avantiaalter Damesvolleybalclub

|2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 |2015-2016 |2014-2015 | 2013-2014 |

| 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 |2008-2009 |

 

13-14 april 2013

Zondag:

Meisjes regionale scholieren: Avanti A - Denderhoutem: 4-0

Koen schreef:

Enkele maanden terug schreef ik een verslag over de wedstrijd in de heenronde, waar onze meisjes nogal onheus werden behandeld door een thuisscheids en supporters uit…. Denderhoutem.
Dit weekend was het tijd voor een sportieve revanche waar we allemaal weken, nee maanden hadden naar uitgekeken. Zoals destijds bij hen ook het geval was hadden we alles tot in de puntjes voorbereid, vooral op het sportieve vlak natuurlijk, maar ook extra-sportief hadden we een en ander geregeld. We vonden zelfs een papa bereid om zich uit te rusten met een heus zwart markcelleken en een kilo of meer dzel in den kuif(merci Mark je leek er als twee druppels water op en ik vermoed dat het zelfs de ploeg geholpen heeft om op een ontspannen wijze aan de clash te beginnen). In tegenstelling tot Denderhoutem destijds hadden we zelfs een volledig neutrale officiële scheidsrechter ter beschikking, alhoewel dit eventjes dreigde fout te lopen. Merci Annemie om dit alsnog op te lossen.
De wedstrijd dan….
De “top”speelster van de bezoekers zette al onmiddellijk de toon door voor het startsignaal reeds een opmerking te maken in de richting van de scheidsrechter. Ze wist niet waar ze het had toen deze niet wou ingaan op haar opmerkingen en haar vrij snel op haar plaats zette. Een ongelukkige start voor de bezoekers….? Een voorteken? Niet gewoon om te gaan met een neutrale scheids?
Om een of andere duistere reden waren de Avanti meisjes vanaf de eerste bal klaar om alle gaten op te vullen en de eerste punten binnen te halen. We leken in alle onderdelen veruit de betere ploeg te zijn. Psychologisch is het natuurlijk heel belangrijk om de eerste puntjes te verzamelen en een vlotte voorsprong op te bouwen, maar dat dit zo vlot zou verlopen had waarschijnlijk niemand verwacht. Allerminst de bezoekers. Deze waren onaangenaam verrast door het goede spel van de Avanti meisjes en voor ze het wisten keken ze tegen een niet meer te overbruggen achterstand aan. De eerste set werd vlot gewonnen met een 25-12 score. Vermoedelijk haalden de bezoekers in dit seizoen nooit zo’n lage score. Verlamming ten gevolge van KAMPIOENENSTRESS was mijns inziens de diagnose.
Uit deze vlotte zege in de eerste set putten de speelsters, Kim en de supporters moed. Op de tribune bleken sommige ouders onze meisje al als winnaars te willen uitroepen. Op zo een manier de toekomstige kampioen opzij zetten in één set volstond al om iedereen te doen schitteren. Onze dag kon niet meer stuk. We zouden echter doorgaan op ons elan. De tegenstanders gaven zich echter nog niet gewonnen. Hun titel kon eventueel nog in het gedrang komen en dit hadden ze duidelijk niet verwacht. In de tweede set draaide de opslag bij Avanti wat minder vlot waardoor Denderhoutem wat meer in de match kon komen. Bij de thuisploeg overheerste echter het gevoel dat we niks te verliezen hadden en dat na de eerste set misschien ook de tweede set…. en misschien ook de derde set ….. wie weet ook de vierde set kon gewonnen worden… We hadden er zo lang naar uitgekeken en zo veel over gepraat! Set twee en drie werden dan ook al bij al vrij vlot gewonnen. Tussendoor diende de scheids nog eens in te grijpen toen plots een troostende zwarte mama op de bank van de bezoekers plaats had genomen. Wat leek die heel sterk op Mark?
Na een tussentijds vreugde dansje, kregen een aantal andere meisjes in de vierde set hun speelkans van Kim. Ook zij bleken met een stevige portie motivatie op het terrein te komen. Ondertussen had bij Denderhoutem een trieste en vooral boze speelster aan de zijlijn postgevat, hetgeen niks positiefs bijbracht aan de reeds onder nul gezakte temperatuur binnen de bezoekende ploeg. Het werd hen “zwart” voor de ogen, terwijl bij Avanti werkelijk alles lukte. Ook set vier werd dan ook meer dan verdiend door onze meisjes gewonnen.
De setstanden: 25-12, 26-24, 25-18, 25-21 oftewel 4-0
Dankzij de inzet en motivatie van alle speelsters, dankzij de vele stevige trainingen, de vele praktische tips en tactische ingrepen van Kim, dankzij de vele schreeuwende supporters, dankzij de ouders in de bar, dankzij de markeerders/ploegverantwoordelijken….
We deden dit allemaal saaaamen…. en dan zijn we klaarblijkelijk tot heel veel in staat.
De sportieve revanche is een feit! Merci meisjes, het heeft iedereen heel erg veel deugd gedaan, we zullen hier waarschijnlijk nog maanden kunnen over praten!
We worden dit jaar waarschijnlijk een sportieve, faire tweede… en dat is heel erg leuk!

2-3 maart 2013

Zondag:

Dames 1ste divisie: Torhout-Avanti: 1-3

Avanti trok vrij ontspannen naar titelkandidaat Torhout. We wilden er een goede prestatie neerzetten, zonder de must van puntengewin. Bij Torhout lag dat blijkbaar anders. Bij aanvang van set 1 bleek uit hun opslagmissers toch wel enige nervositeit. Met Kim aan de opslag gingen we van 7-6 naar 7-11 en dat kloofje konden we behouden. Nog eventjes dreiging (21-23), maar we konden afmaken met 22-25.
Ook in set 2 draaide Avanti op volle toeren. Vooral Inge en Kim scoorden naar hartelust en ons middenblok rendeerde prima. Het ging gelijk op tot 10-9 en nu was het aan Jane om vanop de opslaglijn het verschil te maken (10-14). Onze verdediging, met een prima 'Lienero', pakte alles en het werd 20-25.
Maar dan kwam onze traditionele derde set. Enkele missers van Avanti, maar vooral de zowel in aanval als opslag onstuitbare Flament - de enige speelster die haar topniveau haalde bij Torhout? - zorgden voor een ware afstraffing: 25-15.
In set 4 sukkelden we nog eventjes door (8-4), maar we vonden ons ritme terug (14-16). Met (weer) Kim aan de opslag ging het naar 15-21 en de klus was geklaard: 20-25 en 1-3!
Wij blijven de voorlopige koppositie behouden en genieten daar met volle teugen van. En de scouters uit Oudenaarde, die ons nog thuis ontvangen maar naar Torhout moeten, waren allicht niet rouwig om deze uitslag...

