avantiaalter Damesvolleybalclub

|2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 |2015-2016 |2014-2015 | 2013-2014 |

| 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 |2008-2009 |

 

27-28 maart 2010

Regionale scholieren > Eksaarde - Avanti Aalter : 0-3

Lies Demuynck (kadet) was mee naar Eksaarde om voor de scholieren te supporteren. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om het volgende verslag van de wedstrijd te maken:
Examenperiode… dus voor de zekerheid had Kim de hulp van Laure ingeroepen. Lieselot vond toch wat tijd tussen de Latijnse teksten  door dus waren we toch met 8.  
De eerste set ging echter te snel om mijn verslagje te schrijven. De regionale scholieren deden het zeer goed in hun wedstrijd tegen Eksaarde die nog geen enkel puntje kon sprokkelen in het klassement. De eerste set eindigde 12-25. In de tweede set startte Daphne met de opslag en maakte er al meteen 0-4 van met daarbij nog  een mooie aanval van Karen. De tegenpartij had moeite met de moeilijke opslagen. Na de time-out was het al 7-13 voor Avanti. Melissa kwam aan de opslag en maakte van de eerste bal  een  ace. Hanne zorgde voor enkele mooie aanvallen. Avanti deed het fantastisch.  Melissa was nog steeds aan de opslag en ondertussen was de stand al 8-22. De setbal kreeg Avanti cadeau : de tegenpartij sloeg  de opslag in  het net (10-25).
In de 3de set was Eksaarde aan de opslag. Julie deed een goede redding maar dat was niet goed genoeg :de tegenpartij bleef maar punten scoren. Met de mooie pas van Daphne kon Laure een fantastische aanval geven.  Julie tikte de bal mooi weg. De stand was 10-7 toen Julie aan de opslag kwam. Maar Eksaarde gaf niet op en kon de bal terug afpakken. Met een foute opslag van de andere ploeg kreeg Avanti de bal. Een reeks opslagen van Melissa en Laure bezorgde Avanti terug een voorsprong.  Na de time-out was de stand al gekeerd naar 12-18. Na een paar mooie verdedigingen van Lieselot mocht Melissa de matchbal geven. Julie maakte de match af met een mooie aanval. De derde set eindigde op 18-25. Na 52 minuten was de wedstrijd beëindigd met 0-3.

13-14 maart 2010

Dames 2de divisie > PNV - Avanti Aalter : 3-2

In Temse waren we niet echt ongelukkig na het 3-2 verlies. We hadden zeer sterk gepresteerd tegen de leider. Tegen PNV, dat tegen de degradatie strijdt, moesten we meer punten kunnen halen.
De gastvrouwen moesten aanvankelijk inderdaad hun meerdere erkennen in een vlot draaiend Avanti. Resultaat: 18-25.
De absoluut onterechte afwezigheid van onze libero, die blijkbaar haar andere sport belangrijker vindt dan een wedstrijd in 2de divisie, werd goed opgevangen door Charlotte en Marissa, die nu niet meer systematisch konden vervangen worden in het achterveld. Ook in de vierde set draaide Avanti op volle toeren en bewezen de Aalterse meisjes een klasse sterker te zijn dan de thuisploeg (17-25).
Maar in de 3 overige setten konden we na een mooie inhaalbeweging (set 2) of een ruime voorsprong (set 3) toch niet afmaken: 27-25 en 29-27. In de vijfde set was Avanti in hetzelfde bedje ziek: het werd heel gemakkelijk 10-14 en toch lieten we de overwinning nog uit handen gaan: 18-16.
Meer en meer wordt duidelijk dat we in deze competitie al heel wat punten hebben laten liggen door een gestresseerd seteinde. Aan onze 'cool' kan dus nog veel gewerkt worden!

