avantiaalter Damesvolleybalclub

|2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 |2015-2016 |2014-2015 | 2013-2014 |

| 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 |2008-2009 |

 

6 mei '17

En het seizoen (het zaalseizoen althans) zit er op.

Nadat twee weken geleden de laatste competitiewedstrijden werden afgewerkt, en vorige week de ouders hun kunnen hebben getoond en de jongere speelsters van de laatste training een verkleedpartije maakten, hadden we gisteren onze traditionele slothappening.

Na een inleidend woordje van onze voorzitter, kregen we een financieel en sportief overzichtje van het voorbije seizoen. De kampioenen kregen applaus en de afscheidnemende speelsters en trainers kregen een attentie. De nieuwe gezichten (speelsters, trainers, scheidsrechters) werden aan iedereen voorgesteld. Wij hopen dat ze zich vlug thuis zullen voelen in de Avanti-familie.

En dan kwam waarvoor de meesten gekomen waren: de bekendmaking van de nieuw-ingedeelde ploegen. Er waren veel verrassingen (dat was trouwens het thema van de avond), veel blije gezichten, ook wat onwennige gezichtjes (nieuwe trainer, nieuwe ploeggenootjes) en zelfs hier en daar een traantje. Maar uiteindelijk werd het nog een heel leuke avond. Met een gebakje (dank u wel, bakkende ouders!) en een drankje erbij werd er gezellig nagepraat over het voorbije seizoen en werden de eerste contacten tussen speelsters, trainers én ouders van de nieuwe ploegen al verzorgd.

Bedankt aan allen die hun steentje hebben bijgedragen tot die geslaagde avond!

En tot volgend seizoen!

10 april '17

Speciaal weekend achter de rug.

Door de paasvakantie moesten bij ons veel ploegen door jongere speelsters gedepanneerd worden.
Bij Steenhuize (tegenstander miniemen-B) lukte dat blijkbaar niet. Zij gaven forfait waardoor wij de 3 punten cadeau kregen, maar de onzen hebben toch nog een wedstrijdje tegen elkaar gespeeld. Miniemen-C verloren in Belsele en miniemen-A wonnen.

Maar liefst 4 ploegen kwamen uit tegen een ploeg die bij winst kampioen werd. Dat was o.a. het geval met de kadetten-C tegen Meerbeke. Die waren een maatje te sterk voor ons zeer jong ploegje.
De kadetten-B haalden een deugddoende overwinning tegen onmiddellijke concurrent Navok.
Ook de scholieren wonnen (tegen Kalken) en de junioren konden zich met hun winst na een spannende wedstrijd vergewissen van de tweede plaats.

En de 3 seniorenploegen troffen alle de kandidaat-kampioen!
De C-ploeg (waar 4 speelsters een vermoeiende Rome-reis achter de kiezen hadden en één zelfs nog niet terug was) waren daardoor net niet fit genoeg om het puntje te pakken dat hen van de tweede plaats zou verzekeren. En Maldegem werd daardoor kampioen. Proficiat!
De B-ploeg kon ontspannen aan de opslag verschijnen, maar dat was minder het geval bij Aalst. Onze dames wonnen met 3-1, waardoor het kampioenenfeestje voor Aalst (hopelijk voor hen maar eventjes) uitgesteld werd.
En de A-ploeg trof Bissegem. Daar kregen we een serieuze opdonder, maar thuis kunnen we toch wat meer. En ja, in de eerste set moest Bidavo zich waarlijk reppen om met 26-28 te winnen. Set 2 was er een om vlug te vergeten (17-25) en set 3 startte dramatisch (2-8). We kwamen echter mooi terug en wonnen die met 25-22. Maar set 4 leek te veel op set 2, waardoor Bissegem wél kon vieren. Proficiat en veel geluk in Liga B!

En over 2 weken spelen we alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Hopelijk kunnen de meeste Avanti-ploegen dat met een overwinning afsluiten. Succes!

3 april '17

Het was kalm op het competitiefront. Alleen onze B-ploeg moest een uitgestelde wedstrijd spelen in Mchelbeke. Ze verloren er met 3-1.
De preminiemen hadden een thuistornooi. Enkele bestuursleden waren van de partij en zagen dat het goed was...
En in Bazel vonden de halve finales van de Oost-Vlaamse beker plaats. Onze kadetten waren van de partij, nadat ze op heroïsche wijze Meerbeke hadden verslagen in de kwartfinale. Nu moest onze gehavende ploeg het opnemen tegen VDK Gent. Ze missen de finale door in een spannende wedstrijd slechts met 3-2 te verliezen. Spijtig!

