avantiaalter Damesvolleybalclub

|2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 |2015-2016 |2014-2015 | 2013-2014 |

| 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 |2008-2009 |

 

1 juni '15

Op de KOVV-volleyproms vrijdag zijn de kampioenen, waaronder onze preminiemen en scholieren gehuldigd. Nog eens proficiat aan speelsters en train(st)ers!

Daarna heeft de jeugdverantwoordelijke van de KOVV de beste VIS-clubs afgeroepen. Daarbij werd rekening gehouden met het aantal aanwezige speelsters op de VIS-tornooien én de aanwezige trainers op de VIS-clinics.

En jawel, Avanti kwam er als grote overwinnaar uit!

Ik zou zeggen, proficiat aan alle deelnemertjes en vooral aan de trainsters die in groten getale de clinics hebben gevolgd. Dat wijst op een leergierigheid waar jullie speelstertjes én de hele club baat bij hebben.

17 mei '15

Onze preminiemen hebben zich daarnet gemeten met de kampioenen van de andere Vlaamse provincies. De tegenstand was ietsje te zwaar. Maar ze mogen terugkijken op een prachtig seizoen. Als we bedenken dat ze vorig jaar nog 2.0 speelden (eerste bal vangen!) is een provinciale titel (met slechts 1 verliesset) en een finaleplaats in de beker toch wel een schitterende prestatie!

Op vrijdag 8 mei vond in het Gemeentelijk Sportpark onze jaarlijkse slothappening plaats.
Het voorbije seizoen werd overlopen, de 2 kampioenenploegen (U17 en U11) werden gehuldigd en de nieuwe speelsters van de A-ploeg werden aan iedereen voorgesteld.
Daarna werd op een creatieve manier de verdeling van de nieuwe ploegen voor volgend seizoen bekendgemaakt: iedereen maakte een imaginaire treinreis naar een land dat een (jeugd)ploeg vertegenwoordigde.
De speelsters zaten kort samen met hun (nieuwe) train(st)er en ploegverantwoordelijke en de nodige afspraken werden gemaakt. Daarna werden ze getrakteerd op een dessertje.
En tenslotte mochten de ouders hun volleybalkwaliteiten tonen vooraleer samen een glas te drinken op het oude en nieuwe seizoen. Foto's op www.het nieuwsblad/regio/aalter

Hartelijk dank aan de creatieve geesten en organisatoren van de avond, aan de makers van de lekkere dessertjes en aan de talrijke medewerkers in de cafetaria en in de zaal beneden.

Voor iedereen breekt nu een periode van ‘zaalvolleybalrust’ aan. Sommigen zullen wel nog eens beachen, anderen storten zich nu op hun examens, de jongeren zullen hopelijk veel buitenspelen en daardoor hun motorische vaardigheden onderhouden. Ook de bestuursleden blijven actief: zij zorgen ervoor dat wij met zijn allen in augustus weer kunnen starten aan een nieuw en hopelijk succesvol seizoen.

26 april '15

Wat een mooi afsluitend thuisweekend! Al onze thuisploegen wonnen hun wedstrijd, behalve onze C-ploeg, maar zij legden kampioen Lede echt het vuur aan de schenen en verloren nipt met 1-3, met zelfs een 24-26 in de derde set. De B-ploeg kon met een prachtprestatie datzelfde Lede met een vijfsetter kloppen, nadat ze 0-2 waren achtergekomen. De jeugdploegen wonnen ook en de A-ploeg won comfortabel met 3-0 tegen de hekkensluiter. Daarna werden de afscheidnemende speelsters door het bestuur en door de medespeelsters in de bloemen gezet.

Op de slothappening op vrijdag 8 mei verneemt iedereen bij welke speelsters en bij welke train(st)er ze volgend jaar zijn ingedeeld. Ze bekomen er ook alle info over trainingsdagen en -uren. De ouders mogen ook even hun volleykwaliteiten tonen en daarna wordt geklonken en gedronken op het voorbije seizoen.

En op zondag 17 mei spelen onze preminiemen nog de eindronde met de andere Vlaamse kampioenen in sporthal De Warande in Wetteren. Voor de geïnteresseerden: wedstrijden om 10u, 12.30u, 13.45u en 16.15u.

22 april '15

Ondanks de 6 verlieswedstrijden toch enkele lichtpuntjes dit weekend. De B-kadetten verloren slechts met 3-2 van een hoger gerangschikt Wetteren. De provinciale kadetten en de preminiemen wonnen en vooral: de scholieren-M wonnen in Hamme, ondanks een spannende laatste set (23-25) met 0-3 en werden daardoor op de voorlaatste speeldag KAMPIOEN!!! Proficiat aan speelsters en trainer!

6 april '15

Onze kampioenen van vorige week hebben zich zaterdag ook mogen tonen in de bekerfinale. Hier moesten ze de winst aan Temse laten. Ze waren toch dolgelukkig met hun beker en hun medaille!

30 maart '15

Alle ploegen, met uitzondering van de A-ploeg, waren gisteren actief in de Aalterse sporthal. B- en C-ploeg verloren, scholieren-D verloren met het kleinste verschil (2-3 en 13-15 in de tie-break), en de provinciale kadetten konden ondanks mooi volleybal niet winnen tegen de leider. De miniemen, de regionale kadetten en de scholieren-M wonnen. En de preminiemen speelden tegen titelconcurrent Eksaarde. Ze speelden een onberispelijke wedstrijd (25-20, 25-9, 25-6, 25-20) en werden daarmee OOST-VLAAMS KAMPIOEN! Proficiat aan speelsters en trainsters (en aan trainsters en coaches ad interim)!

22 maart '15

Alleen de C-ploeg moest gisteren op verplaatsing. Ze verloren met 3-1 van SKW.
Thuis was winst en verlies een beetje verdeeld. Preminiemen, miniemen, kadetten B, scholieren-M en reserven A-ploeg wonnen. De andere 5 wedstrijden werden verloren.
Het verlies van de A-ploeg was minder pijnlijk dan vorige week. Hoewel we telkens 5 of 6 punten achter kwamen bij het begin van de 3 setten, werd er daarna degelijk weerwerk geboden aan een super Torhout, dat volgens ingewijden een dijk van een wedstrijd speelde. Dat belooft voor de titanenclash Torhout-Lendelede van volgende week!

16 maart '15

Het was het weekend van de 1/2 finales van de Oost-Vlaamse bekers. Wij waren er met 3 ploegen vertegenwoordigd. De preminiemen versloegen Nazareth met 3-0 en zullen als enige Avanti op paaszaterdag vertegenwoordigen in de FINALE. De miniemen moesten na een moedige strijd de overwinning met 3-1 aan Meerbeke laten. De A-ploeg speelde zondag om 20u tegen Vamos uit 2de divisie. Het was een wedstrijd om vlug te vergeten: 3-0 verlies, heel veel persoonlijke fouten en veel te weinig vechtlust. Hopelijk spelen we komende zaterdag thuis - weliswaar met een sterk gehavende ploeg - een betere partij tegen Torhout.

8 maart '15

Het bezoek aan de Edugo-arena is ons niet al te goed bekomen. De 3 seniorenploegen en de scholieren-D konden er geen enkele set winnen. Maar hoe jonger, hoe beter. De beide kadettenploegen wonnen 1 set en de miniemen konden na een spannende wedstrijd met 1-3 winnen. Gelukkig waren er nog andere verplaatsingen. De scholieren-M wonnen met 0-3 in Kieldrecht en de preminiemen-A deden hetzelfde in Kruibeke. De preminiemen-B hadden een 2.0 tornooi in Eksaarde en wonnen er alle wedstrijdjes!