06-07 maart 2010

Dames 2de divisie > Temse - Avanti Aalter : 3-2

Na de mooie reeks van 4 overwinningen op rij (ja, vorige week werd ook van Zwevezele gewonnen), maakten onze dames de verplaatsing naar leider Temse.
De gastvrouwen hadden 1 punt voorsprong op achtervolger Oostende. Ze mochten dus in de resterende 6 wedstrijden geen steek meer laten vallen of Oostende kon wel eens met de titel gaan lopen... Je zou voor minder nerveus zijn.
Avanti daarentegen speelt vol vertrouwen na de voorbije overwinningen en van stress was helemaal niets te merken.
De eerste set kende een onwaarschijnlijk verloop: van 5-10 werd het 8-16 om te eindigen op 12-25! Bij ons lukte waarlijk alles: gevaarlijke opslagen, stevig blok en lage verdediging en schitterende aanvallen.
Ook in set 2 werd de Temse-receptie serieus geteisterd en de thuisaanvalsters wisten van geen hout pijlen maken. Resultaat: 20-25.
Op de gezichten van de thuissupporters was ongeloof en vertwijfeling te zien, terwijl bij de Avanti-clan de pretoogjes blonken (ook bij de speelsters trouwens).
Kon dat sprookje nog voortduren? Er kwam natuurlijk de traditionele derde set aan, maar ook hier werd furieus gestart met een 6-12 en 14-17 tot gevolg. En dan was het alsof die van ons plots toch nerveus werden ("we kunnen dat hier winnen!?"), waardoor er wat haperingen kwamen in het vlot draaiende radertje. Het werd 20-20, maar toch liepen we nog uit naar 21-24!
Drie matchballen werden echter niet benut (het was alsof onze meisjes verstijfden) en na nog wat heen en weer werd het helaas 28-26.
Over setten 4 en 5 valt niet veel meer te vertellen: de Temse-dames geloofden weer in hun kunnen en wij bleken te weinig vervangingsmogelijkheden te hebben om nog weerwerk te kunnen bieden.
Toch kunnen we gerust van een halve stunt spreken (ei zo na een geweldige stunt zelfs)

Wat leerden we uit deze wedstrijd?
1. Onze ploeg moet technische en taktisch niet onderdoen voor de kop van de rangschikking, en dat voor het eerste jaar in deze nieuwe reeks.
2. Onze (voorlopig) vijfde plaats danken we aan wedstrijden zoals deze, maar we kunnen omgekeerd ook zeggen dat die plaats te wijten is aan de nog onregelmatige prestaties.
3. Met Tamara en Charlotte er volgend jaar weer bij zal er meer concurrentie zijn, maar zal een mindere dag of een tijdelijk dipje van 1 of 2 speelsters niet meer bepalend zijn voor winst of verlies.

20-21 februari 2010

Dames 2de divisie > Avanti Aalter - Roeselare : 3-1

Een wedstrijd tussen 2 ploegen de dicht bij elkaar staan in de rangschikking (Avanti zesde en Roeselare op een zevende plaats) belooft altijd een spannende partij te worden. We herinneren ons de heenwedstrijd die op 2-3 eindigde. Er waren dan ook heel wat supporters op afgekomen.
Maar we zitten ondertussen met een erg kleine kern door de operatie van Tamara en het afhaken van Sofie. Lien kon vrijdag niet trainen wegens ziekte en was nog niet helemaal hersteld, maar was wel van de partij.
In de eerste set liep Roeselare 7-11 uit, maar daarna draaide Avanti goed en de set werd met 25-18 gewonnen.
Set 2 was van een bedenkelijk niveau. Aan weerszijden werd gestunteld van jewelste, de stand verliep gelijkop (9-9, 20-20), maar dan sprintte Roeselare naar 20-25. Een set om vlug te vergeten.
Set 3 verliep even zwak. Het werd 13-14. Dan haalde Marissa uit met een reeks venijnige opslagen die de Roeselare-organisatie danig in de problemen bracht. De bezoekers bakten er werkelijk niets meer van en het werd 21-14. De bezoekers spartelden dan nog eventjes tegen, maar Avanti kon de set toch binnenhalen met 25-21.
In set 4 steeg het niveau enigszins. Het was spanned tot het eind (21-22), maar Avanti haalde de set en de 3 punten binnen (25-22) en 3-1.
Het positieve aan de hele zaak is wel dat we met een 9 op 9 de vijfde plaats innemen en weer aansluiting hebben met de subtop.
Volgende week zondag volgt de confrontatie met Zwevezele en onze meisjes willen zich zeker wreken voor de verliesbeurt in de eerste wedstrijd van de competitie.

6-7 februari 2010

Dames 2de divisie > Machelen - Avanti Aalter : 1-3

Avanti vertrok gehandicapt naar Machelen: Kim kwetste zich vrijdag op training. Ze werd vervangen door Emmelie.