Zaterdag;

Meisjes regionale scholieren: Avanti A - Wontergem: 3-0

Na de oefenwedstrijd van een minder goed niveau afgelopen dinsdag, was het een beetje bang afwachten hoe onze scholierenploeg A het er zou vanaf brengen tegen de nummer zes uit het klassement, Cosmos Wontergem.
In de eerste set startten onze meisjes een beetje nerveus, maar na een tiental minuten bleken ze toch wel in staat om een scheve toestand recht te zetten. Wontergem kon op het scorebord perfect volgen tot aan een stand van 15-15. Vanaf dan zou het over en out zijn voor de moedige bezoekers. Bij Avanti speelde iedereen sterk geconcentreerd, zoals Kim vrijdag op de training had gevraagd en dit loonde uiteindelijk. Vooral op verdedigend vlak bleek Avanti opvallend scherp te staan, waardoor de meisjes van Wontergem nooit in hun spelritme raakten. Er werd op een vrij hoog niveau gespeeld door alle meisjes van de thuisploeg. Het blok was deze week opvallend efficiënt, ook onze aanval draaide op volle toeren.
In de tweede set besloot Justine de ploeg uit Wontergem sterretjes uit de (c)kosmos te laten zien door een opslagreeks van een tiental punten neer te zetten. De moed zakte de tegenstander al vrij snel in de schoenen, waardoor de overige sets quasi overbodig werden, mede dankzij de volgehouden concentratie van onze volledige ploeg. Kim beleefde ongetwijfeld een vrij rustige namiddag.
De aanwezige supporters zagen een veelbelovend niveau bij Avanti, hopelijk kunnen ze dit voor de rest van het seizoen aanhouden. Proficiat!

23-24 februari 2013

Zondag:

Dames 1ste divisie: Avanti-Gooik: 3-1

Set 1: het was een beetje zoeken in het begin, maar dank zij 3 splijtende aanvallen van Tine konden we toch met 8-7 voorsprong de eerste technische T.O. in.
Van dan af liep alles op wieltjes: de 4-aanvallers Jane en Inge scoorden aan quasi 100 procent en het werd 16-8. Dank zij de goede recepties van Lien kwam ook Jolien tot scoren en het werd 25-20.
Set 2: het bijna perfecte spel van Avanti ging door. Ook opposite Kim werd nu regelmatig met succes aangespeeld. Van 8-5 ging het naar 16-8. Het blok van Gooik rendeerde iets beter, maar onze eigen aanvalsdekking was prima. Ook de opslagdruk van Avanti bleef hoog, met een 25-12 tot gevolg.
Set 3: zoals het zo dikwijls gaat na een te gemakkelijke set, keerde ook nu het tij in de derde set. We misten enkele opslagen, raakten niet meer door het schitterende blok van Gooik en de omloopaanvallen van hun middenspeelster Juwet waren nauwelijks te stoppen. Onze verdediging werd ook minder secuur en van 8-6 ging het naar 11-16. Dany bracht achtereenvolgens Justien in aan de pas voor Mieke (13-19), Tamara voor Jane (16-22) en Hanne voor Inge (16-24), maar het kalf was verdronken: 16-25.
Set 4: deze set was een kopie van set 3. Van al het moois in de eerste 2 setten was niets meer te zien. Bij 8-11 werd Hanne op de hoek ingebracht voor Jane. Het werd eerst nog 13-13 en er kwam weer hoop, maar toch rustten we bij 14-16 voor Gooik. Bij 15-19 kwam Jane weer haar plaats innemen, maar het werd, door het blok van Gooik en onze desorganisatie in verdediging, 15-21 en 16-24! Dany maakte zijn opstelling klaar voor de vijfde set en de pers werd telefonisch verwittigd dat het nog een tijdje zou duren want dat er een vijfde set aankwam...
Maar dan kwam Tine aan de opslag. Ze begon met een schitterende ace en bleef de receptie van Gooik onder druk zetten. Bij Avanti was alle stress weg (die set was toch verloren) en alles lukte weer: 20-24. Van dan af zag je de gezichten van de Gooikse meisjes veranderen. Er sloop twijfel in de rangen en dat is nefast. Tine bleef rustig en foutloos serveren, onze verdediging lukte weer prima en alle aanvallen waren punt. Het werd zowaar 26-24 en een 3-1 overwinning!
Door het puntenverlies van Oudenaarde tegen Oudegem en de nog te spelen inhaalwedstrijd Torhout-Oudenaarde mogen we weer eventjes de eerste plaats innemen in de rangschikking! We weten echter dat we nog 4 zware verplaatsingen hebben (Torhout, Bissegem, Oudenaarde en Melsele). Als we daar toch de nodige puntjes kunnen sprokkelen en met de hulp van onze supporters de 2 resterende thuiswedstrijden zouden winnen, zit er een schitterende 3de plaats in, wat voor een promovendus toch prachtig zou zijn.