Belangrijke mededelingen voor de SUPPORTERS van onze A-PLOEG:
- de bekerwedstrijd van volgende week (op kalendertje vermeld op 14/3) wordt niet in Aalter gespeeld, maar wel op zondag 15/3 op een neutrale plaats, nl. om 20u in Kruibeke (Bazel, zaal De Dulpop)
- de wedstrijd tegen Menen (ook op het Avanti-kalendertje) van zondag 29/3 gaat niet door wegens algemeen forfait van Menen.

4 maart '15

Er heeft zich een tweede speelster verbonden om de Avanti-rangen te vervoegen volgend seizoen. Het betreft setter Anke De Greef die overkomt van de Topsportschool Vilvoorde. Ook haar heten we hartelijk welkom in de Avantifamilie.

2 maart '15

Alle competitieploegen waren zaterdag van de partij in het Aalterse sportpark. Onze jeugploegen konden op één na allemaal met een overwinning pronken. Bij de senioren was het veel minder. A- en C-ploeg moesten met 1 set tevreden zijn en de B-ploeg kon tegen een sterk Oudenaarde wel weerwerk bieden, maar setwinst zat er niet in.

Het bestuur is ondertussen al met het volgende seizoen bezig. We zijn fier te kunnen melden dat wij erin geslaagd zijn een Aalters talent terug naar Avanti te halen. Adeline Lemey, nu actief bij VDK Gent Dames A, zal volgend seizoen onze rangen versterken. Welkom thuis, Adeline!

16 februari '15

Weinig activiteit op dit karnavalweekend. B- en C-ploeg moesten op verplaatsing, maar beiden zonder succes. De preminiemen 3/3 moesten naar het ongeslagen Eksaarde en wonnen er met 1-3, waardoor zij (voorlopig?) de enige ongeslagen ploeg zijn en uiteraard aan de leiding staan. Doe zo verder, meisjes!

7-8 februari 2015

Verplaatsingsweekend met nogal wat verliespartijen. De A-ploeg won met 0-3 bij Lennik, en nam daarmee weerwraak voor de 2-3 van de heenronde. Onze allerkleinsten (preminiemen B en VBS) waren ook actief.

Preminiemen en volleybalschool:

Maj schreef:

Met 4 ploegjes kwamen we met de preminiemen in de splinternieuwe sporthal van Stekene aan.
Het tornooi was goed voorbereid, we kregen een schemaatje en de spelregels (telkens 1 match van 9min, dan 4 min pauze. In totaal 10 matchkes).
Het laatste matchke zou gespeeld worden voor de plaatsbepaling.
Avanti heeft de 1ste, 2de, 3de en 8ste plaats kunnen bemachtigen. In totaal waren er 18 ploegjes aanwezig.
Achteraf kregen ze een zakje snoep als prijs!
Veel complimenten gekregen van de andere ploegen over onze sterke meisjes!

Delphine en Lies schreven:

De meisjes van de volleybalschool hebben op het VIS-tornooi allemaal goed hun best gedaan. Ze hebben zich goed geamuseerd en veel spelletjes gewonnen.

1 februari '15

Het was een bewogen weekend. In de week kregen we al 2 telefoontjes van de bezoekers van A- en B-ploeg dat ze forfait gaven met de reserven. Spijtig voor onze reservespeelsters natuurlijk.
Bij de jeugd konden A-kadetten en scholieren-D niet winnen. Miniemen, kadetten-B en scholieren-M deden dat wel, en zelfs met de volle buit.
De 3 seniorenwedstrijden draaiden alle op een vijfsetter uit. De B-ploeg kwam 0-2 achter tegen Gevok, dat derde staat in de rangschikking. Maar ze vochten terug tot 2-2. In set 5 moesten ze echter hun meerdere erkennen in Gevok. Proficiat voor de schitterende wedstrijd! En de wedstrijden van C- en A-ploeg kenden een identiek verloop. Na een eerste setwinst 1-2 achterkomen, maar dan toch met de overwinning gaan lopen. De C-ploeg klimt daardoor naar plaats 6 en de A-ploeg zowaar weer naar plaats 3.
Hopelijk bevestigen we deze prestaties in de komende uitwedstrijden!

25 januari '15

Slechts 3 overwinningen dit weekend, en wel van de jeugdploegen die een mooi klassement te verdedigen hebben. Scholieren-M, miniemen en preminiemen bevestigen met hun overwinning alweer hun respectievelijk eerste, tweede en eerste plaats. De andere 2 jeugploegen verloren - de kadetten naar ik hoorde na een nochtans knappe wedstrijd - en ook onze 3 seniorenploegen konden geen punten pakken op verplaatsing.
Komende zaterdag 31 januari wordt er alweer thuis opgetreden. De A-ploeg neemt het op tegen provinciegenoot Oudegem. Supporters kunnen hier een meerwaarde betekenen!

23 januari '15

Zoals het een degelijke club betaamt, zijn wij al volop bezig met de voorbereiding van het volgende seizoen. Om onze goede jeugdwerking te kunnen verderzetten, zijn wij op zoek naar GEMOTIVEERDE JEUGDTRAINERS. We richten ons tot de geïnteresseerde bezoekers van deze website, van binnen of buiten de club: ben je al trainer of zou je graag trainer worden of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt, meld je dan bij lutdemuynck@gmail.com of bij onze jeugdcoördinator kimvanhoye@hotmail.com.
Speelsters geboren in '99 of vroeger kunnen dit seizoen al de eerste stappen zetten als hulptrainster en zodoende al eens proeven van het trainerschap.

20 januari '15

Op www.nieuwsblad.be/regio/aalter vind je regelmatig artikels over Avanti. Vandaag vind je er een fotoreportage van de nieuwjaarsreceptie!

18 januari '15

Beetje moe nog na een mooie volleybaldag, afgesloten met de traditionele nieuwjaarsreceptie...
Vooraleer het over de sportieve resultaten te hebben: bedankt aan alle supporters, sponsors en sympathisanten die er een gezellige bedoening van maakten. Maar vooral bedankt aan de talrijke medewerkers die beneden in de zaal en achteraf bij de receptie het beste van zichzelf gaven om er een mooie dag en avond/nacht van te maken.

Sportief was gisteren ook een groot succes. Onze provinciale kadetten konden niet winnen tegen Denderhoutem (een off-day?) en helaas kon ook onze B-ploeg de broodnodige punten niet halen tegen Steenhuize. Maar er komen nog kansen, dames!
Preminiemen, miniemen en beide scholierenploegen wonnen hun wedstrijd. De C-ploeg won met een mooie 3-1 tegen Eevoc en klimt weer een stukje in de rangschikking naar de 7de plaats.
Ook de A-ploeg moest het opnemen tegen een ietsje hoger gerangschikte ploeg. Maar met een volle tribune zijn onze dames extra gemotiveerd en met veel enthousiasme werd Melsele met een droge 3-0 verslagen, zodat we over hen naar plaats vier wippen.

5 januari '15

Eerst en vooral willen we alle bezoekers van deze website een gezond, gelukkig en sportief geslaagd 2015 toewensen!
Op zaterdag 17 januari drinken we een glas op het nieuwe jaar na de wedstrijd van de A-ploeg die om 19.30u begint. Iedereen welkom!

Met een 6 op 9 is Avanti het nieuwe jaar alvast goed gestart. Miniemen, provinciale kadetten en scholieren-M hadden geen probleem met hun respectievelijke tegenstanders. B-kadetten en scholieren-D konden echter geen set winnen. De reserven van B- en C-ploeg wonnen met 3-0. De C-ploeg haalde na een zeer spannende wedstrijd de volle buit binnen tegen SKW (3-1). En de B-ploeg tenslotte moest met 2-3 de overwinning aan het veel hoger gerangschikte Gavere laten, hoewel er een 3-0 had ingezeten (setbal in set 1 en 25-27 verlies, daarna 25-21 en 25-23).