In de eerste set zorgde dat blijkbaar voor onzekerheid in de hele ploeg: van 12-7 gingen we roemloos ten onder met 25-14

Ook set 2 startte slecht (11-5). Justien kwam aan de pas in voor Elise en Lien trok met haar opslag in de aanval en het werd in één ruk 11-15. Avanti was eindelijk vertrokken en haalde de set binnen met 20-25.

In de twee volgende sets begon ons middenblok goed te lukken en onze aanvalsters werden agressiever. Ook enkele mooie directe opslagpunten van Justien en Emmelie deden hun werk. We haalden deze sets binnen met 21-25 en 22-25.

Deze 3 punten op verplaatsing gehaald (zonder echt goed te spelen) zouden een heel grote rol kunnen spelen bij de eindafrekening. Goed zo!

Regionale scholieren > Maldegem - Avanti : 3-1

Maldegem, dat tot nog toe nog maar 2 sets verloren had, schrok geen klein beetje van het enthousiasme van onze meisjes: Dafne en Julie teisterden hen met de opslag, Karen haalde mooi uit vanop de opposite, Lieselot en Hanne plaatsten enkele mooie bloks en Lisa deed haar werk in receptie en verdediging. Ze wonnen de eerste set met heel veel overtuiging. Vanaf set 2 herwon Maldegem zijn vertrouwen en in onze rangen slopen wat persoonlijke foutjes binnen. De normale verhoudingen werden hersteld en Maldegem haalde de wedstrijd binnen met 3-1.
Deze wedstrijd bewijst wel waartoe onze ploeg in staat is. Als we dat niveau houden, kunnen we alle ploegen van de reeks aan!.

30-31 januari 2010

Dames 2de divisie > Avanti Aalter - Assenede : 3-0

Avanti ging in de heenronde op Assenede winnen met 1-3, en de dames van Assenede waren op revanche belust. Daarbovenop had Avanti 4 verliesmatchen op rij moeten slikken. Toch was Avanti vol vertrouwen voor deze thuiswedstrijd tegen de 2 plaatsen hoger gerangschikte ploeg.

Avanti kende een droomstart (7-1) en hield de bezoekers in haar greep tot 24-14. Assenede kon nog enigszins milderen en het werd 25-18.

In set 2 liep Assenede uit tot 7-12. Avanti sloop stilletjesaan dichterbij en bij een 19-18 stand gaf Jane met een opslagreeks de doodsteek.

In set 3 konden de bezoekers niet meer dreigen (9-4 en 18-10), onder meer via mooie opslagreeksen van Charlotte en Marissa. Avanti maakte de klus af met 25-16.

Het was voor de thuisploeg de perfecte wedstijd: weinig persoonlijke fouten, goeie gevarieerde spelverdeling en aanvalsters die afwisselend zowelkeihard als taktisch speelden. Ook ons blok werkte schitterend.

Misschien de start van een mooie reeks?

Speelden: Elise Van Hecke, Jane Minnebo, Charlotte Welvaert, Kim Van Hoye, Marissa Van Renterghem, Lien Ingelbrecht en libero Marie Lemey. 

Regionale scholieren > Avanti - Kemzeke/Stekene : 3-2

De scholieren hadden nog iets recht te zetten. In de heenronde verloren ze nipt met 2-3 in Stekene na een 2-0 voorsprong. De eerste set kwamen we snel op voorsprong, 9-2, maar Stekene kwam even snel terug tot 11-11. We konden nog even voorsprong nemen tot 17-14, maar daarna ging het gelijk op en won Stekene uiteindelijk met 23-25. In de tweede set stonden we voortdurend op achtervolgen, van 2-10 naar 8-18. Maar zo snel gaven we ons niet gewonnen. We vochten terug tot 18-22, maar konden het niet meer goedmaken, 20-25 voor Stekene. We begonnen enthousiast aan de derde set. Daphne sloeg een kloofje tot 22-12 en dit konden ze ons niet meer afnemen, 25-15. De vierde set ging opnieuw gelijk op en wonnen wij deze keer nipt met 25-23. En ook de beslissende vijfde set konden we naar ons toetrekken! Omgekeerd scenario, mooi teruggevochten! Proficiat!