19-20 januari 2013

Zaterdag:

Dames 1ste divisie: VDK Gent - Avanti: 2-3

Meisjes regionale scholieren: Aalst - Avanti: 0-3

Met als interim coach Ingrid trokken we dit weekend richting Aalst om daar de voorlaatste in het klassement partij te geven. Kim moest immers zelf de kleuren van Avanti verdedigen in een wedstrijd van de A ploeg. In tegenstelling tot andere wedstrijden leken onze meisjes vanaf het eerste moment klaar wakker en beweeglijk op het terrein te staan. De scholieren van Aalst daarentegen hadden weinig of niks gemeen met hun mascotte, weinig beweeglijk en weinig sprongkracht zat er in die ploeg. De eerste set konden we als voornaamste wapenfeit een mooie opslagreeks van Lisa Van de Velde noteren die zomaar eventjes serveerde van 2 naar 19. De kangoeroes waren er dan ook al onmiddellijk aan voor de moeite en als ze al ooit gedacht hadden om het Avanti moeilijk te maken dan was deze neiging als snel verdwenen. De ganse wedstrijd zou voor iedereen een koele bedoening worden: de thuisploeg zou koudweg ingepakt worden door de meisjes van Avanti en de trouw opgekomen supporters kregen niks om zich aan op te warmen (de verwarming in Aalst bleek defect en er zat geen enkele spanning in de wedstrijd).
Set twee werd een gelijkaardige kille bedoening, ditmaal was het Lies die een heel knappe opslagreeks maakte waardoor Avanti vrij snel ook in deze set een kloof van een tiental punten bijeen speelde. De kangoeroes deden wat ze konden……… helaas voor hen leverde dat ook in set twee niet veel op.
De derde set slopen er wat slordigheden in onze ploeg waardoor de lokale meisjes wat meer puntjes konden meepakken, ook ontbrak het ons in deze set aan een killer bij de opslag. Avanti slaagde er in deze set niet zo snel in om een kloof te maken, de kou drong door tot in de gewrichten en handen van de speelsters, waardoor ook de passes het wat lieten afweten. Deze set verliep wat moeizamer maar werd uiteindelijk zonder veel problemen ook door Avanti gewonnen.
Ingrid mocht uiteindelijk samen met haar ploegsken het applaus in ontvangst nemen na een mooie maar wat trage duik in de richting van de supporters. Mooi gedaan meisjes en interim coach.
De setstanden: 5-25, 6-25, 15-25
Wist je… dat Avanti vandaag in Aalst een record heeft gebroken, wedstrijd van 4 sets afgerond in 50 minuten. Meisjes van Aalst waren nog niet echt opgewarmd en waren al ingepakt. De thuisscheids wist te vertellen dat dit hen nog nooit zo snel was overkomen...
dat de verwarming in de sporthal de Faluintjes te Aalst voor de tweede keer in een paar jaar tijd defect was, toevallig als wij daar op bezoek moeten…
dat men daar in de cafetaria heel erg lekkere soep verkoopt om die koukleumen van supporters te verwarmen….. en dat het geen ajuinsoep was!
dat Ingrid vandaag de positie van Kim binnen onze ploeg in gevaar bracht door ook heel erg goed te coachen. Kim kijk uit!

12-13 januari 2013

Zaterdag:

Dames 1ste divisie: Avanti - Temse: 3-1

Set 1 was een nek-aan-nekrace op het scherpst van de snee. Pas bij de 7de setbal kon Avanti uitmaken met 31-29.
In set 2 had Avanti het iets comfortabeler, vooral na een opslagreeks van Tamara Van Damme (van 10-11 naar 17-11). Het werd 25-19.
Set 3 was dramatisch. Er lukte niets meer en het niveau was divisie onwaardig (3-10 en 6-13). Hanne kwetste zich aan de duim en werd vervangen door Tine en Justien kwam Mieke vervangen. Ondanks hun goede invalbeurt werd het 22-25, maar we konden de volgende set weer met vertrouwen aanvatten.
En inderdaad, in set 4 was Avanti weer de oude. Eindelijk kon Mieke met haar opslag voor gevaar zorgen, het blok (Jolien en Tine) rendeerde weer beter en ook onze hoeken Jane, Inge en Tamara zorgden weer voor gevaar. Het werd 25-16 en 3-1. En omdat ook onze B-ploeg met 3-1 won van concurrent LoWa, was er een optimale sfeer op de aansluitende nieuwjaarsreceptie. Hier en daar moest wel iemand gedepanneerd worden, maar gelukkig waren er BOB's ter plaatse.

Meisjes regionale kadetten: Avanti A - LoWa: 3-2

Fedra schreef:

Vandaag kwam Lochristi-Wachtebeke op bezoek. Zij staan tweede gerangschikt in het klassement, dus een belangrijke tegenstander.
We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden, trainster Justien had ons immers al een paar weken duchtig voorbereid.
De eerste set haalden we vlot met 25-16.
Tijdens set 2 voelden we heel wat weerstand van Lo/Wa, ze gaven zich niet vlug gewonnen.
We werden een beetje verrast door de tegenpartij, het werd 18-25 voor Lo/Wa.
De derde set was het ons beurt. We bleven echter niet bij de pakken zitten, we kwamen terug en hoe !
Op het einde toen de setbal dichterbij kwam bleven we koelbloedig en we maakten de set af met 27-25.
Vierde set : ons zelfvertrouwen was er weer, we gingen voor de overwinning !
We voelden al snel aan dat Lo/Wa geen cadeautjes zou uitdelen.
Ondanks onze vele inspanningen verloren we de set nipt met 24-26, het werd dus een vijfsetter !
De laatste set zaten alle Avantisupporters op het puntje van hun stoel.
Na de toss kreeg Lo/Wa de opslag en zij bouwden reeds een mooie voorsprong op, we begonnen al te zweten.
Lo/Wa had dan ook als eerste 8 punten. Na het wisselen van het terrein wisten wij dat het menens was, we vochten terug en gingen voor iedere bal.Onze inzet en moed werd beloond, het werd 15-12, mede door de mooie aanmoedigingen van alle supporters !
3-2, een welverdiende overwinning, proficiat Avanti !