22 december '14

Drie jeugdbekerwedstrijden en 1 competitiewedstrijd het voorbije weekend. De scholieren van Daphne verloren de strijd om de 8ste plaats in de rangschikking in Zottegem met 3-1.
De bekerjunioren konden de kwartfinale niet winnen tegen Meerbeke, hoewel het er 2 setten had ingezeten (24-26 in set 1 en na een mooie voorsprong 23-25 in set 2).

Onze jongste categorieën konden hun kwartfinale wel winnen: de miniemen met 1-3 in Herzele en de preminiemen thuis met 3-1 tegen Oudenaarde. Met 2 halve finalisten is de toekomst van Avanti weer verzekerd!

14 december '14

Rustig volleybalweekend. Alleen B- en A-ploeg kwamen aan de slag. De B-ploeg had het moeilijk in Lede (3-0). De A-ploeg moest na 2 schitterende maar puntenloze wedstrijden tegen de co-leiders Torhout en Lendelede op verplaatsing naar het veel lager geklasseerde Mortsel. Het werd een moeilijk bevochten overwinning, waar in set 1 een 24-20 achterstand werd goedgemaakt (25-27) en in set 2 een 24-22 naar 24-26 werd omgebogen. In de derde set daarentegen werd een riante 12-18 en 21-24 voorsprong dan weer prijsgegeven (28-26). In de tot 15-15 gelijkopgaande vierde set kon Bieke met o.a. enkele aces van 16-19 naar 16-24 serveren en de 3 punten waren binnen.

6-7 december 2014

Naast de preminiemen en onze VISsertjes, kwamen alleen onze seniorenploegen in actie. Ze konden alle 3 slechts 1 setje winnen, maar telkens tegen een op papier betere tegenstander. De C-ploeg speelde een zeer goede 2de en 3de set tegen Wetteren. De B-ploeg was stukken beter dan vorige week in Zomergem. Ze speelden met veel meer enthousiasme. Na 3 setten had het zelfs net zo goed 3-0 kunnen zijn (24-26, 25-23, 23-25). En de A-ploeg heeft de supporters laten smullen van heerlijk volleybal tegen leider Lendelede.

Zaterdag 6 december: Dames 1ste divisie: Avanti A - Lendelede 1-3 (25/21 – 21/25 – 23/25 – 22/25)

De thuisploeg was erg gemotiveerd om de leider te ontvangen.

Avanti startte dan ook zeer overtuigend en zette met gevaarlijke opslagen en enkele bloks de bezoekers onder druk. Lendelede kreeg de recepties niet bij de passeur. Na 8-5 en 16-10 zocht de coach zijn heil in maar liefst 4 vervangingen, maar het mocht niet baten. Het werd 25-21.

In set 2 speelde Avanti nog steeds goed mee met de op papier veel betere tegenstander. We konden gelijke tred houden tot 18-17. Allemeersch kon toen met de opslag een tussensprintje plaatsen (18-22) en het werd 21-25.

In set 3 bleef Avanti voor tot 11-9. Met Nymphe Verrelst aan de opslag werd het echter in één ruk 11-18. Set gespeeld zou je zeggen, maar Avanti vocht terug. Van 18-23 werd het met Tine Horré aan opslag nog 22-23, maar we strandden op 23-25.

Even leek het erop dat we in set 4 met groot puntenverlies zouden ten onder gaan. Twee keer was het Shumi die met de opslag de kloof kon dichten of kleiner maken: van 3-8 naar 9-8 en van 16-22 naar 19-22. Het werd uiteindelijk 22-25.

Proficiat aan een zeer strijdvaardige thuisploeg die het de titelkandidaat zeer moeilijk heeft gemaakt. Spijtig dat we er geen puntje hebben kunnen uithalen.

1 december '14

Wegens algemeen forfait van Menen kwam de A-ploeg dit weekend niet in actie. Alle andere ploegen speelden wel. De preminiemen-B speelden met succes hun laatste tornooitje van de heenronde in Kruishoutem. De preminiemen-A rondden de heenronde af met alweer een 0-12 en een eerste plaats in het klassement. De miniemen, de kadetten-B én de beide scholierenploegen wonnen alle zonder setverlies! De provinciale kadetten konden tegen co-leider Aalst een setje meepikken. De C-ploeg werd puntenloos naar huis gestuurd door het ondertusen derde gerangschikte Moerbeke. En onze door kwetsuren geteisterde B-ploeg kon de eerste set winnen in Zomergem, maar zakte daarna weg en verloor met 3-1.

Volgende week ligt de jeugdcompetitie stil. A-, B- en C-ploeg spelen thuis. De A-ploeg ontvangt zaterdagavond de ongeslagen leider Lendelede. We zullen onze supporters hard nodig hebben. Tot dan!

22 -23 november 2014

Weinig activiteit dit weekend op het Avanti-front. De preminiemen-B speelden een tornooi in Gavere en deden dat waarschijnlijk goed (geen nieuws is goed nieuws zeker?). De preminiemen-A wonnen maar efkes met 0-12 in Oudenaarde. De miniemen wonnen met 0-3 tegen de hekkensluiter, de provinciale kadetten konden het net niet halen tegen VDK Gent (3-2) en de scholieren hadden geen moeite om Hamme in eigen huis met 0-3 te verslaan. De A-ploeg ten slotte moest naar leider Torhout. Na een aarzelend begin (25-19) konden ze in de tweede set mooi meespelen tot 20-20, maar toch ging de set naar de thuisploeg met 25-22. In set 3 was Avanti de baas (17-25). Zou het weer een vijfsetter worden? Jawel, het had gemoeten. Bij een 19-20 voorsprong faalde de scheidsrechter een eerste keer in ons nadeel. Het werd 20-20 i.p.v. 19-21. Hij herhaalde dat bij 24-25 en de set ging uiteindelijk toch nog naar Torhout (28-26). Spijtig, we hadden minstens een puntje verdiend na een behoorlijke wedstrijd (en ook de Torhout-aanhang beaamde dat volmondig).

Zaterdag 22 november: Meisjes provinciale kadetten: VDK Gent B - Avanti: 3-2 (13/25 - 25/19 - 25/11 - 16/25 - 16/14)

Licia schreef:

"Vol vertrouwen begonnen we aan de match. Via zeer goede opslagen van Emma en Laura ging het vlug van 0-7 naar 4-12. De set wonnen we dan ook met 13-25.
In de tweede set begonnen we heel goed, maar VDK sloeg terug, we konden de set niet winnen , het werd 25-19.
In de derde set lieten we onze receptie wat hangen, we verloren met 25-11.
We lieten de moed niet zakken en speelden met volle overtuiging terug, ons samenspel was goed en we wonnen dan ook de set met 16-25.
De vijfde set wilden we gaan voor de overwinning, het werd super spannend, we verloren nipt met 16-14.
Eén ding is zeker : in de volgende match pakken we ze!"