En volgende zaterdag én zondag spelen de meeste ploegen thuis. De A-ploeg neemt het dan op tegen leider Bissegem. Als die winnen, zijn ze kampioen, maar we zijn niet van plan om hen de titel cadeau te doen. We hebben trouwens nog iets goed te maken na het zware verlies in Bissegem in december! Afspraak zaterdag om 20.30u.

27 februari '17

Een weekend met winst en verlies (5-6).
De A-ploeg nam het op tegen Tielt. Het werd na een spannende en boeiende wedstrijd 1-3. De sfeer op de volgelopen tribunes was optimaal. De wedstrijd was volgens velen promotie voor het damesvolleybal. Daarvan lusten we meer (maar dan ook eens met de zege aan onze kant, natuurlijk).

24 februari '17

Zondag spelen onze ploegen weer bijna allemaal thuis. Voor de derby van de A-ploeg tegen Tielt hopen we op heel wat supporters.

23 februari '17


Op zondag 12 februari vertegenwoordigden deze (stralende) preminiemen Avanti op de bekerfinales. Onze club werd er gehuldigd voor de kwaliteitsvolle jeugdwerking.

6 februari '17

Drukke zondag achter de rug. De U11 speelden in Lokeren hun eerste 2.0 tornooi na nieuwjaar. Thuis hadden we maar liefst 13 wedstrijden. De jongsten troffen allen een iets betere tegenstander, maar de meesten speelden wel goed mee. U15A en U19 wonnen en houden het dus allebei op slechts 1 verlieswedstrijd. En bij de senioren wonnen zowel de B's als de C's met 3-1. Zij blijven meedraaien in de (sub)top van de rangschikking.

De A-ploeg maakte er tegen Oostende een droge 3-0 van, maar de setstanden verraden dat het toch een spannende wedstrijd was. Vooral de remonte in set 2 van 15-22 naar 24-22 was erg spectaculair. Nu volgen er 2 uitwedstrijden (Gent en Lennik) en zondag 26/2 krijgen we de derby Avanti-Tielt.

29 januari '17

Het verplaatsingsweekend was niet erg succesvol. Het werd het weekend van de vijfsetters. C-ploeg, junioren en miniemen C verloren met een droge 3-0, de B-kadetten konden een setje meepikken tegen VDK Gent, de B-ploeg haalde de volle buit binnen en alle anderen (A-ploeg, scholieren, kadetten A, kadetten C, miniemen A, miniemen B) speelden een vijfsetter. Helaas kon alleen de A-ploeg de vijfde set met winst afronden.

Komende zondag spelen we weer thuis en dan hopen we meer punten te sprokkelen!

23 januari '17

Het werd een weekend met winst en verlies mooi verdeeld. De A-ploeg kon helaas de traditie van winst op de nieuwjaarsreceptie niet doorzetten en startte daarmee de terugronde in mineur. De opslagdruk liet het volledig afweten en ook aanvallend konden we de tegenstander weinig pijn doen. Alleen vanuit het midden waren we af en toe zeer gevaarlijk, maar ook daar toch te veel fouten. Nidak was met een oerdegelijke verdediging en enkele krachtige aanvalsters de terechte winnaar.

16 januari '17

En hier zijn we weer, voor het eerst in 2017.

We wensen iedereen een gezond, sportief en gelukkig jaar toe! Klinken op het nieuwe jaar doen we komende zaterdag 21 januari. Om 19u supporteren we eerst voor de A-ploeg en daarna vieren we met een hapje en een drankje niet alleen de start van een nieuw jaar, maar hopelijk ook de overwinning. Tot zaterdag!

19 december '16

Het laatste competitieweekend van 2016 was weer zeer succesvol voor Avanti.
De B-ploeg won tegen de leider en de A-ploeg deed de verliesbeurt van vorige week vergeten (beiden 3-0).
Bij de jeugd verloren alleen de C-miniemen (ze speelden wel goed mee tegen de 2de uit de rangschikking).
Een speciale vermelding voor onze 2 herfstkampioenen: de A-kadetten sloten het jaar af zonder verliesbeurt en de C-kadetten wonnen in een superspannende match de strijd om die titel tegen Lede A. En ja, ook onze B-kadetten haalden de play-off 1 reeks, waardoor we na nieuwjaar met 3 kadettenploegen vertegenwoordigd zijn bij de beste 12 van Oost-Vlaanderen. De toekomst van Avanti is dus verzekerd.

Wij wensen iederen heel gezellige feestdagen en we zien mekaar terug op zaterdag 21 januari!

11 december '16

En het kan helaas ook anders.
Onze jeugdploegen waren door de competitieleider een weekend vrijgesteld, zodat alleen onze seniorenploegen in actie kwamen. Ze moesten alle drie naar een/de topper van hun reeks. B- en C-ploeg konden er 1 setje winnen. De A-ploeg speelde de zwakste partij sinds november 2015 (remember Gent), maar het moet gezegd dat dat ook wel de verdienste was van een uitstekend Bissegem (3-0).