5-6 januari 2013

Zondag:

Meisjes regionale scholieren: Avanti A - Lede: 3-0

Koen schreef:

In de eerste set bleken onze meisjes de eindejaarsfeesten nog niet echt verteerd te hebben. Veel te braaf spel leverde niet veel op tegen een verrassend sterk spelend Lede. Pas naar het einde van deze set toe begon er wat spanning te komen. Helaas voor Avanti konden onze meisjes net geen vuist maken en ging deze set verloren met 24-26. Waarschijnlijk had niemand gedacht dat deze wedstrijd zo lastig en spannend zou worden. Als we iets kunnen onthouden uit de eerste van 2013 is het wel dat je nooit de tegenstander moet onderschatten en dat je best wat agressie in je spel brengt. Lede dat ook leider Denderhoutem reeds eerder op het seizoen een setje had ontfutseld speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. De scheidsrechter leek wat nerveuze standjes te zien bij de thuisploeg die hij niet steeds kon waarderen. Gelukkig vonden onze Avant-meisjes hun stevige opslagen en aanvallen soms terug en konden we zo af en toe een kleine voorsprong uitbouwen. Lede keerde echter telkens terug en bleef aanklampen tot op het einde van elke set. Onze recepties verliepen niet steeds even netjes, waardoor ook de pass wat moeilijk verliep. Avanti bleek net iets sterker dan de bezoekers en won dan ook terecht deze thriller. Eindelijk wat spanning in de competitie. "Niet zo goed voor de bloeddruk", was een veel gehoorde uitspraak op de tribune. Zouden de ruim opgekomen mannelijke bewonderaars dit gebrek aan agressiviteit veroorzaakt hebben, vroegen een aantal ouders zich luidop af….wie zal het zeggen?
Setstanden: 24-26, 25-22, 25-22, 25-22.

29-30 december 2012

Zaterdag:

Meisjes regionale scholieren: Michelbeke - Avanti A: 0-3

Koen schreef:

Dit weekend dienden we ons naar de Vlaamse Ardennen te begeven om de ploeg van erevoorzitter Herman De Croo partij te geven. Na de vervelende partij van vorige week waren de zenuwen hoog gespannen bij de ploeg zowel als bij de supporters. In tegenstelling tot vorige week konden we in een mooie zaal enkel voorzien voor volleybal, de tegenstander bekampen. Leuk om ook eens terug over voldoende vrije ruimte en een neutrale thuisscheids te kunnen beschikken. We startten de partij niet echt met volle overtuiging, na de nederlaag van vorige week niet verwonderlijk. Vermits we terug over ons opslagwapen konden beschikken werd de aanvankelijke achterstand wel vrij snel rechtgezet. De eerste set werd dan ook na wat strijd gewonnen door onze meisjes met 19 -25.
Kim besloot na deze set telkens wat wissels door te voeren, zodat iedereen zijn kansen kreeg tijdens deze leuke wedstrijd. Ik had het gevoel dat alle aanwezigen vooral blij verrast waren door de mooie recepties, opslagen en aanvallen van Kee en Lisa Steenberge. Dat zag er erg leuk uit. Goed bezig meisjes! Iedereen diende op niveau te zijn want we dienden ook vast te stellen dat de meiden van Michelbeke de afgelopen maanden niet hadden stilgezeten. Hun spelniveau was er toch wel op vooruit gegaan. We kregen dan ook tijdens de volgende sets een aantal mooie balwisselingen die alle kanten uit konden. Gelukkig voor ons draaiden de cruciale momenten steevast in het voordeel van Avanti uit.
De volgende sets werden dan ook nogal vlot gewonnen door onze ploeg. Setstanden 12-25, 16-25.

Pittig detail voor de statistiek: de scores van deze wedstrijd waren volgens Myriam tot op een puntje na dezelfde als in de heenronde.

22-23 december 2012

Zaterdag:

Dames 1ste divisie: Avanti Aalter - Melsele: 3-0 (25-16, 25-17, 25-19)

De setstanden doen veronderstellen dat het een makkie was, en dat was ook min of meer het geval in set 1. In set 2 moest eerst een 2-6 achterstand weggewerkt worden, maar dan ging ook hier alles vlotjes. Set 3 was een ander paar mouwen! Na een opslagfout en 2 receptiefouten lukte helemaal niets meer en Melsele liep uit tot 6-16 en 9-18. Mieke Van Damme (die het tegen haar ex-ploeg opnam) kwam aan de opslag, sloeg enkele prachtige rechtstreekse punten en bleef, ook dankzij stevig blok- en aanvalswerk van Jolien, Kim en Jane, Melsele teisteren. Het werd in één ruk 23-18 en uiteindelijk 25-19.

Meisjes regionale kadetten: Avanti A - VDK Gent D: 4-0

Mathilde schreef:

Zaterdagmiddag speelden we een match tegen VDK Gent D. VDK staat laatst in het klassement, dus normaal zouden we wel moeten kunnen winnen. Onze kans om te winnen werd nog vergroot toen we zagen dat zij maar met zes speelsters waren en wij voltallig, met twaalf dus.
In de eerste set was het niet zo spannend. Wij kregen al zeer snel een voorsprong en met een paar opslagreeksen was deze set dus gespeeld. We waren duidelijk beter en we wonnen deze set dan ook met 25- 11.
De tweede set werd het al iets spannender. VDK liet zich niet zomaar kennen en wij speelden slordiger dan in de eerste set. Maar door een goede opslagreeks van Leonie stonden we ook deze set voor. We speelden deze set dan niet zo goed, het was goed genoeg om de tweede set te winnen met 25-16.
We speelden in de derde set voor de eerste keer 1-5, met 1 passeur dus, wat soms voor verwarring op het veld zorgde. Buiten onze opslag speelden we goed, maar op dat 1-5 systeem zullen we nog wat moeten oefenen. Deze set was net zoals de eerste set niet echt spannend. De derde set werd dus ook door ons gewonnen met 25-14. We hadden de match gewonnen !
En omdat het leuker is om met 4-0 te winnen, deden we ook ons uiterste best voor de vierde set. Hier speelden we ook 1-5 en het ging al iets vlotter dan in de derde set. Deze set werd dus ook niet echt spannend en we wonnen deze set met 25- 14. Goed gedaan, meisjes!