15-16 november 2014

Het werd gisteren een mooie volleybaldag in de Aalterse sporthal. Met op 1 wedstrijd na, allemaal confrontaties met VDK Gent, werd het een echte derbydag.
B-ploeg en A-kadetten waren een maatje te klein (ook letterlijk?) tegen de ongeslagen leider van hun reeks. De B-kadetten konden een setje meepikken tegen de vierde geklasseerde. De miniemen en scholieren D maakten er een ware thriller van. Ze behaalden allebei vanuit een achterstand een mooie 3-2 overwinning. De scholieren M hadden helemaal geen moeite met Kieldrecht (3-0) en wippen daardoor over hen naar de tweede plaats. Bij de C-ploeg smaakte de eerste overwinning van vorige week naar meer. Ze pakten Gent in met 3-1 en klimmen zo naar plaats 8.
Bij de A-ploeg was het de vraag of ze na hun 2 verliespartijen de knop konden omdraaien. Zie 'verslagen'.

Zondag 16 november: Dames 1ste divisie: Avanti A - VDK Gent 2-3 (21/25 – 15/25 – 25/23 – 25/14 - 13-15)

Waren onze dames hersteld na hun wanprestatie en opdoffer in Gooik? In het begin van de eerste set leek het er op. We speelden - ondanks een paar splijtende aanvallen van Flamant - mee tot 14-14. Maar dan kwam diezelfde Flamant aan de opslag en werd het in één adem 14-20. Met Griet aan de opslag en enkele geslaagde bloks van Tine kwamen we tot 19-20 terug maar toch werd het 21-25. Geen reden tot paniek.
Maar in set 2 leek alles weer op de match in Gooik. We werden totaal overspeeld en lieten ons afslachten: 15-25. Sommige supporters kregen al spijt dat ze niet voor het voetbal gekozen hadden...
Maar onze dames maakten dat ruimschoots goed. Na wat verschuivingen in de opstelling startten we met enkele killblocks van het duo Jolien en Ann-Sophie op Flamant en dat bracht weer vuur in de Aalterse gelederen. Het werd een set om duimen en vingers af te likken. Het puntenverloop maakte het spannend (12-9 werd toch nog 17-20), maar vooral het spelniveau was enorm gestegen, mede door de betere recepties, wardoor ook de middens meer aan bod kwamen. Tine kon met een paar mooi gerichte opslagen naar 21-20 serveren. Het bleef spannend tot het einde: 25-23.
Gent kon dat setverlies moeilijk verwerken. De hoofdjes gingen naar beneden, de coach kreeg het op zijn zenuwen, maar Avanti ging door op het elan van set 3. Met de steun van onze dames C die net gewonnen hadden én hun supporters (bedankt voor het tromgeroffel, Wim) werd het een afstraffing zoals in set 2, maar dan aan de andere kant: 25-14.
Wat zou set 5 brengen? Gent startte met een mokeraanval van Flamant die daarop aan de opslag kwam. Ze leidde haar ploeg naar een 0-6 voorsprong. Het zou moeilijk worden. Maar toch streden onze dames voor elk punt. Van 5-8 werd het 10-12 en dan 12-12 en 13-13. Het zou van details afhangen en dat deed het ook. Een bijna ace van Mieke werd nog net gepakt en uiteindelijk werd het 13-15 voor Gent.

De voetbalsupporters hadden toch ongelijk gekregen: hier in de Aalterse sporthal was er van alles te beleven: ergernis, meeleven, genieten van de supermooie rally's, supportersambiance, muziek en tromgeroffel, sensatie...
Bedankt aan alle supporters en aan de scheidsrechter voor de prima leiding.

Zondag 16 november: Meisjes provinciale kadetten: Avanti - VDK Gent A: 0-3 (14/25 - 10/25 - 16/25)

Zaterdag kregen we de onverslagen leider van onze groep op bezoek: vdk Gent A. Vorig seizoen konden we hen nog een puntje afsnoepen maar we wisten dat het dit keer wel héél moeilijk zou worden…
Bij het begin van set 1 stond het al vlug 0-5 door de opslagdruk van vdk. We waren wat onder de indruk maar met Emma aan de opslag konden we weer wat punten pakken. Ondanks ons behoorlijk verdedigingswerk moesten we de set bij 14-25 uit handen geven.
Tijdens set 2 lukte het niet steeds om een degelijke opslag af te leveren waardoor we slechts 10 punten konden scoren. Ook aan het net konden we weinig weerwerk bieden tegen de (letterlijk dan) grote speelsters.
Met 0-2 in de setstanden beseften we wel dat dit onze laatste set zou worden maar we gaven ons niet zomaar gewonnen. Een aantal stevige aanvallen van vdk werden keurig verdedigd en ook Emma haalde een paar van haar superopslagen uit de kast en zo konden we toch nog 16 punten pakken.
Op naar zaterdag waar vdk Gent B ons staat op te wachten!

8 -9 november 2014

Op dit verplaatsingsweekend konden A- en B-ploeg, scholieren-D en kadetten-B zelfs geen setje meepikken. Maar voor de rest alleen goed nieuws. Miniemen, provinciale kadetten en scholieren-M namen de 3 punten mee naar huis en onze jonge derde-provincialer haalde zowaar de eerste overwinning binnen: met veel inzet en doorzetting in moeilijke momenten behaalden ze een 1-3 overwinnig bij Maldegem! Zie 'verslagen'.

En nog meer goed nieuws: Avanti hoort bij de 7 Oost-Vlaamse ploegen die omwille van hun degelijke jeugdwerking uitgeroepen werden tot GOUDEN JEUGDCLUB. Dank hiervoor aan onze gediplomeerde jeugdtrainers voor hun trainingsarbeid en de clinics die zij volgen, onze jeugdcoördinator, onze talrijke medewerkers die alles in goede banen leiden en uiteraard ook aan onze gemotiveerde jeugdspeelsters. Vooral zij die deelnemen aan jeugdselecties, Voltis-testen, stages en sportkampen zorgen voor extra punten in het dossier.

Zaterdag 8 november: Provinciale kadetten Kruibeke - Avanti: 1-3

Laura schreef:

De eerste set was onze opbouw niet denderend maar uiteindelijk wonnen we de set met 30-32 (!!!!) . De tweede set was slecht want de opslagen gingen in het net en wij riepen niet. De derde set werd mooi gespeeld met een goede opbouw en veel enthousiasme. In de vierde set stonden we achter maar door de reeks opslagen van onze superheld Emma wonnen we de set. Uiteindelijk wonnen we de match met 1-3.
Op naar de volgende overwinning!!!

Zaterdag 8 november: Dames 3de provinciale Jevo Maldegem - Avanti-C: 1-3

Els en Christine schreven:

Noem het maar een derby, die steeds weer voor enige extra spanning zorgt. Een wedstrijd met de laatste plaats als inzet, een laatste plaats die volgens de Maldegemredactie niet is weggelegd voor de Jevo Dames nadat ze 1 punt hebben binnengehaald in Moerbeke. Deze citaten in de verslagen van Maldegem brengen alweer een beetje meer vechtlust boven bij onze dames.
Voltallig vertrekken we naar Maldegem en daar aangekomen missen we de truitjes. Geen nood, ze zullen er wel zijn tegen de start van de wedstrijd. Wat extra stress tijdens de opwarming… maar even later komt de reservewedstrijd traag op gang. In de eerste set worden de eerste 5 Avanti punten gemaakt door gemiste opslagen van Maldegem. Maar in de derde set is het tij gekeerd en gaat het niveau omhoog. Deze gewonnen set is toch belangrijk voor het klassement en voor het zelfvertrouwen.
Tussen de wedstrijden kunnen de speelsters niet om de talrijke supporters heen en aangemoedigd zetten ze de match goed in. De supporters krijgen een mooie match te zien, met lange rally’s en mooie aanvallen waarmee onze meisjes scoren. De eerste set wordt gewonnen met 21-25, maar de tweede set kan de opgelopen achterstand niet meer goedgemaakt worden en wordt het 25-21. De spanning stijgt en de derde set die gewonnen wordt, zorgt meteen voor het eerste puntje van de Dames C. Stilaan groeit het geloof dat winst kan als ze zo verder spelen, maar de vrees zit er wel een beetje in voor een vijfsetter. Maar de uitbundige (soms uitzinnige) supporters schreeuwen de meisjes naar de 1-3, na een match die 2u 9min duurde.
Wat hebben wij geleerd in Maldegem? Nooit het vel van de beer verkopen voor hij geschoten is! We hebben er lang op gewacht maar deze overwinning is er één voor de analen van de ploeg.
Proficiat aan de voltallige ploeg, inclusief onze geblesseerde AC en trainer.
Setstanden reserve : 25-14/25-10/15-17
Setstanden hoofdwedstrijd : 21-25/25-21/20-25/23-25

3 november '14

Heuglijk nieuws in de Avanti-familie:

Op 1 november is MAUD geboren. Zij is 52 cm lang en weegt 3,420 kg.