Miniemen > Avanti C - Eekawa : 4-1

De C-miniemen speelden tegen Eekawa, de ploeg waar ze in de heenronde hun eerste overwinning behaalden. In de eerste set maakte Ellen een mooie opslagreeks tot 8-0, Louise vervolgens tot 14-1. Dankzij deze goede opslagen konden we de eerste set gemakkelijk binnenhalen met 25-7. Ook de tweede en derde set wonnen we, welliswaar met iets meer tegenstand, respectievelijk met 25-19 en 25-15. Zo hadden we de match alvast gewonnen! De vierde set verloren we met 16-25 door betere opslagen van de tegenstander. Maar door het laatste setje te winnen, konden we de volle 3 punten nemen! Proficiat aan Ayla, Hanne, Ellen, Emma, Fien, Louise en supporters Ine, Delphine en Charlotte!

16-17 januari 2010

Regionale scholieren > Lokeren - Avanti :  1-3 

De scholieren moesten op zondagochtend al vroeg opstaan om naar Lokeren te vertrekken. Hanne en Karen trakteerden op koffiekoeken voor hun verjaardag. Misschien lagen de koeken nog wat op hun maag, want de eerste set verloren ze nipt met 26-24. De tweede en derde set kon Avanti toch het verschil maken, 17-25 en 19-25. In de vierde set ging het lang gelijk op, maar de set (en zo ook de match) ging met 25-27 naar Avanti! Opdracht geslaagd, de drie punten zijn binnen!

Miniemen > Kalken - Avanti C :  3-2 

In Kalken speelden Delphine en Charlotte voor het eerst een competitiewedstrijd. We verloren de eerste en derde set vrij zwaar met 25-12 en 25-11. Maar de tweede en vierde set konden we telkens met 21-25 binnenhalen. De beslissende set ging naar Kalken. Tine, Kérenza, Ayla en de tweeling deden hun best en konden zo één puntje meenemen naar huis!

19-20 december 2009

Dames 2de divisie > Brugge - Avanti Aalter: 3-2

Na de verliesbeurten tegen de topploegen Gooik en Temse zit Avanti blijkbaar in een mentale dip. Nochtans werd er goed gestart met een 18-25 als resultaat. Maar vanaf set 2 begonnen de kopjes weer te hangen en lieten ze Brugge in het spel komen. Set 3 werd nog gewonnen dank zij een goede opslagreeks van Jane, maar het gebrek aan aanvalsvariatie en -kracht én de stroeve verdediging maakte het de thuisploeg te gemakkelijk. Brugge was - dank zij enkele goede prestaties de voorbije weken - mentaal de sterkere en verdiende daarom de 2 punten. Voor Avanti zal de winterstop deugd doen. De maanden januari en februari zullen beslissend zijn om het behoud (dwz bij de eerste 7 eindigen) te verzekeren. Gelukkig deden onze onmiddellijke concurrenten het nog slechter, zodat we de heenronde kunnen afsluiten op een gedeelde 5de plaats.

5-6 december 2009

Dames 2de divisie > Avanti Aalter - Gooik : 2-3

Avanti kwam moeilijk in de match. Het werd 9-15 en 16-22. Toch kwamen ze nog terug tot 23, maar Gooik maakte uit: 23-25. Dat de 2 ploegen dicht bij elkaar liggen, bleek ook uit de 2 volgende sets: 25-23 en weer 23-25.In de vierde set kon Avanti met een aantal mooie opslagreeksen een voorsprong uitbouwen. Het werd een gemakkelijke 25-16 winst.  Maar toen in de vijfde set een 2-1 voorsprong werd omgezet in 2-9 achterstand was het kalf verdronken. Het werd 8-15 en 2-3.Toch een puntje gehaald tegen een tegenstander die niet onverdiend op de derde plaats staat.

Volgende zondag komt Oostende op bezoek. Hopelijk komen de talrijk opgekomen supporters ons dan ook steunen!