4 december '16

We vallen allicht in herhaling, maar het was alweer een 'super'zaterdag.
Onze scholieren kregen (helaas) de overwinning cadeau door het forfait van Eevoc. Junioren, kadetten A, B en C en de miniemen A behaalden allen een 3-puntenoverwinning. Alleen de miniemen B en C moesten leergeld betalen.
Ook bij de senioren wonnen zowel B- als C-ploeg zonder puntenverlies.
En de divisiewedstrijd Avanti-Oudegem bracht wat we beloofd hadden: een thriller van formaat om duimen en vingers bij af te likken met een 3-2 overwinning voor onze dames.

20 november '16

Bekerweekend achter de rug. Vijf van onze zeven jeugdbekerploegen hebben zich geplaatst voor de volgende ronde. Proficiat, meisjes!
Komend weekend gaan onze preminiemen naar Ertvelde. Alle andere Avanti-ploegen spelen thuis op zaterdag 3 december. Het zal een drukke, maar gezellige bedoening worden. De A-ploeg (leider) neemt het op tegen Oudegem (5de), traditioneel een thriller. Uiteraard kunnen de supporters hun steentje (steuntje) bijdragen.

20 november '16

We hebben er een Avanti-tweedaagse op zitten. Op zaterdag speelden - op 1 na - al onze ploegen thuis. Van de 13 wedstrijden werden er 10 gewonnen. De A-kadetten maakten er tegen medeleider Meerbeke een spannende vijfsetter van: na 2-0 voor werd het nog 2-2, maar de laatste set bleef in Avanti-handen. Leuk dat ze eens hard moesten knokken voor de overwinning!
Ook de andere kadettenploegen blijven maar winnen en de A-miniemen konden hun derde wedstrijd winnen. Alleen scholieren en miniemen B- en C- moesten de overwinning aan (telkens) Meerbeke laten.

De beide derde provincialers kenden weinig tegenstand en verloren geen set. De A-ploeg moest Roeselare partij geven. Het werd een zeer spannende bedoening, met desondanks een mooie 3-0 zege op het eind (26-24, 25-23 en 25-23). De supporters genoten van het mooie volleybalspel en vooral van de winnersmentaliteit. Dat smaakt naar meer.

En zondag kwamen we weer samen voor het jaarlijks herfstetentje. Op deze stormachtige dag was het lekker vertoeven en smullen in Lotenhulle. Bedankt aan de aanwezigen die daarmee onze club steunen en aan de talrijke medewerkers (vaste en occasionele) die het geheel zeer vlot lieten verlopen!

15 november '16

Weer een mooi verplaatsingsweekend achter de rug, zij het niet zo perfect als de week daarvoor. Van de jeugd konden alleen de miniemen niet winnen, alle anderen wonnen, de kadetten-C zelfs tegen de ongeslagen leider! Bij de senioren verloor de C-ploeg voor het eerst. Het komt er nu op aan mentale weerbaarheid te tonen tegen de (sterke) tegenstanders die volgen. De B-ploeg won en sprong daardoor naar plaats 5. En de A-ploeg had weer een taaie brok aan - deze keer - Mechelen, maar haalde toch weer de volle buit binnen.

Komende zaterdag spelen we allemaal thuis. De A-ploeg neemt het om 20.30u op tegen Roeselare, dat ons klopte voor de beker. Misschien kunnen de thuissupporters helpen om deze keer aan het langste eind te trekken?

En zondag komen we met z'n allen naar Lotenhulle voor het jaarlijks herfstetentje. Smakelijk!

7 november '16

Wat een weekend! Met uitzondering van onze miniemen C (en dat zijn allemaal preminiemen, dus die hebben nog veel tijd) wonnen al onze ploegen, en dat op een verplaatsingsweekend! Daarmee deden de meesten een sprongetje voorwaarts in de rangschiking. Junioren, C-ploeg en A-ploeg vestigden zich iets steviger aan de leiding van hun reeks.
Ik zou zeggen: doe zo voort, meisjes!

Op zondag 20 november vindt ons traditioneel herfstetentje plaats in de feestzaal van Lotenhulle. Vergeet niet tijdig in te schrijven!

Kijk ook eens naar onze bladzijde 'ploegen'. Daar staan sinds vorige week ook de foto's op.