Zondag:

Meisjes regionale scholieren: Avanti A - Denderhoutem: 3-1

Koen schreef:

Met de duidelijke richtlijn van Kim dat we in elk geval zouden proberen gaan voor de volle buit vertrokken we vol goede moed richting Denderhoutem, de leider in onze reeks. Eigenlijk hadden we tot nu toe evenveel gewonnen en verloren sets, abstractie makend van de extra wedstrijd die zij hadden gespeeld… We zouden ze eens stevig proberen aanpakken. De officiële scheids bleek een thuisscheids te zijn voorzien van een truitje met het duidelijke opschrift Jartazi. Als uitdagend gebaar kan dit al tellen. Reeds bij de eerste balwisseling bekende de scheids kleur door een heel erg duidelijke netfout van Jartazi niet te fluiten. De nervositeit nam toe bij de supporters en ook bij de speelsters. Dit kwam het spelniveau niet ten goede, onze meisjes vonden hun spelritme niet en ze verloren deze set nogal snel met 25-10.
Bij het begin van de tweede set bleek dat de thuisploeg meer opslagruimte ter beschikking kreeg dan de Avanti meiden. Op aandringen van Louise mocht de scheids een en ander verduidelijken, de man was zich ogenschijnlijk van geen kwaad bewust. Ondertussen hadden onze powergirls besloten zich niet zomaar te laten afmaken. Ze kwamen terug in het spel en konden de thuisploeg toch wel enigszins bedreigen. Eindstand helaas 25-21.
Set drie begonnen we met een enigszins gewijzigde opstelling en een nerveuze thuisploeg. Na een paar stevige Avanti opslagen werd de thuisploeg al snel op achterstand gezet. Met de nodige vechtlust en een paar listige balletjes werd de derde set gewonnen door Avanti 23-25. Aan het einde van deze set kreeg onze nummer 10 af te rekenen met een kleine appelflauwte, die snel werd verholpen door wat suikers toe te dienen.
Set vier ging een tijdlang gelijk op, Kim en haar speelsters trokken alle registers open, maar tevergeefs. Ook in deze set zou Denderhoutem aan het langste eind trekken. Na een stevige strijd dienden onze meisjes zich uiteindelijk gewonnen te geven met een eindstand van 25-23.
We kunnen uit deze spannende namiddag alleen besluiten:
………………dat Jartazi het nodig vond om zijn ploeg van een 10tal aanwezige speelsters te versterken met een provinciale scholier om hun grootste concurrent voor de titel te verslaan
……………. dat de”officiële” of “thuis” scheids teveel fouten niet floot om toeval te kunnen zijn
……..……… dat deze laatste samen met de plaatselijke supporters de volledige Avanti aanhang heel erg nerveus maakte
…………. dat ik vorig jaar een quasi gelijkluidend verslag maakte over een andere wedstrijd in Denderhoutem
…………. dat de plastic stoelen in de cafetaria absoluut te mijden zijn wegens onveilig!
…………. dat onze meisjes heel mooi presteerden en wraak willen in de thuiswedstrijd tegen deze ploeg!
………… dat we vanaf nu nog één doel hebben om samen met Kim stevig aan te werken: alles winnen!

15-16 december 2012

Zaterdag:

Dames 1ste divisie: Lennik - Avanti: 1-3

Na de thuisnederlaag tegen Oudenaarde heeft Avanti weer aangeknoopt met de overwinning. In de eerste set werd het vlot 1-6, Lennik sloot weer aan (11-12), maar met Kim aan de opslag en een efficiente Jane ging het van 15-18 naar 15-23. Het werd 17-25.
Set 2 ging helemaal gelijk op. Die van Lennik begonnen echter in hun kansen te geloven. Hanne kwam in voor Jolien en Justien kwam Mieke vervangen. Maar deze keer was het Lennik die, vooral via hun hoekaanvalsters, van 18 naar 23 sprongen. 25-18 en 1-1.
In set 3 nam Tamara de plaats in van Kim op de opposite en in de loop van de set (17-19) kwam Hanne Tine vervangen. Inge haalde af en toe haar kanon boven en het werd 18-25.
In set 4 liep Avanti, met Jolien aan de opslag, uit tot 1-7. Maar het werd toch nog heel spannend. Bij 17-20 kwam Kim aan het net in voor Jane, bij 22-22 verving Tine Jolien in het midden. Toen bij een 22-23 stand de scheidsrechter bij een betwistbare bal (thuis zag men hem uit, de bezoekers zagen hem in) 'zonder punt' floot omdat hij de bal niet kon zien vallen, laaiden de emoties bij de thuiscoach erg op. Avanti kon de klus klaren: 23-25 en 1-3.
Deze wedstrijd bewees dat er meer dan 6 speelsters nodig zijn om succes te hebben. Proficiat aan coach en speelsters!

8-9 december 2012

Zaterdag:

Dames 1ste divisie: Avanti - Oudenaarde: 1-3

We lazen onderstaand verslag op de website van Oudenaarde:

Homerische duels waren het , eind vorige eeuw alweer , toen Oudenaarde met An De Bleeker en Marjan Dierickx het jaar na jaar moest opnemen tegen het Aalter van Bert en Lut .
Avanti , een volledig zelfopgeleide ploeg trok bijna steeds aan het langste eind . Zelfs in testwedstrijden moesten we de duimen leggen . In 1996 zocht Aalter na het behalen van de titel hogere regionen op tot in ereklasse . 10 jaar later koos het voor een restart in provinciale en nu zijn ze er terug . Nog steeds gesteund door een trouwe aanhang en met op de voorste rij in de tribune één van hun toenmalige succescoaches, Paul Beeuwsaert . Hij zag met ons hoe Forza aanvankelijk niet tot scoren kwam waardoor Avanti uitliep naar 8-2 en 13-7 . Met Maaike aan de opslag werd het gat gedicht ( 13-13 ) en bij Forza groeide het vertrouwen . Spanning in de zaal en we dachten terug aan de jaren negentig . Met 21-21 bleef alles mogelijk maar Aalter verkrampte toen het opnieuw Maaike aan opslag zag . Annelies en Rieke maakten gretig af : 21-25 . In set twee gingen onze dames aanvankelijk keihard door . Onze middens Lieselot en Femke konden vaker aangespeeld worden, inzonder omdat onze libero Lindsay een bere-bonke-sterke prestatie neerzette. Even opschudding want bij 11-16 ging Lena na het scoren tegen de grond. Tot 14-19 verbeet ze nog tegen beter weten in de pijn, maar moest zich dan laten vervangen door Rieke, die het in het haar nieuwe positie meteen voortreffelijk deed . Jen stopte bij 22-24 een mogelijk Aalterse terugkeer af met een snoeiharde bal . Rieke bleef op post als opposite , maar Forza moest even gas terugnemen en de oh zo traditionele derde set was voor de verliezers . Al bleven we nog in de buurt tot 19-16 en kwam Stefanie in de ploeg , Aalter had bloed geroken en maakte uit . (25-17) . Uitkijken dus hoe we ons hiervan konden herstellen . De opslag kon doorslaggevend zijn en dat had Rieke goed begrepen : zij zorgde voor een eerste verschil : 2-7 . Aalter dat zich een waardige nieuwkomer toonde stribbelde nog tegen tot 12-15 , maar Steffies kanon bracht verademing : 12-19 . Van toen af was het volop genieten en met een ace op bestelling zorgde Femke voor een eerste matchbal , die ze net buiten zou deponeren . Zo kon Annelies de kroon op het werk zetten en haar sterke match afronden met het laatste punt : 16-25 . Ook zonder Sofie en deels zonder Lena behaalde Forza de overwinning die haar na Torhouts verlies terug op één punt van de leiding brengt . Bij Forza zijn geen bankzitters : iedereen is klaar voor de basis , al hopen we toch op een spoedig herstel voor onze twee mankepoten , die zowaar nog meededen in het ronde-dansje . ( Martin )

1-2 december 2012

Zaterdag:

Vlaamse beker: Beerse-Avanti Aalter: 3-2

Set 1: Avanti neemt een slechte start en komt 8-3 achter. Maar dan komt ons blok er door en kunnen we Beerse volledig lamleggen: 20-25.
Set 2: verloopt aanvankelijk gelijkopgaand tot Beerse een antwoord vindt op ons sterk blok. Hun plaatsballetjes zijn zeer efficient. Het wordt 25-18.
Set 3: met Justien aan de opslag wordt het 0-6, maar daarna is het weer Beerse dat de baas is. Ze verdedigen zeer sterk, terwijl onze receptie en verdediging faalt. Toch neemt niemand afstand en het wordt een nipte nederlaag met 25-23.
Set 4: het blijft allemaal zeer stroef lopen bij Avanti, dat door te weinig opslagdruk geen puntje kan uitlopen op de thuisploeg. Bij 15-13 kan Hanne echter toch voor gevaar zorgen aan de opslaglijn en ook de hoeken scoren weer iets beter. Het wordt 15-18 en later 20-24. De setbalopslag wordt echter gemist (gebeurde ook al in de eerste set), en Beerse komt terug tot 24-24. Gelukkig weet Avanti met 24-26 een tie-break uit de brand te slepen.
Set 5: bij 5-7 zag alles er nog goed uit voor Avanti, maar dan kwam de gevaarlijkste opslaggeefster van de thuisploeg (Van Hove) aan zet en het werd 11-7. Het werd 15-10 en 3-2.
Beerse won met veel inzet verdiend van een inspiratieloos Avanti dat té weinig opslagdruk toonde en in receptie en verdediging té vaak in de fout ging.
Speelden: Justien, Jane, Jolien, Kim, Inge, Hanne, libero Lien. Kwamen in: Tamara, Mieke.

Hopelijk is onze gehavende ploeg tegen volgende week volledig opgelapt zodat we er tegen Oudenaarde het beste kunnen van maken.

24-25 november 2012

Zaterdag:

Dames 1ste divisie: Avanti - Bissegem: 3-1

Na een mooie start met Mieke Van Damme aan de opslag (6-0) liet Avanti door enkele receptiemissers de bezoekers toch terugkomen en zelfs eventjes leiden (11-12). Maar van 19-18 werd het met Jolien aan de opslag 24-18. Uiteindelijk werd het 25-21.
In set 2 was Avanti de baas. Alles lukte en vooral het middencompartiment scoorde. Ook Hanne, die op 19-12 Tine mocht vervangen, droeg haar steentje bij. Bissegem was te zwak in de afwerking: 25-15.
Maar dat Bissegem een vechtersploegje was, dat wisten we. En we zouden het ook merken in setten 3 en 4.
Bissegem verdedigde alles en bij Aalter was het vertrouwen op alle domeinen volledig zoek. Tamara kwam de receptie versterken en Justien verving Mieke aan de pas. Maar de supporters moesten toezien dat Avanti werd afgeslacht met 16-25.
Set 4 verliep aanvankelijk gelijkopgaand. Geleidelijk liep Avanti uit: 14-11 en 22-17. Bij 24-21 serveerde Jane met een schitterende ace de wedstrijd uit, doch de scheidsrechter zag de bal buiten.
Bij 25-24 zou onze opslag wél buiten gaan, maar een Bissegem-speelster besliste hem toch te pakken. Met een kill-blok maakte Tine de klus af: 26-24.
Een moeizame, maar juist daarom deugddoende overwinning.

En op de site van Bissegem was het volgende verslag over de wedstrijd te lezen:

Zou Bidavo A het leuke succes van vorige week kunnen verlengen bij het nu 2de
geklasseerde Aalter?
Bij aanvang bleek al vlug dat dit waarschijnlijk niet het geval zou zijn. In geen tijd stond het 8-2. Vooral de aartsgevaarlijk opslagen deden Bidavo wankelen. Maar onze meiden knokten zich terug in de wedstrijd. We naderden tot op 2 puntjes, maar we konden het laken toch niet helemaal naar ons toe trekken. Mede door het goede opslagwerk van Bidavo kon Aalter zijn aanvalskanonnen niet echt benutten.
Met de eerste deelwinst had Aalter zijn elan gevonden. Met rake opslagen en goed aanvalswerk werd Bidavo een beetje van het kastje naar de muur gespeeld. Het zou niet voor vandaag zijn zo bleek. Door de moeilijke opbouw leek Bidavo een beetje inspiratieloos te volleyballen.
In set 3 leken bij Bidavo alle zenuwen weg en Aalter achtte zich reeds gewonnen. Maar Bidavo legt zich nooit zomaar neer bij een nederlaag. De opslagdruk van Aalter was een stukje minder en Bidavo profiteerde daar optimaal van. Nu was het Bidavo die een 2-8 voorsprong bij elkaar speelde. Aalter herstelde zich niet, wel in tegendeel, die ploeg stond nu zelf te wankelen.
De vierde set ging behoorlijk gelijk op. Wij konden dreigen, maar Aalter kon altijd net dat tikkeltje meer. Echt afstand nemen konden ze echter niet. Toch moest Bidavo, deze keer echt wel met goed volleybal geleidelijk aan de duimen leggen. Bij 24-22 juichten onze tegenstanders nog te vroeg bij een (bijna?) rake opslag. De ref besliste echter in ons voordeel. Met nog twee leuke aanvallen kwam Bidavo zowaar langszij, 24-24. Zouden we dan toch stunten? Nee, toch niet… eerst werden we met een zware aanval aan de kant geschoven. We lieten jammer genoeg de kans liggen om langszij te komen. Een foute opslag werd toch opgeraapt en we konden niet afronden. Aalter kon, jammer voor ons, direct afronden…
Er zat meer in, maar Aalter was toch de verdiende winnaar. Het zou leuk geweest zijn om ook op verplaatsing tegen een van de leiders een puntje mee te graaien.

Meisjes regionale kadetten: Avanti A - Maldegem B: 4-0

Leonie schreef:
Yes, we can!
Op 24 november 2012 speelden we met Avanti thuis tegen Maldegem. We waren voltallig (met zijn twaalven) en waren goed opgewarmd om te winnen. Toch begonnen we slapjes, we kwamen 0-5 achter. Toen schoten we wakker en al snel hadden we de eerste set gewonnen (25-18). Met goede moed begonnen we aan de tweede set waar we ook onze klasse en durf toonden. Kortom, we wonnen ook deze set met de vingers in de neus (25-17). Ook in de derde set konden we de tegenstander overtroeven. De vele supporters van Avanti schreeuwden ons naar de overwinning (25-13). Ook in set vier waren we duidelijk de betere (25-17). Dit wil zeggen dat we weer drie punten opgeschoven zijn in het klassement. We zijn blij dat we met ons nieuw spelsysteem een goede prestatie hebben gebracht.

17-18 november 2012

Zaterdag:

Meisjes regionale kadetten: Assenede – Avanti A: 0-4

Hanne schreef:
Zaterdagochtend speelden we een wedstrijd tegen Assenede. We zouden normaal wel moeten winnen want zij staan laatst in het klassement….
Eerste set
We waren wel beter dan hen, maar we moesten nog wat ‘wakker worden’. Het werd midden in de set nog spannend, maar gelukkig wonnen we toch met 16-25.
Tweede set
We stonden op kop, maar Assenede kwam dichter en dichter omdat we veel domme fouten maakten. Het werd spannend, zelfs nog bij de laatste punten, we hadden eerst setbal maar door een fout kwamen we gelijk te staan. Assenede stond toen op kop, maar we lieten ons niet kennen en we wonnen de set met 26-24.
Derde set
De derde set was de beste. Door een reeks opslagen (van Hanne) maakten we een voorsprong. Ons spel was ook beter dan in de vorige sets. We wonnen (verdiend) met 25-11.
Vierde set
Assenede hun energie was bijna op. Door een reeks goede opslagen (van Mathilde) raakten we alweer op een grote voorsprong. We wisten dat we gingen winnen maar op het einde maakten we toch nog wat foutjes en het werd 21-25.

13-14 oktober 2012

Zondag:

Meisjes regionale kadetten: Zomergem - Avanti Aalter A

Vinnie schreef:

We kwamen toe en zagen bij de opwarming dat de tegenspeelsters groot waren en goed konden aanvallen.
Dus werden we al een klein beetje bang.
Maar we zijn toch met goede moed begonnen aan onze eerste set.
Jammer genoeg, hebben we niet goed genoeg gespeeld en hebben we de set met een grote nederlaag van 25-9 verloren.
Maar... onze 2de set zijn we terug met volle moed begonnen en hebben we ons volledig herpakt, met als goed gevolg dat we gewonnen hebben met 22-25 !
De 3de set hebben we nipt verloren met een stand van 26-24.  Het was een zeer spannende set !
Nu begonnen we toch een beetje zenuwachtig te worden want we konden nog winnen !
Tijdens de 4de set waren ze toch iets sterker en hebben we verloren met 25-19.
Maar ondanks dat Zomergen gewonnen heeft hebben we toch goed gespeeld en stonden we er telkens met goede moed !

6-7 oktober 2012

Zondag:

Dames 1ste divisie: Avanti Aalter - vdk Gent: 3-0

Na de schitterende partij op Temse wilden de dames ook aan het thuispubliek tonen dat ze de overwinning daar niet gestolen hadden. Met Gent kwam een piepjonge tegenstander op bezoek. Maar wetende dat Gent in Aalter altijd super gemotiveerd is (denk maar aan de vele jeugdconfrontaties elk seizoen), mochten we toch op duchtig weerwerk rekenen.
En inderdaad, de Gentse youngsters draaiden elke set tot halfweg goed mee, maar als Avanti het gas wat meer induwde, konden ze niet meer volgen. Het snelle aanvalsspel, vooral door het midden deze keer, was een beetje te hoog gegrepen voor de bezoekers. Setstanden: 25-16, 25-18, 25-18.
Na een weekendje rust staat een dubbele opdracht te wachten: op zaterdag een gevaarlijke verplaatsing naar Gooik en op zondag de klassieke topper van de voorbije jaren Avanti-Lendelede, deze keer voor de VVB-beker.