21-22 november 2009

Miniemen > Wetteren - Avanti B : 1-4

Wat eigenlijk een gemakkelijke opdracht moest worden voor onze miniemen (Wetteren staat immers slechts in de 2° helft van het klassement), begon als een nachtmerrie. (misschien door het vroege aanvangsuur) Na ongeveer 15’ stond Avanti al 10 punten achter in de eerste set. (18-8) Maar dankzij enkele venijnige opslagen van Amber & Kee kon Avanti toch bijbenen (21-21 na 25’) Daarna werd het nog even spannend. Wetteren was de kluts kwijt en vroeg een time-out. Door toedoen van het luid-aanmoedigend publiek kon Avanti toch de 1° set binnenrijven. Uitslag 23-25. Wetteren was zwaar aangeslagen en in de 2° en 3° set kwamen ze er niet meer aan te pas. 2x winst voor Avanti. De vierde set werd erg spannend toen Wetterens nummer 13 (een snelle en krachtige speelster) regelmatig een verloren bal kon onderscheppen en gericht terugstuurde. Het mocht niet baten. Avanti combineerde vlot en speelde rustig de vierde set naar de overwinning. Vooral Katrijn, Charlotte en Justine sloegen regelmatig eens raak. Lisa zorgde ondertussen voor de muzikale noot op de Djembé. De 0-4 was binnen na 1uur en 15 minuten. De laatste (korte) set waren onze speelsters er iets te gerust in (de buit was immers binnen), waardoor ze al vrij snel veel achter kwamen te staan. Een achterstand die niet meer werd bijgehaald. De vijfde set dus winst voor Wetteren (toch wel enigszins verdiend) Eindstand 1-4 en dus terug 3 puntjes mee naar huis. Op zondag nog beter nieuws toen we hoorden dat onze grote rivaal Nazareth A(waar wij niet konden winnen) zijn punten liet liggen bij Lede.
Gevolg: Avanti B staat nu eerste in het klassement (….en dit zeker niet onverdiend!) Nu efkes pauzeren tot 19 december.

Dames 2de divisie > Kieldrecht - Avanti Aalter : 1-3

Onze dames moesten vorige zaterdag naar Kieldrecht om daar tegen het kleine broertje van de Belgische topclub te spelen. Dat Avanti de competitiestart miste door te verliezen van Zwevezele, dat daarna geen enkele match meer won, is een feit. Maar bij Kieldrecht was het nog veel erger: na 4 wedstrijden hadden zij nog geen enkel punt. Daarna wonnen zij echter 3 matchen op rij. Avanti vertrok dus gewaarschuwd naar de grensgemeente.
Vorig seizoen was een boerejaar voor Avanti: kampioen, bekerwinnaar en nagenoeg geen enkele kwetsuur. Wat dat laatste betreft zijn we nu slechter af: na de dij-, schouder- en duimperikelen was het vrijdag aan een voet om roet in het eten te gooien. Kim wou een nummertje opvoeren bij het ballen verzamelen, maar dat bekwam haar slecht: voet verzwikt en waarschijnlijk enkele weken out. Daardoor maakte Tamara na veel schouderleed dit seizoen haar debuut in de basis. Voor de rest koos de coach voor de opstelling van vorige week tegen PNV.
Na een 0-3 winst in de reserven speelde een ontspannen ogend Avanti een mooie 20-25 bij elkaar in set 1. In de tweede set werd er aan beide kanten soms erg rommelig gespeeld, weliswaar met soms lange rally's. Kieldrecht haalde de set binnen met 25-22.
Vanaf set 3, toen door de degelijke recepties en verdediging ook de middens aanvallend hun duit in het zakje konden doen, toonde Avanti - zoals het clichématig klinkt - een rustig meesterschap tot 20-25 (set 3) en 13-19 in de vierde set. Toch zorgden een opstellingsfout, gestuntel aan het wedstrijdblad en het scorebord en een gele kaart voor Dany nog voor een 21-23 stand, maar Avanti kwam dank zij een opslagmisser van de thuisploeg aan matchbal en het werd 21-25.
Volgend week-end krijgen onze dames rust om de batterijen op te laden voor de 2 thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens Gooik (zaterdag 5/12) en Oostende (zondag 13/12). We zullen onze supporters goed kunnen gebruiken!.

7-8 november 2009

Dames 2de divisie > Avanti Aalter - Temse 1-3

Rare wedstrijd. Al bij het eerste punt zag de SR een opstellingsfout bij Avanti (2 speelsters te vlug gewisseld van plaats). Met nog 2 receptiemissers erbovenop stond het al 0-3 voor we beseften dat de match bezig was. De Avanti-meisjes slaagden er niet in om tegen een foutloos spelend Temse in de match te komen. Resultaat: 10-25!