Zij is het dochtertje van Kim en Stijn. Kim was tot vorig seizoen speelster bij de A-ploeg, is nu trainster van de A-kadetten en de preminiemen-A en is onze jeugdcoördinator.

Wij wensen hen alle geluk toe!

1-2 november 2014

Zondag 2 november: Meisjes provinciale kadetten: Avanti - SKW Krekenland: 3-2 (19-25, 25-19, 17-25, 25-17, 18-16)

Amélie schreef:

De eerste set liep niet alles zo vlot en maakten we nogal veel fouten, SKW kwam sterk over en maakte veel punten en naar het einde toe verloren we de set. Na een korte pauze en een goede aanmoediging en tips van onze coach Daphne, verliep de 2e set een heel stuk beter en sloeg Laura een hele reeks opslagen na elkaar. We stonden zeker meer of 10 punten voor. Uiteindelijk kregen de anderen ook nog een kans om op te slaan, ze scoorden veel punten en we kwamen tot de eindstand: 25-19. De 3e set ging met moeite vooruit en was niet echt spannend deze verloren we dan ook. Weer een beetje power bij Avanti Aalter in de 4e set, een paar goede opslag-reeksen en mooi spel van onze spelers zorgde voor een spannende en winnende set voor Aalter. Na al deze sets kwam er dan ook nog een 5° set, SKW sloeg sterk op en maakte een voorsprong van 2-8. Gelukkig was er daana wel een goede verdediging van ons en ging het daarna weer op met de stand 11-11, beide ploegen streden voor hun winnende match en het werd heel spannend. De eerste matchbal was voor Aalter, we begingen een foutje en de stand ging dus naar 15-15. Krekenland nam het volgende punt voor hen. Avanti Aalter toonde zich weer als een enorm sterke ploeg en scoorde 2 punten achter elkaar. Wat dus als eindstand 18-16 uitkomt en de match gewonnen werd door Aalter.

25-26 oktober 2014

Voor het eerst dit seizoen speelden zaterdag alle Avanti-ploegen samen thuis. Het werd een afwisseling van winnen en verliezen. Preminiemen, provinciale kadetten en beide scholierenploegen wonnen hun wedstrijd. B-kadetten en miniemen verloren. Voor de miniemen was dat hun eerste verliespartij. Zou dat een voorbode zijn voor straks?
BIj de senioren kon de C-ploeg een setje winnen tegen de derde in de rangschikking. De B-ploeg won vlot met 3-0 tegen Kruishoutem. De A-ploeg startte uitstekend met een 2-0 voorsprong tegen Lennik, maar kon dat helaas niet verzilveren: het werd na een zeer spannende wedstrijd 2-3 voor de bezoekers en daarmee ook de eerste verliespartij voor onze door kwetsuren geteisterde A-ploeg.

Zondag trokken we met de hele Avanti-familie (of toch met een zeer groot deel ervan) naar Lotenhulle voor de jaarlijkse barbecue. We willen hier uitdrukkelijk de talrijke niet-Avantileden bedanken die onze club kwamen steunen. En vooral een woordje van dank aan alle taartenbakkers en medewerkers van bestuur en feestcomité: het werd een heel gezellige namiddag.

Na dit toch wel zware weekend spelen volgende week enkel de C-ploeg en de jeugd, en dit allemaal op zondagnamiddag 2 november. Tot dan!

Er kwam een verslagje binnen van de kadettenwedstrijd Eevoc-Avanti van 18 oktober en van Avanti-Nazareth van 25 oktober.

Zaterdag 25 oktober: Meisjes provinciale kadetten: Avanti - Nazareth: 3-1 (17-25, 25-12, 25-20, 25-22)

Emma schreef:

De eerste set begonnen we redelijk zwakjes. Ons spel geraakte niet goed op gang. We verloren dan ook met 17-25. De tweede set begonnen we met veel goede moed. We lieten de eerste set achterwege en speelden ons eigen spel. Dat leidde tot de overwinning van de set met 25-12. In de derde set sloegen we een grote kloof van 13-0. Jammer genoeg verloren we daarna onze concentratie en kwamen ze terug tot 21-20. We openden onze ogen en wonnen uiteindelijk de set met 25-20. De laatste set waren we goed begonnen en we haalden een goeie voorsprong. Het was dan ook 24-16, we dachten dat de set voor ons was, maar Nazareth dacht daar anders over, ze gaven zich niet gewonnen en ze kwamen terug op 24-22. Even vreesden we voor een vijfsetter, maar we wonnen de vierde set met 25-22. De overwinning was binnen, 3-1 voor Avanti.

18-19 oktober 2014

Het was een zwaar verplaatsingsweekend. Onze miniemen en scholieren M konden winnen. De andere jeugdploegen, en ook B en C-ploeg, verloren. Dat zijn nu toevallig ook allemaal ploegen die erg jong zijn voor hun reeks en die dus tegen de oudere tegenstanders leergeld betalen. Maar ze kunnen er alleen maar beter van worden.
De A-ploeg moest naar Oudegem en won er de 4de wedstrijd op rij. Van een gelukte start gesproken! Zie 'verslagen'. Er kwam ook een verslagje binnen van de B-ploeg en van de A-kadetten van vorige week.

Volgende zaterdag speelt iedereen thuis. Met de vakantie in het vooruitzicht hopen we al onze jeugdspeelsters als supporters van de A-ploeg te mogen begroeten. Want je weet: je leert bij van te trainen, maar ook van te kijken!

Zondag 19 oktober: Dames 1ste divisie: Oudegem - Avanti A 1-3 (18/25 – 21/25 – 26/24 – 18/25)

Helaas moeten we i.v.m. de reservenwedstrijd alweer het woordje 'dramatisch' gebruiken. Niet dat er slecht gespeeld werd, integendeel (26-24 en 21-25), maar nu was er de voetkwetsuur van Julie die roet in het eten strooide. Heeft toch niets met haar rugnummer 13 te maken hé? We wensen haar een spoedig en vooral volledig herstel toe!

