avantiaalter Damesvolleybalclub

|2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 |2015-2016 |2014-2015 | 2013-2014 |

| 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 |2008-2009 |

 

13 april 2014

Zondag:

From hell to heaven !
Avanti D3 buigen 0/2 om tot 3/2 winst als seizoenafsluiter.
Avanti C – Jevo Maldegem 10/25 – 21/25 – 25/17 – 25/19 – 15/8 (96/94 puntenverhouding).

De derby was geen overbodige eindeseizoenpartij voor beide teams… Een derby-gevoel leeft. Hoewel reserven en hoofd degelijk de warming-up beleefden, was de reserve match een draak van een wedstrijd : een onvoldoende op het rapport ! Het kon als misleiding doorgaan, maar we betreuren dat de sportieve en individuele overgave ontbrak. De slechtste partij van het seizoen. Het was hopen op de hoofdwedstrijd. De netaanvallen langs beide zijden bij het inslaan voor het eerste fluitsignaal prikkelde beide teams. Als coach vond ik het deze keer een welgekomen ontwikkeling : elkaar beetje uitdagen.
Doch in set 1 is Jevo stukken agressiever in aanval en opslag. De Avanti-briefing werd aarzelend ingevuld. De tactische blokopdracht werd loom uitgevoerd en veldverdediging was op zoek naar de juiste positie en engagement : kortom, het draaide vierkant met een vernederende 10/25 als gevolg.
Ook in set 2 kijken we bij 1ste TO aan tegen 5/13, waarbij iedereen op haar taak werd gewezen en uitgedaagd met de vraag of we ons gaan laten vernederen. Met het uitvoeren van de taken en het nemen van initiatieven dwingen we Jevo tot hun 1ste TO bij 15/17 : ons blok rendeerde en de veldverdediging stond steeds scherper. Avanti dwingt Jevo tot een 2de TO bij 20/21. We wisselen van kamp met een aanvaardbaar setverlies 21/25.
Avanti brengt meer gerichte tactische opslagdruk in set 3 waarbij hun favoriete aanspeelposite 4 minder aangespeeld geraakt of men heeft te kampen met ons tweeblok en dekking. Jevo trekt aan de bel met TO 13/5 en 19/10. Evi en Louise botsen in een redding en werden gewisseld voor recuperatie. Maj kon als spelverdeelster de schade beperken en Emma Steyaert vervulde de plaatsbaltactiek perfect. Nu toonden al onze meiden de teamprogressie van een seizoen doelgerichte training. Het vertrouwen stijgt samen met de spelautomatismen goed gedirigeerd door Louise met rustige vastberadenheid. 25/17.
In set 4 werd gestreden zoals het hoort in een derby. De hand van Evi werd in aanvangsfase met tape beveiligd en de pijn verbeten. Dit tot genoegen van alweer enthousiast ondersteunende supporters. Nu zien we hemelse combinaties in rally’s waarbij de aanvalsters in tempo de spelverdeling van Louise konden volgen met aansluitend perfectie startposities voor blokwerk. Via 8/8 naar 11/10. Bij 16/13 werd een definitieve kloofje geslagen. Avanti kon genieten om met nu heel goed volleybal controle te behouden over de wedstrijd. Jevo ging nu regelmatig in de fout onder de druk van onze meisjes 25/19;
In de belle mag Jevo van wal steken met opslag maar laat deze kans liggen. Avanti tekent voor 5/2 en 8/3 bij de terreinwissel. Bij 12/7 waren de Maldegemse TO’s opgebruikt. Avanti beveiligde wedstrijdwinst met TO bij 14/8 waarbij Jevo in fout ging. Winst tegen een topploeg !
Nabeschouwing seizoen dames C 2013/14 :
Het overwegend extroverte team samengesteld uit 2 diverse ploegen maakte een fantastische evolutie door op alle vlakken : mentaal, technisch, tactisch. In 5 setters waren we de betere wat ook de fysieke paraatheid weerspiegelt samen met de weerbaarheid. Toch wisselden heel goede wedstrijden af met mindere. Ook bij verlies verbaasden we na nieuwjaar vriend en vijand met onze spelkwaliteit. De progressie van bij de voorbereiding, eerste competitiehelft en slot is indrukwekkend.
In uitzondering van de laatste trainingsweek was de trainingsdeelname gemiddeld 87 %. Bijgestuurde afspraken mbt trainingsinvulling werd gehaald : Er waren beperkte tot geen onderbrekingen meer nodig, behalve voor technisch/tactische toelichtingen. De laatste maand werd een perfecte balans gevonden tussen humor en zweet : de perfecte spelvreugde.
Naast de felicitaties aan speelsters is een dank aan de ploegverantwoordelijken Christine en Els voor hun bijdragen en betrokkenheid terecht samen met jeugdverantwoordelijke Ann. Hun tussenkomsten waren ondersteunend voor team en coach.