Meisjes regionale scholieren: Avanti Aalter - Aalst: 3-0

De eerste set ging heel vlot. Er werden heel wat mooie opslagreeksen gemaakt. Onze opslagen waren klaarblijkelijk vrij moeilijk te pakken want er kwamen maar weinig ballen terug. Al snel hadden we een voorsprong van 9-6. Justine kon met wat rake opslagen de voorsprong uitbreiden naar 14-6. Kort daarna maakte Evi ook een hele mooie reeks, ze serveerde van 15-7 naar 23-7. En als de bal al eens goed verdedigd kon worden kregen we heel vaak een freebal terug. Dat gaf ons de kans om een aantal goede middenaanvallen te plaatsen. Uiteindelijk werd de eerste set afgemaakt door een ace van Louise Laroy. De eerste set wonnen we vlotjes met 25-8.
In de tweede set kwamen we al snel gelijk te staan 3-3. Toen kwam Amber aan de opslag, zij bouwde een voorsprong op tot 8-3 . Wanneer Louise C aan de opslag kwam, deed zij door tot 22-10. En we wonnen met 25-13. In 40 minuten hadden we al twee sets gewonnen.
Set drie ging even vlot. Daarin werd een hele mooie opslagreeks gemaakt door Lisa Steenberghe. Zij sloeg op van 9-5 tot 19-5. Amber mocht het ten slotte afmaken aan de opslag. 25-9.
De vierde set ging heel snel. Louise Laroy kon opslaan van 9-6 tot 21-6. En ook die set wonnen we.
Deze wedstrijd was, spijtig genoeg vooral door de zwakte van onze tegenstanders, in hoofdzaak een opslagoefening. De weinige puntjes die de tegenstanders konden maken waren vooral te wijten aan wat foutjes in onze eigen rangen, zo vond Kim.

Meisjes regionale kadetten: Avanti Aalter A - Eevoc

Hanne en Ine schrijven:

Set 1:
We begonnen onze 3e match met veel goede moed. We zagen het helemaal zitten om deze match tegen Eevoc te winnen. Toen de match begon, misten de tegenstanders  de eerste bal en zo maakten wij het eerste punt. Met Fien haar goede opslag hadden we al een voorsprong van 8 punten. Deze voorsprong konden we goed gebruiken om de match te winnen. Dat gebeurde ook zo, we wonnen met 25-14.
Set 2:
Nadat we de eerste set hadden gewonnen zagen we het ook helemaal zitten om voor de tweede set te gaan. We merkten dat de tegenstanders niet zo goed bezig waren, ze lieten redelijk veel ballen vallen, ze misten hun opslag… Wij zagen daar ons voordeel in waardoor we ook de tweede set wonnen met 25-14. Net zoals de 1e set.
Set 3:
Met een brede glimlach kwamen we op het veld (door de 2-0 die we al gewonnen hadden). Op naar de 3-0!!! Maar we lieten toch een paar steken vallen, waardoor de tegenstanders steeds dichter bij ons kwamen. Ze waren net niet goed genoeg om de 3e set te winnen. Want dat deden wij met 25-16! (:
HOEZEE! We hebben onze eerste match gewonnen!!!

Meisjes regionale miniemen: Avanti Aalter - Eevoc: 3-2

Voor de miniemen stond zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma en dit tegen Eevoc. Voor sommige meisjes was het nog wat spannend afwachten want zij speelden hun eerste wedstrijd bij de miniemen. We wonnen de eerste set heel vlot waardoor we de tegenstander misschien wat onderschat hebben want deze tweede set werd door Eevoc gewonnen. In de derde set hebben we ons mooi herpakt maar de vierde set was dan weer voor Eevoc. In de laatste set toonden we ons opnieuw van onze sterke kant en zo werd het 3-2 voor AVANTI. We waren heel blij met onze eerste overwinning!

29-30 september 2012

Zondag:

Meisjes regionale kadetten: Lochristi/Wachtebeke - Avanti Aalter A: 3-1

Fien schreef:

1ste set :        Net gedaan met de opwarming, startten we met de wedstrijd. De tegenstanders hadden al vlug een voorsprong. Daardoor verloren we de moed een beetje en maakten we vele individuele fouten. We verloren de set dan ook met 25-12.
2de set:          Doordat we de 1ste set hadden verloren en in het begin van de 2de set niet goed speelden, was de sfeer  in de groep verdwenen. Maar toen kwam Lisa met een goede opslag, waardoor we de achterstand hadden ingehaald! Dan had de sfeer in de groep weer een boost gekregen. En na Lisa kwam Justine met haar mooie opslagen, waardoor we de set wonnen met 25-22! Iedereen ging met een glimlach van het veld. Op naar de derde set !
3de set:          In de derde set gingen we met moed terug op het veld. Maar de tegenstanders speelden goed en we hadden weer een achterstand. We hadden een dipje. We startten slecht  maar naar het einde speelden we weer wat beter. Maar we verloren de set weer met 25-16.
4de set:          De vierde set startten we weer slecht. De tegenpartij had een goede opslag en onze verdediging was zwak. Ze hadden ook een goed blok waardoor de bal snel terug kwam en we hem bijna altijd lieten vallen. Naar het einde van de set was er weer verbetering. Maar het was toch niet goed genoeg om  de set te winnen. Het werd 25-10 in de laatste set. 
We verloren de match met 3-1.

Meisjes regionale scholieren: Kieldrecht - Avanti Aalter B: 0-3 (12-25, 17-25, 19-25)

Delphine schreef:

De eerste set zijn we heel goed begonnen, iedereen speelde mooi samen en de opslagen en aanvallen en natuurlijk ook de passen zaten goed. Zo ging het over 5-20 naar 12-25. De tweede set was ook zeer goed net als de eerste set, maar dan met een totaal andere opstelling, ondere andere de vijf bankzittertjes van de eerste set. De stand was hier 17-25. De derde set heeft Jan gekozen voor dezelfde opstelling van de eerste set, gezien Kieldrecht beter in het spel kwam, waardoor we voor elk punt moesten vechten en we meer verdedigend hebben gespeeld. Maar ook deze set werd gewonnen door Avanti. Om in de jeugdreeksen iedereen speelkansen te geven, moeten we nog een vierde set spelen, waardoor alle spelers evenveel aan bod komen. Na een spannende set heeft Kieldrecht vier setballen nodig om deze te winnen met 25-23.