En voor de hoofdwedstrijd startten we ook al met een gewijzigd basiszestal, vanwege de kwetsuur die Hanne de vorige wedstrijd had opgelopen. Tine nam haar plaats in.
De eerst set verliep aanvankelijk gelijkopgaand, maar toch had de Avantiaanhang een goed gevoel. Onze receptie deed het uitstekend waardoor Mieke gevarieerd kon verdelen. Bij 14-15 liepen we met de opslag van Ellen uit naar 19 en daarna deed Tine er nog enkele puntjes bij. 18-25.
In set 2 liepen we vlugger weg: met o.a. enkele mooie middenaanvallen van Jolien, een paar splijtende smashes van Ellen en enkele lepe legballen van Griet ging het van 8-8 naar 9-14 en 15-20. Toch kwam de thuisploeg nog ietsje terug (20-23), maar we haalden de set vrij gemakkelijk binnen met 21-25.
En dat 'vrij gemakkelijk' werd bijna 'zeer gemakkelijk' in set 3. Avanti liep uit tot 6-17! De set- en matchwinst lag voor het grijpen, maar na enkele missers in receptie was de rust uit de ploeg. Er werd te paniekerig aangevallen, waardoor er te veel foutjes in het spel slopen. En natuurlijk laat je op zo'n manier de tegenstander, die niets meer te verliezen heeft, weer in het spel komen. Hun middencompartiment begon beter te blokken en wij waren het noorden volledig kwijt. Gevolg: 26-24 en een vierde set te spelen.
Hier toonden we van in het begin wie de betere was, hoewel Oudegem toch weer kon bijbenen (18-18). Maar toen vond Jane dat het welletjes was. Met 2 aces bracht ze de stand op 18-21 en ook daarna bleef ze gevaarlijk opslaan. Oudegem kon ondanks een T.O. en 2 wissels het tij niet meer keren. Resultaat: 18-25 en een verdiende 1-3 overwinning.

Zaterdag 18 oktober: Dames 2de provinciale: Gevok Gent - Avanti B 3-0 (25/15 - 25/15 - 25/23)

Geprikkeld GEVOK op hun hoede voor AVANTI - B.

Vorig weekend verloor Gevok verrassend zonder hun revaliderende spelverdeelster Lisa Noben tegen Zovoc met 3/2. Gevok zonder Lisa Noben is als Spanje zonder zon… Zoals verwacht werd het alle hens aan dek als respect-betoon voor onze dames –B.

Avanti had een zeer goede trainingsweek achter de rug . We waren tactisch goed voorbereid. Eén puntje meepikken zou zeer mooi geweest zijn… tegen titelkandidaat Gevok op eigen veld.

In aanvang werd de hoop op “Let’s rock & roll” –lees zonder complexen en met lef spelen- goed aangevat met 2 aces. Gelijk opgaand tot 8/8 dienden we echter nadien via 2 TO’s (12/8 en 19/10) de rol te lossen. Het verschil zat in de poweraanval bij elke netpositie van Gevok. Het Avanti 2-blok reageerde niet optimaal. Toch hadden we allen het gevoel dat onze setstand niet de weerspiegeling was van het niveau. (25/15).

Anders in set 2 ! Tien rechtstreekse receptiefouten samen met enkele opslagmissers vulden het puntenmandje van de thuisploeg. In deze periode werd te weinig een vuist gemaakt. Gevok kon naar hartenlust “poweren”. Na 19/8 konden we ons toch opnieuw in de wedstrijd knokken en was Gevok zelf enige keren “onzorgvuldig” in de afwerking. (25/15).

Set 3 roteerden we de opstelling. Het werd een aantrekkelijke set met langere ralley’s. Doorlopend bleven de bordjes in evenwicht tot 17/17. Onze dames hadden bij 20/22 uitzicht op setwinst, waarbij de vermoeidheid bij de herstellende spelverdeelster in (eventuele) volgende sets ons perspectieven kon bieden. Helaas laat Avanti deze kans ontglippen… (25/23).

De gemiddelde leeftijd van onze B-dames lag 10 jaar onder deze van Gevok. Als vrij jong team moeten we leren omgaan met wedstrijdcontrole en zelfbeheersing. Het is dan ook niet eenvoudig als opdracht om “met lef” te blijven spelen (in spelverdeling en aanval) én de foutenlast te beperken in receptie én opslagdruk te zetten als antwoord op de gestalterijke krachtige aanvalsters.. .

Iedereen gelooft terecht in dit talentrijke toffe meidenteam.
Leuke wedstrijden aan de supporters aanbieden is en moet de enige doelstelling zijn in deze competitie. Dan kunnen we meegenieten van de spelvreugde welke we steeds willen uitstralen.

Meisjes provinciale kadetten: Eevoc-Avanti A 3-0 (25-15, 25-22, 25-18, 14-25)

Door het plotse uitvallen van Licia en de blessure van Charlotte was de Aalterse bank dun bezet. We wisten tegen een ‘grote’ ploeg, die bijna volledig uit 2dejaars kadetten bestond dat het geen gemakkelijke opdracht ging worden.
In de eerste set ging Eevoc het best van start en kon onmiddellijk een kloofje van 5 punten slaan. Voor we het wisten stond het zelfs 12-4. De communicatie tussen de speelsters was niet altijd optimaal en een aantal haalbare punten werden niet gescoord. Tijdens de time out stuurde coach Kim bij en dat resulteerde in een hoger niveau. Uiteindelijk eindigde de set in 25-15.
Set 2 ging gelijklopend op tot Eevoc een tussenspurt inzette waarbij het snel 20-10 stond. Eevoc dacht de set al binnen gehaald maar toen kwam Emma aan het opslagkanon en ging voor een reeks van 8. Een onverwachtse beweging van Laura was onhoudbaar voor Eevoc en Aalter stond zelf op voorsprong. Bij een 22-22 stand was er eventjes concentratieverlies bij Aalter waardoor de set nipt verloren werd met 25-22.
De derde set ging ook gelijk op maar uiteindelijk toonde Eevoc zich het sluwst. Op het einde was er weer een remonte van Aalter. Gedragen door de goeie opslagen van Amelie en Emma en een gelukt blok van Hannah, sloop er nog paniek in de Eevocse rangen. Toch kon de set niet binnengehaald worden en werd de set verloren met 25-18.
De pro-forma vierde set was dan weer een echte walkover van Aalter. Iedereen speelde op niveau en wat Eevoc ook probeerde, niets kon de setwinst van Aalter nog tegenhouden. Fran en Leonie scoorden beiden nog een mooi punt en Laura kon uitserveren voor de setwinst. 14-25.

11-12 oktober 2014

Wegens de onbeschikbaarheid van onze sporthal was er dit weekend weinig Avanti-activiteit. Enkele jeugdploegen speelden wel op verplaatsing. De regionale kadetten verloren met 3-1 in Gavere, de provinciale kadetten wonnen met 1-3 in Grembergen en de preminiemen 2.B wonnen met 0-12 in Wontergem. De preminiemen 2.0 speelden hun tweede tornooi en deden dat weer zeer behoorlijk.

Zondag 12 oktober: Meisjes kadetten provinciaal: Grembergen - Avanti A 1-3

Leonie schreef:

Al snel kwamen we op een voorsprong van 0-7. We speelden ons eigen spel en maakten veel plezier. We genoten van de mooie punten die we telkens maakten. Grembergen kwam dichterbij en het werd spannender en spannender. De eerste set was toch voor ons en met volle moed speelden we er nog eentje. Na een kleine achterstand van 4 punten haalden we Snuffel in. Ons enthousiasme verhoogde en de tweede set was alweer binnen voor Avanti. Jammer genoeg lieten we de derde set aan ons voorbijgaan. Die set waren we niet zo goed en dat werkte op ons humeur. We gingen er helemaal voor maar blijkbaar net niet genoeg om te winnen, we raakten er uiteindelijk wel nog bij. Maar toch verloren we. De eerste set voor Snuffel was binnen. Het was nog niet gedaan en alles kon nog gebeuren. De tegenstanders werden sterker en wij wilden geen vijfsetter. We gingen voor elke bal en bleven positief. De twee ploegen gingen in de vierde set gelijk op. Ondanks dat zij de opslagen niet goed onder controle hadden wonnen we de set met 22-25. De 1-3 zege was binnen voor Avanti.