7 maart 2014

Vrijdag:

Trofee De Doncker 1/2 finale: Avanti - Oudenaarde: 2-3

Avanti heeft kersvers kampioen Oudenaarde na een kleine bloemenhulde het vuur aan de schenen gelegd in de bekerconfrontatie. Het werd een wedstrijd met veel lange rally's en gevechtsvolleybal, dat het publiek kon bekoren.

Set 1 ging gelijk op tot 17-17 en dan kon Avanti een klein kloofje maken dat ze niet meer afgaven: 25-22.

Oudenaarde had dat duidelijk niet verwacht en coach Ivanova liet vanaf set 2 toch de licht gekwetste De Clerck opdraven. De bezoekende machine begon ook beter te draaien en dat resulteerde in een 17-25.

Voor set 3 herschikte coach Van den Berge zijn pionnen, maar dat bracht geen soelaas, integendeel: 12-25.

Toen bij 11-19 de match ei zo na binnen was, deed de bezoekende coach enkele vervangingen, maar dat brak haar zuur op. Avanti liet zich niet doen en met Jane aan de opslag werd een 21-15 achterstand omgezet in 21-21. Oudenaarde maakte er nog 21-23 van, maar Jolien toonde zich aan de opslag mentaal sterk en maakte de set uit: 25-23.

In een zeer spannende vijfde set bereikte Oudenaarde met 13-15 de eindmeet en daarmee een plaats in de finale, waarin ze het moeten opnemen tegen VDK Gent.

15 februari 2014

Zaterdag:

Meisjes miniemen provinciaal: Meerbeke - Avanti: 1-3

Hannah schreef:

Al in de opwarming zagen de supporters in de mooie sporthal dat een overwinning er in zat. De coach motiveerde nog eens extra haar speelsters en iedereen was vol enthousiasme om de overwinning mee naar Aalter te nemen.
De 1ste set ging gelijk op. De 4 starters ( Hannah, Emma, Leonie en Licia) haalden alles uit de kast, maar konden niet verhinderen dat de set toch verloren ging want bij Mevoc waren een paar speelsters sterk aan het spelen en was er een zeer sterke invalbeurt van een van de bankzitters.
De 2de set namen Laura, Fran, Amelie en Margaux van in het begin het initiatief en herpakte Avanti zich en was Avanti nu duidelijk de betere ploeg. De 2de set werd dan ook vrij vlot gewonnen. En zo werd de stand in evenwicht gebracht 1-1.
De 3de set was het weer aan de starters en nu ging het wel zeer vlot. Zowel de opslag en de recepties gingen goed en de set werd dan ook gewonnen. Avanti nam de leiding in de sets : 1-2
De 4de set kon de beslissende zijn en dat werd het ook. Laura, Fran ,Amelie en Margaux startten goed en vol vertrouwen maar plots sputterde de opslag. Een paar opslagen bleven in het net hangen, en plots stond Avanti 13-6 achter. De coach besloot een paar wissels door te voeren en Emma en Licia vielen in… De achterstand kon nog worden ingehaald en zo werden de 4de set en de match gewonnen.
Alweer een mooie overwinning van het ganse team waarbij iedereen goed heeft gespeeld, de coach goed bijstuurde en de supporters mee de speelsters naar de overwinning schreeuwden.
Op naar de volgende overwinning…

1 februari 2014

Zaterdag:

Dames 3de provinciale: Avanti C- VDK Gent E: 0-3 (15-25, 20-25, 15-25)

De hoop om VDK te verschalken in set 1 met tactische opslagen en een recent geoefende veldverdediging werd uitgehold door de gedwongen aangepaste opstelling.