De meesten, en blijkbaar vooral de Temse-speelsters, dachten dat de klus na 3 kwartier zou geklaard zijn. Maar plots zagen we een ander Aalter (weliswaar met 2 wisselspeelsters), en vooral een ander Temse (waren ze in slaap gewiegd?). Zij stapelden de fouten nu op. Kim zorgde met een lange opslagbeurt dat het verschil hoog opliep. Uiteindelijk werd het 25-11.

In de derde set zagen we eindelijk normaal volleybal. Af en toe zelfs eens een langere rally. De 2 ploegen gaven mekaar niet veel toe tot aan 17-17. Maar dan kwam de klasse van Temse boven en werd het 19-25.

In set 4 bracht Avanti er nog weinig van terecht. Ze hadden het moeilijk met de zware aanvallen van de bezoekers en het werd een zeer magere 11-25.

Conclusie: Avanti speelde één van zijn mindere wedstrijden en mag daarmee blij zijn dat het nog een setje van de titelkandidaat kon afsnoepen.


Regionale scholieren > Kieldrecht - Avanti Aalter 3-2

Asterix Kieldrecht startte snel en kwam op voorsprong in de eerste set. Even wennen aan de harde opslagen en serieuze aanvallen van Kieldrecht maar onze meisjes gaven zich niet zomaar gewonnen. Op 20-20 raakte de tegenpartij even in paniek. Uiteindelijk won Kieldrecht de set met 25-22. In de tweede set ging het gelijk op maar na 11-12 komt Kieldrecht 21-12 voor te staan. Onze meisjes lieten de moed niet zakken en vochten terug tot 24-21. Een opstellingsfout zorgde ervoor dat Kieldrecht het laatste punt cadeau kreeg. In de derde set gingen ze voor elke bal en bleven ze de hele tijd op voorsprong. Ze wonnen deze set met 23-25. In de vierde set kwamen ze 11-19 voor te staan maar lieten ze toch de tegenpartij nog dichter komen tot 23-23. Het was duidelijk dat ze elkaar waard waren en een 24-26 leverde een gelijkspel op. In de vijfde set kwamen de tegenstanders telkens op voorsprong tot we hen konden bijbenen op 9-9. Een 15-11 zorgde echter dat we deze spannende wedstrijd nipt verloren hebben met 3-2. Jammer!  Zeker in de laatste drie sets is gevochten voor elke bal.

24-25 oktober 2009

De bekerkadetten botsten in de eerste ronde al op bekerfavoriet PNV (2 jaar geleden was dat bij de miniemen de finalewedstrijd). Na een openingsset waarin ze zich moesten neerleggen bij het meesterschap van de gasten, bleven onze meisjes niet bij de pakken zitten. Ze gooiden zich naar alle ballen en ook aanvallend lieten ze mooie dingen zien. Ze hielden vol en ondanks een 0-5 achterstand bij de aanvang trokken ze de set naar zich toe met 25-22. Ook in set 3 speelden ze zeer goed mee tot 19-19, maar dan moesten ze de duimen leggen: 20-25. De derde set startte desastreus (0-8), waardoor PNV de set met minder stress dan de 2 vorige kon uitspelen (13-25)
Toch een schitterende prestatie van onze meisjes. Hopelijk trekken ze die door in de competitie, want dan mogen we nog veel moois verwachten.

Onze miniemen kwamen tegen mekaar uit en logischerwijze wonnen de oudsten hun wedstrijd:
Avanti A - Avanti C en Avanti B - Avanti D telkens 5-0.
En daarnet (zondagnamiddag) speelden 10 preminiemenploegjes, waarvan 2 van Avanti, een 2.0-tornooitje. Bij sommigen was hun sporttas nog groter dan zijzelf, maar ze toonden toch al echte volleykwaliteiten!