4 -5 oktober 2014

Onze preminiemen en miniemen stoten door naar de kwartfinales van de Oost-Vlaamse beker. Proficiat meisjes! De scholieren moesten na een 2-0 voorsprong de overwinning toch nog aan Zottegem laten.
In de competitie verging het onze B-ploeg identiek: 2-0 werd helaas 2-3. De A-ploeg kon in elke set een achterstand goedmaken en ruim winnen, alleen in set 3 lukte dat net niet (24-26). Toch een mooie 3-1 zege en 9 op 9.

Zondag 5 oktober: Dames 1ste divisie: Avanti A - Oostende 3-1 (25/17 – 25/19 – 24/26 – 25/19)

Zoals in de vorige thuismatch kende de reservenwedstrijd weer een dramatisch begin met verlies van de eerste set tot gevolg. Maar ook nu trokken onze dames alles weer recht en werd er met 2-1 gewonnen.
Speelden: Bieke, Jolien C, Lies, Ann-Sophie, Julie, Tine en libero Lien.

De hoofdwedstrijd werd gestart met Mieke, Jane, Jolien V, Ellen, Griet, Hanne en libero Lien.
Oostende won de toss en profiteerde daar optimaal van door 4 rechtstreekse opslagpunten te maken en Xavier op die manier al tot een eerste T.O. te dwingen. Het werd nog 0-5, maar dan kwamen onze dames in de wedstrijd en op 9-9 stonden de bordjes in evenwicht. Ondanks het groot middenblok lukten toch enkele flitsende middenaanvallen van Hanne. Het ging van 14-15 naar 19-15 met Ellen aan de opslag en daarna nam Griet over: 19-17 werd in één ruk 25-17.
Ook in set 2 kwamen we 4-7 achter, maar daarna hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Bij 17-16 kwamen Bieke en Anne-Sophie via een dubbele wissel Ellen en Mieke aflossen. Oostende kon nog slechts 3 puntjes maken. Deze keer was Hanne de stabiele factor aan de opslag: van 19-19 naar 25-19.
De klassieke moeilijke derde set bij een 2-0 voorsprong was de hele tijd super spannend. Op de hoek haalde Oostende enkele keren mooi uit, maar bij Avanti kwam het gevaar van alle kanten. Ook nu werd de dubbele wissel bovengehaald en Tine kwam Hanne even vervangen. Van 20-19 werd het via 22-24 gelukkig weer 24-24. Maar toen schoot Hanne haar schouder uit de kom. Gelukkig waren er genoeg kinesisten in de zaal (en zelfs op het terrein), om alles terug op de goeie plaats te trekken, maar aan spelen kwam Hanne natuurlijk niet meer toe. De concentratie was waarschijnlijk even weg en het werd 24-26.
In set 4 startte Tine op de plaats van Hanne. We namen van bij de start een minieme voorsprong tot we met Jolien aan de opslag van 12-10 naar 19-10 uitliepen. Oostende spartelde met de gevaarlijke opslagen van Ketels van 21-11 naar 21-18 terug. Ook nu kwamen Bieke en Anne-Siophie nog even in en het werd 25-19.

Tegen een zeer gestalterijk Oostende waren we gelukkig met de 3 punten en de geslaagde start van de competitie. Hopelijk valt de kwetsuur van Hanne mee, zodat ze weer vlug de rangen kan vervolledigen.

3 oktober '14

Programma zondag 5 oktober:
10u: eerste preminiementornooi 2.0
12.30u en 14.30u: jeugdbekerwedstrijden (prem, min en schol) 1/8 finale en hopelijk op weg naar de kwartfinale!
17u: 2de prov. Avanti B - Drongen: naar een tweede overwinning?
18u: 1ste divisie: Avanti A - Oostende: maken we het na de 2 mooie overwinningen ook tegen het boomlange Oostende waar?
SUPPORTERS OP POST!

27-28 september 2014

Met reservenwedstrijden erbij werden er dit weekend door Avanti 11 wedstrijden gespeeld. Daarvan wonnen we er 8! Hierbij nog eens een oproep aan trainers/speelsters/ouders voor een verslagje van de wedstrijd. Spreek voor de match af wie daarvoor zal zorgen (want eentje is genoeg hé) en stuur het zo vlug mogelijk naar volley_avanti@yahoo.com

Zondag 28 september: Dames 2de provinciale: Griffoenen Steenhuize - Avanti B : 2/3 (23/25 – 25/11 – 27/29 – 25/10 – 11/15)

DAMES B : “SAMENWERKEN LOONT” !
Onze B-ploeg reisde af naar de Vlaamse Ardennen. Het lieflijke landschap baarde een groot thuisvoordeel in de volleybalschuur met landelijke sfeer… In de sporttas onze ervaringen en leerpunten mee van de vorige moeilijke uitwedstrijd in Gavere. Opnieuw in een specifiek omgeving waar het “thuisvoordeel” écht doorslaggevend kan zijn.
Op recentste training leerden we omgaan met “individuele alternatieve” aanvalswijze om gestaltes te omzeilen. Hierin moeten we nog verder groeien, maar dit wapen hielp ons bij momenten overeind blijven in Steenhuize… De video-opname van deze wedstrijd moet in de archieven van Avanti : SPEKTAKEL & FIGHTING SPIRIT !
Set 1 : De tactische serve-opdracht lukt, maar we zoeken in de veldverdediging naar optimale posities. Halfweg de set nemen we de leiding, doch bij 19/24 worden we vooreerst op de proef gesteld. We kunnen alsnog beslag leggen op belangrijke setwinst.
In set 2 komen we in één ruk 20/8 achter. De spelverdeelster uit ereklasse Richa Michelbeke kan andere nieuwkomer op pos. 4 doorlopend aanspelen. Ons blok is niet efficiënt en agressief genoeg. We stapelen onnauwkeurigheden op of de opslagdruk lukt niet zoals gehoopt. Bij 17/7 zijn onze T.O.’s opgebruikt en met wissels laten we enkele starters even “bekomen” en nieuwe energie opdoen in de huppelhoek. (25/11).
Steenhuize drukt meteen door bij set 3 wat ons tot een vroege T.O. dwingt (5/2). Helaas zonder keerpunt. Amber stond scherp te spelen bij reserves en heeft “het vuur in de ogen”. Bij 18/7 een invalbeurt van Louise Laroy. Bij 2de T.O. 20/ 7 is de opdracht “laat de stress los en loop warm voor de volgde set voor een goede start. Louise maakt een opslagreeks 20/12. We zetten met een gevarieerder aanvalspatroon een overmoedig geworden Steenhuize onder druk. Er sluipt paniek bij de Griffoenen binnen waarbij hun coach bij 22/18 onze spectaculaire opmars tracht te stoppen. Onze dames spelen plots vlotter met mooi volleybal. De veldverdediging is attent en aanvallend waren we overtuigend aan de slag. Via 24/24 vechten we beheerst naar unieke setwinst 27/29.
In set 4 konden we aanvankelijk gelijke tred gehouden met de thuisploeg. Logisch werd gestart met het team van de heropstanding. (4/4) De terugslag van de vorige set bleef nadien kleven bij ons team. T.O’s en wissels moesten “zuurstof” brengen voor de finale set. (25/10).
Ook in set 5 worden de taken onder onze spelverdeelsters verdeeld. We wisselen bij 8/7. Amber zet van achter de 9 meter de thuisploeg onder druk. De foutenlast van Griffoenen stijgt in samenspel. Via 9/11 lopen we uit en nemen een rustgevende T.O. bij 11/14 om nadien van een onovertrefbare vreugdeuitbarsting op en rond het veld te genieten.
Speelden : Daphne & Louise Laroy; Lisa VdV, Lies & Amber; Valérie, Lisa Slock & Fedra; Louise Cocquyt & Lisa Dossche; Fien.
De Reserves verloren met 2/1. (bovenvermelde speelsters met Evi).