Het technisch sterkere Gent zette onze receptiespeelsters zwaar op de proef. Toch verdedigden onze meisjes behoorlijk op poweraanvallen. Het was een leerrijke praktijkervaring.

Het AVANTI-midden had de blokkerende mogelijkheden van Fedra nodig in vervanging van Evi (ziek) Maar verdedigend werden we dan ook op de proef gesteld.

De opslagdruk en aanvalsvariatie van Gent stelde AVANTI op wankele benen. Voor een stabiele oplossing is het nog even te vroeg als noodgedwongen wedstrijdautomatismen dienen verlaten. Aan inzet ontbrak het niet ! AVANTI sleutelde doorlopend aan de oplossingen maar had tegen een stevig Gent geen antwoord.

Ook aanvallend haalde we niet het niveau van vorige weken, hoewel we 57 % aanvallen ++ & + laten optekenen. Mooi ! Receptioneel ligt 70 % R-- & R- dan ook aan de basis van het 0/3 verlies.

Sterke tegenstrevers wijzen op onze leerpunten. Het siert onze dames C dat in set 2 degelijk weerwerk werd geboden en we VDK onder druk kon zetten. (20/25).

Speelden : Louise, Lies, Amber DM, Justine (Amber DC), Hanne, Fedra, (Libero Ashley).
Scouting : Maj & Delphine. Beide speelsters hervatten binnenkort de training in revalidatiemodus.

Uitslag 0 / 3 (15/25 - 20/25 - 15/25)

Zondag:

Meisjes miniemen provinciaal: Avanti A - Zottegem: 3-0

Leonie schreef:

De match startte goed. Al snel hadden we de bal in ons bezit en werd het de eerste set 25-16. We hadden veel moed en wonnen ook de 2de set (25-3). Na een lange reeks opslagen kreeg Zottegem het echt op de heupen. En wij waren ervan overtuigd dat we de 3de set ook gingen winnen en inderdaad het werd 25-5. Omdat we zoveel voorsprongen hadden, kregen we de kans om iets nieuw te leren, nl. freeballen. Het lukt niet altijd even goed, maar de volgende training zouden we er nog meer op oefenen.
Uiteindelijk wonnen we ook de 4de set. We waren supertrots op onszelf en Daphne mocht trakteren, want Zottegem haalde 3 sets minder dan 10 punten.

25 januari 2014

Zaterdag:

Dames 1ste divisie: Oostende - Avanti: 3-0 (25-17, 25-23, 25-14)

Dat ook sport des mensen is, bewezen onze dames zaterdag in Oostende. Na een prachtprestatie in Torhout 2 weken geleden, was daar gisteren niets van terug te vinden. Alles liep mis: door problemen in receptie kwamen er nauwelijks goed uitgespeelde aanvallen, wat het Oostende in blok en verdediging gemakkelijk maakte. Daarbij kwamen nog veel opslagmissers en door te weinig opslagdruk stond voor de thuisploeg de weg open om hun krachtaanvalsters prima te bedienen.

Gevolg: een droge 3-0 waar niets tegen in te brengen valt en waarbij, dat moeten we toegeven, een goed georganiseerd Oostende ook veel verdiensten had.

