschikking Bissegem. Volgende zondag trekken we naar Veltem-Beissem, dat dit weekend Oostende in eigen huis het vuur aan de schenen legde.

21 november '15

Morgen, zondag 22 november, spelen met uitzondering van de junioren (die moeten vandaag naar Bazel) alle ploegen thuis. Mama's en papa's, oma' en opa's, kom jullie spruiten aanmoedigen! De sporthal is trouwens een ideale plek met dit natte en koude weer. En een kop verse soep voor of na de match zal deugd doen (maar een pintje mag natuurlijk ook).
En om 18.30u speelt de A-ploeg tegen Bissegem! Dat is een geduchte tegenstander die momenteel op de tweede plaats in de rangschikking staat. Onze dames zullen probereen om de kloof kleiner te maken, maar hebben daarvoor de steun van de jeugdspeelsters en alle supporters nodig!

15 november '15

19u: het zware weekend is bijna achter de rug. We zijn moe maar tevreden (er ligt er hier op de achtergrond zelfs al een te ronken...)
Zaterdag haalden we grote onderscheiding met 8 overwinningen op 10 wedstrijden, waaronder enkele memorabele matchen.
En daarnet bleek Avanti niet alleen te kunnen volleyballen. Er werd door jong en oud smakelijk gegeten en gedronken, er werd plezier gemaakt, en er werd ook heel hard gewerkt.
Bedankt aan iedereen die er was!

12 november '15

Met 6 op 9 op een zwaar verplaatsingsweekend kunnen we niet ontevreden zijn. Bij de verslagen vind je een eerste ingestuurd verslagje. Hopelijk volgen er meer!
Komend weekend wordt zeer druk: op zaterdagnamiddag spelen nagenoeg al onze ploegen thuis. De A-ploeg speelt om 20.30u tegen Vamos.
En zondag komen we met speelsters, ouders en vele sympathisanten naar Lotenhulle voor het jaarlijks herfstetentje. We zijn met 317! Alvast een gezellige namiddag toegewenst!

zaterdag 7 november 2015

U15RC: Lede A - AVANTI AALTER C: 1-3

Vivian en Isabel schrijven:
Avanti startte al snel met een kleine achterstand maar aan 13-13 pakken ze over. Ze domineren de rally's met zeer mooie aanvallen. Dan kwam er een dipje en kwam het 23-23 gelijk. Maar aan 25-25 lukte het niet meer. Het werd 27-25 voor Lede.
Ook in de tweede set startten ze met een achterstand 4-0. Maar dan maakt Lede veel aanvalsfouten en wordt het 7-7. Het gaat dan gelijk op tot 11-11. Dan neemt Avanti een voorsprong en maakt de set af met12-25.
Ook in de derde set gaat het gelijk op. Avanti neemt een voorsprong via sterke opslagen en een mooi samenspel 14-15. Maar dan loopt Avanti uit via sterke opslagen 15-25.
Ze staan 4-1 achter in de vierde set. Ze proberen terug te komen maar het lukt moeizaam. 16-10, maar ze blijven vechten. 17-17. Zelfs een wissel en time-out bij Lede kunnen de meisjes van Avanti niet meer tegenhouden. Ze nemen een voorsprong die ze vervolgens niet meer afgeven en ze winnen de vierde set met 19-25.
1-3 voor Avanti!!

5 november '15

Met trots kunnen we jullie meedelen dat Avanti weer het label van GOUDEN JEUGDCLUB heeft ontvangen.
Dat is het resultaat van keihard werken van gekwalificeerde train(st)ers, gemotiveerde bestuursleden, ambitieuze speelsters die graag en veel trainen en ook deelnemen aan stages binnnen en buiten de club en van getalenteerde speelsters die extra trainen bij de selecties. Kortom: proficiat aan iedereen die zijn steentje bijdraagt om van onze club een superclub te maken.

Op 15 november zullen we dus een extra reden hebben om te vieren. Wie nog niet is ingeschreven: doe het vlug. Info vind je hierboven bij de rubriek 'activiteiten'.

26 oktober '15

Nadat de junioren zaterdag in Sint-Gillis-Waas met 0-3 wonnen (en nog steeds ongeslagen zijn!) kende de 'thuisdag' gisteren een moeilijke start. Onze 3 ploegen die om 9.30u moesten aantreden hadden het moeilijk, ook al konden ze een uurtje langer slapen. Miniemen B en kadetten C troffen duidelijk een veel sterkere tergenstander (telkens 0-3). De B-kadetten konden wel een puntje halen (2-3).
Daarna ging alles super vlot: A-miniemen, A-kadetten, B-scholieren, A-scholieren én B-ploeg, ze stuurden de tegenstander allemaal puntenloos naar huis.
De A-ploeg dan. Bij de reserven werd het 2-1 en in de hoofdwedstrijd konden we de eerste set ook winnend afsluiten (25-22). In set 2 liep het na een nek-aan-nekrace tot 18-17 toch nog fout (21-25). In set 3 zettten onze speelsters dat recht: 25-17. Maar in set 4 begon het schitterende verdedigingswerk van de bezoekers toch wat frustrerend te werken. We kregen heel wat moeite om de bal bij hen op de grond te krijgen en het werd weer 21-25. Maar set 5 moest toch voor de thuisploeg zijn, dacht iedereen. Die set begon echter desastreus (0-5) en het licht was blijkbar uit bij onze speelsters: 5-15.
Vorige week in Torhout speelden we beter, maar voor het publliek was het alleszins een boeiend spektakel.