17-18 oktober 2009

Dames 2de divisie > Roeselare - Avanti: 2-3

We moesten op bezoek bij de vierde in de rangschikking, die alleen nog maar van Oostende had verloren.
In set 1 liep Avanti 2 keer 5 punten uit (3-8 en 17-22), maar telkens kwam Roeselare terug. Toch kon Avanti na 4 setballen uitmaken met 26-28.
De tweede set ging helemaal gelijk op tot 21-21. Dan maakte Charlotte een mooie opslagreeks en de 2de set was binnen met 21-25.
In set 3 moest de thuisploeg even bekomen. Het werd 6-11 en de Avanti-supporters begonnen al in een 0-3 te geloven. Maar Roeselare werd wakker en haalde de set met 25-20 binnen.
Nu was het Avanti dat de kluts totaal kwijt was. Niets lukte nog en het werd 16-7! Dan werd de foutenlast kleiner, maar het kalf was verdronken: 25-21.
In de vijfde set toonde Avanti weer een rustig meesterschap en haalde de wedstrijd - die maar eventjes 2 uur en 10 minuten duurde - binnen: 10-15.
Al bij al niet onze beste wedstrijd, maar toch wel een mooie (en op voorhand onverhoopte?) 2-puntenbuit.
Alle speelsters en de meeste supporters waren weer super gelukkig. Wat mogen we van dit ploegje nog verwachten?
Speelden: Elise, Jane, Charlotte, Kim, Marissa, Lien en libero Marie. Kwamen in: Sofie en Justien.

Jeugd
Onze beide scholierenploegen konden op verplaatsing de volle buit pakken: 1-3, respektievelijk bij Nidak en Grembergen.
De kadetten en de A-miniemen moesten set- en puntenloos naar huis terug vanuit Maldegem (3-0 en 5-0) . De B-miniemen wonnen met 1-4 in Nazareth en de C-miniemen konden toch 1 setje afsnoepen bij Assenede (4-1).

10-11 oktober 2009

Dames 2de divisie > Avanti - Machelen : 3-0

Setstanden: 25-22, 28-26 en 25-19

Avanti speelde de beste wedstrijd tot nu toe. Het aanvallend gevaar kwam van alle kanten, en dat was nodig tegen een - reeds in de reservenwedstrijd - schitterend verdedigend Machelen.
Als we deze progressielijn doorzetten, staan ons nog mooie momenten te wachten! Meisjes (en coach), laat het publiek maar smullen, hé!
Hebben gespeeld: Elise, Jane, Charlotte, Kim, Marissa, Lien en libero Marie. Kwamen in: Sofie en Justien.

Jeugd
Onze provinciale scholieren wonnen - na een wedstrijd met heel veel inzet - van VDK met 3-1. We zien deze ploeg rijper worden, waardoor ze meer stressbestendig zijn. Alleen nog het dipje in de derde set weten te vermijden!
De regionale scholieren konden niet op tegen het oudere, en vooral forsere, Maldegem, dat volgens mij in deze reeks niet veel zal bijleren: 0-3
De kadetten haalden hun 2de overwinning binnen. Het betere samenspel en de technische bagage aan onze kant lieten de speelsters van VDK geen kans: 3-0
De miniemen A en B wonnen allebei hun wedstrijd met 5-0, waardoor ze elk langzaam naar de top van hun respektievelijke rangschikking aan het schuiven zijn.
De miniemen C en D moesten dit weekend leergeld betalen en konden geen punten binnenhalen: 0-5 en
1-4

3-4 oktober 2009

Dames 2de divisie > Assenede - Avanti : 1-3
3de keer, goede keer voor Avanti.
Ook nu weer een spannende wedstrijd tegen misschien wel de beste van de 3 reeds onrmoete tegenstanders. Het wordt waarschijnlijk een competitie waar zeer veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn.
In set 1 maakte Avanti te veel persoonlijke fouten. Een opslagmisser op setbal was tekenend. Gevolg: 26-24 verlies.
In set 2 kwamen we 21-17 achter. Bij 22-20 kwam Justien in op de opslag en ze serveerde naar 22-23. Toch kwam Assnee nog op setbal 24-23, maar deze keer kon Avanti, met Kim aan de opslag, het laken naar zich toetrekken.
Deze setwinst werkte blijkbaar zeer bevrijdend, want in set 3 walsten we over de gastvrouwen. De receptie (vooral Jane en Marie) was goed, waardoor Elise de middens Lien en Charlotte beter kon bereiken en vooral Lien scoorde naar hartelust: 17-25
Maar toch kon het nog alle kanten uit in set 4. Assnee kwam maar liefst 18-13 en 19-15 voor. Avanti kwam er over (21-22), maar kon een eerste setbal bij 22-24 niet benutten. Het werd 24-24, 25-25 en dan 25-27.
Na bijna 2 uur spel was eindelijk de eerste overwinning binnen, en dan nog de volle buit! Niet alleen op het spelersveld, maar ook op en naast de tribune zagen we  vreugdedansjes. En dat het deugd deed! 