Zondag 28 september: U17RA: Melsele - Avanti: 0-3

De MEISJES SCHOLIEREN B boekten hun 2de volle winst uit in Melsele. Ondanks 0/3 winst lag het spelniveau op een lager niveau dan vorige wedstrijd. De 4de set werd gewonnen door de thuisploeg.
Alle speelsters namen deel aan de wedstrijd.

20-21 september 2014

Het voorbije weekend waren we voor het eerst met jeugd én senioren aan de slag. Zaterdag had onze jonge B-ploeg het moeilijk tegen promovendus Gavere. Ze konden toch de derde set uit de brand slepen, en wie weet zat er niet meer in zonder de kwetsuur van libero Fien. De reserven wonnen met 1-2.
Zondag konden alle ploegen thuis winnen. De preminiemen kregen (te?) weinig tegenstand van Wontergem (12-0). Miniemen en scholieren M wonnen met 3-0 en scholieren D met 3-1. Proficiat allemaal!
De A-ploeg moest het tegen een versterkt Bisssegem opnemen.

Zondag 21 september: Dames 1ste divisie: Avanti-Bissegem: 1-3

Waren het de zenuwen voor de eerste officiële wedstrijd, of liep gewoon alles mis? Feit is, dat de eeste set van de reserven een ware ramp was: 9-25. Ook set 2 startte rampzalig, maar mits wat taktische aanpassingen en groei van zelfvertrouwen herrezen onze dames. Ze konden uiteindelijk nog met 2-1 winnen. De hoofdmarch werd een boeiend spektakel voor de thuis- en de talrijk opgekomen bezoekende supporters. Na een overtuigende setwinst (25-16) van Avanti, haalde de bezoekende coach zijn versterkingen van de bank en werd de tegenstander op slag een stuk groter. De tweede set werd toch nog, zij nipt, door Avanti gewonnen (25-23), maar in set 3 moesten ze de overwinning aan Bidavo laten (22-25). In de vierde set herpakte Avanti zich en Bissegem werd met 25-16 en 3-1 naar huis gestuurd. Volgende week zal het in Melsele (ook al een flink stuk versterkt) weer alle hens aan dek worden.

13-14 september 2014

Zaterdag 13 september: U13 - Kalken-Avanti: 0-3

De eerste set is al vlotjes binnen. 10-25. Zeer mooie opslagen en een mooi samenspel.
De tweede set gaat gelijk op. Maar dan is Aalter vertrokken en laat Kalken achter zich. Mede dankzij toch wel zwakke opslag van Kalken. Ze kunnen de harde opslagen van Avanti niet aan. 13-25.
In de derde set beginnen ze met een kleine achterstand maar die wordt snel weggewerkt door een reeks goeie opslagen. 17-25.
Onze miniemen zijn goed gestart!!

Zaterdag 13 september: U15 - Wontergem - Avanti B

Marie schreef:
Op zaterdag 13 september vertrokken we met 9 van de 10 speelsters van de kadetten B naar Vinkt om het op te nemen tegen Wontergem..
We waren allemaal wat gespannen want het was onze eerste competitiematch met 6 op het plein.
De tegenstandsters zagen er stoer en sterk uit maar we lieten ons niet doen!
In de eerste twee sets moesten we echt vechten voor ieder punt maar in derde set konden we het makkelijk afmaken. We hebben dan ook gewonnen met 3-0. De setstanden waren: 19-25, 20-25, 10-25.
Nu moeten we lang wachten voor we onze volgende match kunnen spelen nl op 11 oktober!

8 september '14

We waren zeer actief het voorbije weekend. Onze miniemen speelden een mooi voorbereidingstornooi en eindigden 2de. De bekerminiemen plaatsten zich voor de volgende ronde van de beker. De kadetten en B-scholieren hadden met respectievelijk Zele en Lede een zeer zware tegenstander geloot en moesten zich ondanks mooi volleybal toch overgeven. De B-ploeg speelde en won een oefenpartij tegen Gevok Gent.
En op het tweede thuistornooi van de A-ploeg waren de 4 ploegen zeer aan elkaar gewaagd en zagen we dus zeer boeiende wedstrijden. Avanti won 2 van de 3 partijen.

1 september '14

Wij wensen alle Avanti-jeugdspeelsters een goede start van het nieuwe schooljaar!
Nu de reizen en (sport)kampen achter de rug zijn, verwachten we weer volle ploegen op de trainingen, zodat we optimaal de competitie kunnen aanvatten.
Ondertussen speelden de beide kadettenploegen en de miniemen gisterenmorgen elk een driehoekstornooitje, de C-ploeg een interessante oefenwedstrijd in Aarsele en de B-ploeg een tornooi in Gent. De A-ploeg won 5 van de 10 setten in een sterk bezet tornooi in Lendelede, met 2 ploegen uit Liga B, Zoersel uit 1ste divisie A en Lendelede en Lennik uit onze reeks.

Komende zondag 7 september staan er thuis 3 jeugdbekerwedstrijden op het programma en ook het tweede thuistornooi van de A-ploeg (met Melsele, Torhout en Roeselare).

26 augustus '14

De B-ploeg speelde een verdienstelijk tornooi in Middelkerke en de A-ploeg deed het ook keurig op het eerste tornooi van het seizoen (ze wonnen zowaar hun eigen tornooi). Komende zondag zijn thuis enkele jeugdploegen te bewonderen: A-kadetten, B-kadetten en miniemen spelen elk een driehoekstornooi met ploegen uit de regio. Wedstrijden om 9.15u, 10.30u en 11.45u. En de A-ploeg gaat naar jaarlijkse gewoonte op de laatste zondagnamiddag van augustus naar Lendelede.

Op de bladzijden 'ploegen' vinden jullie ondertussen de namen van onze speelsters van A-ploeg tot preminiemen. De kleintjes volgen later. En ook op de ploegfoto's is het nog wachten tot na het eerste thuisweekend.

21 augustus '14

Het thuistornooi voor B- en C-ploeg zit er op. De A-ploeg heeft vorig weekend in de Ardennen het beste van zichzelf gegeven. Wie wil proeven van de sfeerbeelden klikt op interactief - foto's - facebook. En zondagnamiddag meten onze dames zich thuis met Tielt, Menen en Lendelede.

07 augustus '14

Beste Avanti-sympathisant,
de zomervakantie is al halfweg en dat is het sein voor onze speelsters om de volleybalschoenen weer aan te trekken. Deze en volgende week starten onze dames en meisjes met de trainingen.

Wilt u hen eens bezig zien tijdens de voorbereiding?
Op 15 augustus spelen de B- en C-ploeg een interprovinciaal tornooi met 10 ploegen. Wedstrijden vanaf 9.30u.

Op de zondagen 24 augustus en 7 september kunt u de A-ploeg terugzien en met de nieuwe aanwinsten en de nieuwe trainer kennismaken op 2 thuistornooien. Wedstrijden van 13.30u tot 18u.

Toegang op al deze tornooien is gratis.

En misschien ook al te noteren in uw agenda:

- eerste competitiewedstrijd A-ploeg: zondag 21 september om 18u tegen Bissegem (jawel, kermiszondag)

- herfstetentje op zondag 26 oktober.

Hopelijk zien we elkaar op één van deze activiteiten!

Voor alle Avanti-speelsters en -bestuursleden,
Lut