Dames 3de provinciale: Kalken - Avanti C

Dames C halen dubbele winst in Kalken!
Al een paar maand stelden we ons tevreden met het goede spel en progressie. Technische uitvoeringen komen langzaam op peil, waardoor we de tactische opdrachten kunnen realiseren. Het projectiescherm met scoutingresultaten waren de getuige van en zijn motivatie geweest voor een knap teamresultaat. Het beste van alle speelsters samenbrengen is en blijft het doel.
Vorige week tegen Assenede (2/3 verlies) ontglipte een gretig Avanti C een 3/0 winst. Toen werd in set 2 een 17/10 voorsprong uit handen gegeven. In Kalken tekenden we in set 2 een 17/10 achterstand op. Een tactisch en technisch goede opslagreeks van kapitein Louise blaast Kalken van de sokkel… 19/20 !!
De thuisploeg werd letterlijk misselijk van een onderschat Avanti welke in set 3 vanaf 6/12 toch nog 3-tal wissels nodig had na het afnemen van de focus. Ook bij aanvang van set 2 was Kalken onder de indruk van de openingsset : fout bij rotatieopstelling. Speelster in jeansbroek met truitje in de handen diende te starten om meteen te worden gewisseld (??!!??).
Speelden : Louise, Lies (wissel Emma L.), Amber DM, Justine (wissel Amber DC), Evi, Hanne (wissel Fedra).
Setstanden : 21/25 – 25/27 – 18/25 … (0/3).

Ook de RESERVES brachten een goed spelniveau.
Hierbij speelde Ashley (libero) met opposiet-positie op pos 1 een goede wedstrijd. Emma L. nam de ganse wedstrijd de spelverdeling keurig in handen en steekt langzaam de neus aan het venster voor wissels in hoofdwedstrijd. Kérenza lijkt herboren met knappe verdedigingen als hoekspeelster. Emma S. liet zich met eigen aanvalsstijl positief opmerken samen met opslagbeurten. Hanne testte in de kleine set als opposiet haar polyvalentie. Amber DC ondergaat momenteel de sterke concurrentie van hoekspeelsters, werd preventief “gespaard” halfweg set 2, maar de hoeken in hoofd lieten zich niet verrassen. Iedere functiespeelster dient voortaan ook doorlopend kwaliteit te brengen op de training om de begeerde basisstek.
Setstanden : 24/26 – 17/25 – 12/15 … (0/3)
We loven de wisselspeelsters voor hun team-winst-houding !

Speelden niet( gekwetst/revaliderend): Maj en Delphine: zij waren verantwoordelijk voor de scoutingsopdracht.

18 januari 2014

Zaterdag:

Scholieren: LO/Wa - Avanti: 3-2

Vanaf de eerste set speelde Avanti goed mee. Hanne serveerde Avanti op voorsprong van 6-6 naar 6-12. Door enkele schoonheidsfoutjes en mindere recepties konden we deze kloof niet houden en werd onze voorsprong omgezet in een 20-15 achterstand. Lisa S kon met haar opslag de kloof enkele punten dichten (van 21-16 naar 21-20). Daarna werd het jammer genoeg snel 23-20 en 24-21. Drie setballen voor LoWa dus. Hanne kwam aan de opslag en maakte er een 24-24 gelijke stand van.
Toch kon Avanti de laatste puntjes niet maken en werd het 26-24 voor LoWa. 1-0 in sets dus.
Met goede moed, en een licht gewijzigde opstelling begon Avanti aan de tweede set. De misverstanden van de eerste set bleven uit, alle speelsters voerden alle opdrachten goed uit en Hanne bleef stand houden aan de opslag. Dit alles werd beloond met een 16-20 voorsprong. Avanti ging door met Ine aan de opslag (17-23) en zette de voorsprong om in setwinst, nl. 19-25.
De derde set kon alle kanten op. Hanne startte zeer goed aan de opslag en zorgde voor een 0-6 voorsprong. We konden deze voorsprong in het begin nog houden (5-10) maar lieten de tegenpartij daarna puntje per puntje dichter komen (15-16). Babs kwam de receptie versterken en Avanti kwam op 23-21. Ine serveerde Avanti naar 23-24 en setbal maar miste vervolgens de opslag. 24-24 werd het. LoWa liet deze kans niet liggen, won de set met 26-24 en kwam zo 2-1 voor in sets.
De vierde set, alles of niks voor Avanti als we nog met (een) puntje(s) naar huis wouden keren. Met een extra dosis inzet en veel enthousiasme vatten we de set aan. Initieel moesten we nog achtervolgen (8-7 en 14-10) maar door zeer goed te verdedigen en goede opslagen van achtereenvolgens Ellen en Lisa V werd het 16-15 en 17-19. Babs kwam opnieuw de receptie versterken, Leonie de blokkering en we konden direct terug de opslag afnemen. Als derde kwam Fien aan de opslag, zij hield stand en serveerde naar 18-23. Opnieuw konden we snel de opslag afnemen en kwam Ine aan de opslag. Zij miste niet en het werd 20-25 voor Avanti! 2-2 in sets en een eerste puntje voor Avanti!
De vijfde set startte in tegenstelling tot de vierde zeer zwak. Door vele receptiemissers na elkaar werd er teveel getwijfeld en uiteindelijk gedraaid bij een pijnlijke 8-0 achterstand. Leonie en Babs werden ingebracht maar konden het tij nog niet meteen doen keren. Na een grondige alles of niets pep-talk in de time-out werd er opnieuw gevochten voor elke bal (9-3). Traag maar zeker en met Lisa V aan de opslag konden we onze achterstand verkleinen (12-7). Fien kwam in aan de opslag en kon met enkele mooie opslagen en rechtstreekse punten de kloof nog verkleinen (13-12). Avanti deed weer mee voor de overwinning! LoWa kwam als eerste op matchbal (14-12). Na een laatste time-out kwam Avanti terug op het veld, de receptie hield stand en het werd 14-13. Met Ine aan de opslag verzekerde Avanti zijn eerste matchbal (14-15). Deze werd echter niet benut (15-15). Opnieuw na een goede receptie en verdediging werd een tweede matchbal afgedwongen (15-16). Ook deze keer kon Avanti niet scoren en het werd 16-16.
Bij LoWa werd door een goede opslag de tweede matchbal afgedwongen (17-16). Deze resulteerde in een lange rally waarin uiteindelijk LoWa aan het langste trok, 18-16. Avanti werd huiswaarts gestuurd met een méér dan verdiend punt en in totaal 114 gemaakte punten (t.o.v. 109 voor LoWa). Tegenover de uitslag van de heenronde (3-0 gewonnen door LoWa) zeker niet slecht. Goed gespeeld meisjes is het enige wat de coach achteraf nog kon toevoegen!

Zondag:

Miniemen provinciaal: Avanti A - VDK Gent: 2-3

Leonie schreef:

Vol enthousiasme warmden we op. We waren ervan overtuigd dat we zeker 1 gingen winnen. We hadden niets te verliezen, we vielen aan en maakten mooie punten. Al hadden we verloren, we lieten onze hoofden niet hangen. De volgende set wonnen we ook niet, maar alles kon nog. Het vele lawaai werden we al snel gewoon en zelf riepen we luidkeels mee. Bij set 3 grepen we onze kans, we wonnen de set en zo werd het 1-2. We gingen er volledig voor! Onze opbouw was heel goed, we vielen aan en maakten mooie rally’s. Al gauw werd het 2-2. Trots speelden we een 5de match, want dit was nog nooit eerder gebeurd tegen Gent. Ze begonnen het op hun heupen te krijgen en werden nerveus, niets wou nog lukken. Jammer genoeg hebben we het niet gehaald, maar toch waren we blij met het resultaat. Gent werd geen kampioen en had dus een weekje te vroeg taart meegebracht.

14 september 2013

Zaterdag:

Bekerwedstrijd scholieren Stekene-Avanti C: 3-0
Fedra schreef:
Set 1 : Na een aarzelende start komen we al vlug achter te staan. Stekene bouwt een flinke voorstand op.
Maar we lieten ons niet doen en kwamen terug door een reeks goede opslagen, het was echter niet voldoende om de set te winnen : 25-18.
Set 2 : Deze set begonnen wij al een stuk beter. We vochten voor elke bal, we kwamen tot een 25-20.
Set 3 : Ook in deze set was onze receptie niet bestand tegen de zware opslagen van Stekene : 25-17.