Regionale scholieren > Stekene - Avanti Aalter : 3-2
Onze regionale scholieren verloren nipt met 3-2 in Kemzeke. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd.
In de eerste set kwamen we 20-24 voor, maar omdat we verschillende setballen niet konden benutten, kwam de thuisploeg op setbal op 25-24. Avanti kon het tij toch nog keren en nam de eerste set met 26-28. 
In de tweede set stonden we 8-0 achter, maar werd er goed teruggevochten tot 11-11 en kwamen we zelfs aan setbal op 23-24. Maar deze keer trok Kemzeke aan het langste eind en wonnen ze met 26-24.
De derde set begon bijna identiek als de vorige. Avanti kwam 8-2 achter, kwam opnieuw terug tot 11-11, tot 13-16 op voorsprong zelfs, maar moest het op het einde toch nog afgeven aan Kemzeke: 25-21.
De vierde set konden onze scholieren vlot binnenhalen met 16-25.
In de laatste beslissende set keerden we een 6-3 achterstand om naar 6-11 voorsprong! Maar de tegenstander kwam terug tot 12-12 en won de laatste set met 15-13.. Het was "een dubbeltje op z'n kant", zoals ook de coach van de tegenstander zei.
 
Miniemen B > Lede - Avanti Aalter B: 1-4

De B-miniemen begonnen ietwat onzeker aan de eerste set. Ze stonden 11-2 achter, kwamen mede door een opslagreeks van Amber dichter tot 16-14, maar verloren dan de set met 25-14. De tweede set ging gelijk op tot 10-10, dan kwam Katrijn aan de opslag en werd het 10-19. Ze wonnen de set met 17-25. De derde set ging iets langer gelijk op, tot 17-17, dan haalden ze de winst binnen met 20-25. De vierde set werd gewonnen met 21-25 en de laatste set ging het nog iets vlotter: 7-15 winst. Na de ontgoocheling van vorige week, waren de miniemen nu zeer blij met de overwinning en de drie punten!!

Miniemen C > Eekawa - Avanti Aalter C : 1-4
Onze miniemen C haalden in Kaprijke hun eerste overwinning binnen! De euforie was groot!!
De miniemen begonnen een beetje zenuwachtig aan de match... maar nadat Avanti een voorsprong genomen had, begon de ambiance er in te komen. Dankzij goede opslagen wonnen ze de eerste set met ruime voorsprong: 8-25. Ook de tweede set was voor Avanti: 15-25. In de derde set ging het vrij gelijk op en was de winst uiteindelijk voor Eekawa: 25-19. De vierde set was opnieuw voor Avanti: 16-25, zodat we op 1-3 voorsprong kwamen en sowieso onze eerste overwinning al binnen hadden! De laatste set was dan weer heel spannend, we kwamen 13-12 achter. Maar dankzij 3 goede opslagen op rij van Hanne wonnen we zo ook de laatste set: 1-4 voor Avanti en de eerste 3 punten zijn binnen! Proficiat aan alle speelsters (Kérenza, Hanne, Ellen, Emma, Leonie, Babs)!

26-27 september 2009

Onze C- en D-miniemen (eerste jaars en preminiemen) zetten dit seizoen hun eerste stappen in competitie.Van hen verwachten we nog niet onmiddellijk een overwinning, maar ik ben zeker dat we ze elke week zullen zien verbeteren. Ernstig werken op training is natuurlijk de voorwaarde!

De A-miniemen pakten hun eerste overwinning. Tegen Eevoc nog wel. Proficat meisjes!

De kadetten konden na een eerste verliesset toch de volle buit binnenhalen tegen Zele en de regionale scholieren gaven Lokeren geen kans (3-0).

Onze divisieploeg (nog steeds zonder Tamara) heeft de kans laten liggen om 3 punten te pakken (2-3). Vooral het verlies in set 1 was erg pijnlijk (3 gemiste opslagen, telkens op setbal, en 27-29!). Uiteindelijk moesten ze zich tevreden stellen met 1 punt. Maar we kunnen het ook positief zien: het eerste punt in divisie is binnen! Op naar de volgende!

-