23 oktober '15

En zondag speelt weer bijna iedereen thuis. We maken er een gezellige, warme (met heerlijke verse soep) en natuurlijk vooral sportief geslaagde dag van.
Om 18.30u speelt de A-ploeg tegen provinciegenoot Oudegem, dat vorige week Oostende klopte. Voor een tweede thuisoverwinning zullen we sterk voor de dag moeten komen en zullen we ook onze supporters nodig hebben!

19 oktober '15

Er waren een aantal Avanti-ploegen bye dit weekend, en 7 ploegen moesten op verplaatsing.
De B-miniemen haalden het niet in Nazareth en de C-kadetten liepen in Denderhoutem hun eerste nederlaag op. De B-kadetten daarentegen wonnen met 0-3 in Assenede en de A-miniemen deden hetzelfde in Zele.

A-ploeg, A-scholieren en A-kadetten moesten naar de ongeslagen leider.
Voor de moedige kadetten was VDK-Gent toch iets te sterk. De scholieren konden na een thriller van jewelste VDK wel de baas (2-3).
En de A-ploeg zorgde samen met thuisploeg Torhout voor een hoogstaande wedstrijd om af en toe duimen en vingers bij af te likken. Met de 3-2 uitslag kon iedereen leven. Misschien doen we thuis net iets beter? (wordt vervolgd op 31 januari)

12 oktober '15

En wat een weekend werd het!
De preminiemen hebben het zeer goed gedaan in Steenhuize en onze startende B-miniemen waren zeer blij met hun eerste setoverwinning. Voor een wedstrijdzege moeten we nog een beetje geduld hebben, maar ook die komt er aan!
Al onze andere jeugdploegen wonnen hun wedstrijd: A-miniemen, C-kadetten, A-scholieren en junioren met een droge 3-0, A-kadetten en B-scholieren met 3-1 en de B-kadetten maakten er een thriller van (3-2).
Ook de dames van 3de provinciale hadden 5 setten nodig, nadat ze setten 2 en 3 met het kleinste verschil verloren. Gelukkig werd het toch nog een zege, maar met iets minder foutenlast zat daar echt wel een 3-0 in.
En de A-ploeg heeft - na een ietwat aarzelende start - met bijwijlen sprankelend volleybal de enthousiaste supporters laten genieten. Ze stuurden Lennik zonder setwinst naar huis: 25-22, 25-15, 25-11.

Volgende zondag, 18 oktober, gaan we naar het ongeslagen Torhout. De vokale steun van onze supporters zou daar wel eens een rol kunnen spelen. En Torhout-Avanti is ondertussen een klassieker geworden en eigenlijk bijna een derby. Hoofdwedstrijd om 17.30u. Jij komt toch ook?

7 oktober '15

Komend weekend wordt het erg druk. De preminiemen gaan naar Steenhuize, en voor de rest spelen alle ploegen zondag thuis. Kom je dochter, kleindochter, nichtje, vriendin aanmoedigen!

En om 18.30u speelt de A-ploeg voor het eerst dit seizoen thuis, met name tegen Lennik. Met de steun van onze jeugdspeelsters en de ruime Avanti-aanhang hopen we op een spetterende overwinning. Het is ook hét moment om de nieuwe gezichten bij de A-ploeg beter te leren kennen. En wie zich nog geen abonnement heeft aangeschaft: voor 25 euro kan je alle thuiswedstrijden van de A-ploeg bekijken.

5 oktober '15

Na technische problemen met de website zijn we er eindelijk terug!

Er is ondertussen al heel wat gebeurd op het Avanti-front. De meeste ploegen hebben al 1 of 2 competitiewedstrijden achter de rug.
En ook in de beker zijn er al heel wat wedstrijden gespeeld. Drie ploegen bereikten het voorbije weekend de kwartfinale van de Oost-Vlaamse beker: de junioren wonnen thuis tegen Zele/Berlare met 3-0, de scholieren wonnen in Lede na een spannende wedstrijd met 2-3 en de kadetten versloegen Kieldrecht met 3-1, ook al in een superspannende wedstrijd.
De andere bekerploegen haalden het niet: de B-junioren verloren zondag tegen VDK Gent (vorig jaar Belgisch kampioen met de junioren!) en de andere jeugdploegen verloren in het eerste bekerweekend, maar hadden op die manier wel een mooie oefenwedstrijd net voor het begin van de competitie.

In de loop van september kwamen weer heel veel meisjes voor het eerst van volleybal proeven. In de rubriek 'ploegen' kan je nagaan hoe sterk de Aalterse jeugd bij Avanti vertegenwoordigd is. Met een totaal van 140 speelsters hebben we ook heel wat trainers nodig. Er kwamen 6 nieuwe trainsters bij. Jane, Fien, Adeline, Emma S, Louise, Emma B, wij hopen dat jullie, net als de routiniers, het beste van julliezelf zullen geven om onze jongeren een degelijke opleiding te geven.