1 november '16

Het was een vrij kalme competitiedag zondag. Onze preminiemen speelden in Gent hun eerste tornooitje.
De miniemen B wonnen hun eerste wedstrijd (3-2) en de kadetten konden in de vierde set heel nipt (28-26) de tiebreak ontlopen (3-1).
Onze andere jeugdspeelsters moesten niet spelen, maar ze hebben wel onze gehavende B- en C-ploeg gedepanneerd. Ook hier alleen maar winst, zowel bij de reserven als in de hoofdwedstrijden (3-2 en 3-0).
De A-ploeg kon dus niet achterblijven. Ook hier mochten 2 jongeren een setje meepikken in de reservenwedstrijd. De hoofdwedstrijd werd, zij het met veel moeite, gewonnen met 3-2. Alle 11 speelsters hebben hierin hun rol gespeeld.

En maandag speelden de A-kadetten hun eerste Jeugd Champions tornooi. Zij plaatsten zich bij de eerste 4 en spelen daardoor morgen, woensdag, in Tongeren een tornooi met de 8 beste kadettenploegen van Vlaanderen. Succes!

24 oktober '16

Weekend vol verscheidenheid, met beker- én competitiewedstrijden en uiteenlopende uitslagen.
De miniemen konden niet winnen, maar de B-miniemen konden door een 3-2 toch een eerste puntje pakken.
De 3 kadettenploegen wonnen (A en C in competitie, B voor de beker) en de scholieren wonnen zowaar 2 keer!
De A-ploeg moest bekeren in en tegen reeksgenoot Roeselare. Het werd een wedstrijd tussen 2 evenwaardige tegenstanders waar het thuisvoordeel misschien wel de doorslag gaf (3-1). Het dubbele bekeravontuur is dus afgelopen. Sien viel uit met een voetkwetsuur. Hopelijk volgt er een vlug en definitief herstel!

17 oktober '16

Alle ploegen speelden het voorbije weekend op verplaatsing.
Onze U13-ploegjes (ze speelden alle nog maar 2 wedstrijden) zien we vooruitgaan. De B's wonnen hun eerste set, de C's wonnen er weer 2 en de A's wonnen zowaar hun wedstrijd. Dat smaakt naar meer, meisjes!
Er waren 2 van de 3 U15-ploegen actief. De B's wonnen een spannende partij met 2-3 tegen het ongeslagen Vamos en de A's kenden geen tegenstand in Zulte. Zij bereiden zich op training voor op de wedstrijden van de VJCL én op de competitie na nieuwjaar.
U19 won weer, zij het deze keer met minder mooi volleybal tegen hekkensluiter Vamos.
De C-ploeg blijft ongeslagen. Zij beseffen echter dat de grote kleppers uit de reeks nog moeten komen. De B-ploeg daarentegen verloor op Oudenaarde. De tweede set was daar blijkbaar razend spannend (32-30), maar helaas konden ze geen setje meepikken.
En de A-ploeg moest naar Oostende. We verloren daar al vaak, maar deze keer kon Oostende niet voldoende weerwerk bieden (0-3). Ook onze dames beseffen dat er nog sterkere tegenstanders op komst zijn, maar laat ons ondertussen toch maar genieten van de mooie eerste plaats in de rangschikking. En de vormcurve kan langzaam maar zeker stijgen.

10 oktober '16

Het was zaterdag weer druk in de Aalterse sporthal. Er werden maar liefst 13 wedstrijden afgewerkt. U13 B en C speelden voor het eerst een echte wedstrijd. Ze moeten uiteraard nog veel leergeld betalen, maar toch was er hier en daar al een mooie actie te bespeuren. De B-s hadden Hebo-A als tegenstander, en die waren een maatje te sterk. De C-s vonden een gelijkwaardige tegenstander en verloren pas in de vijfde set. Onze U15 B wonnen de eerste spannende set tegen VDK-B, maar verloren de 3 volgende setten, hoewel set 3 een dubbeltje op zijn kant was. Zij hebben wellicht de 2 zwaarste tegenstanders al gehad, dus zit er nog veel moois aan te komen. Al de andere jeugdploegen wonnen hun wedstrijd, hoewel de U17 zich na 2-0 toch nog moesten reppen om met 3-2 te winnen.
En de 3 seniorenploegen maakten het alle met een droge 3-0 af. Uiteindelijk een zeer succesvol weekend dus.

Onze fotograaf nam zaterdag ook de ploegfoto's. Binnenkort mag je ze dus op de site verwachten.

3 oktober '16

Na een quasi volleyballoos weekend, gingen we er de voorbije dagen weer tegenaan. Alle wedstrijden werden op verplaatsing gespeeld.
De 3 U13's, U17 en B-ploeg waren bye.
De drie U15-ploegen wonnen, U19 won en de C-ploeg won.

Zondagavond kon de A-ploeg tegen het gepromoveerde Nidak dus niet onderdoen. De reserven deden wat moest (1-2). In de hoofdwedstrijd werd de start helemaal gemist: 25-17. Set 2 zag er bij 8-15 veel beter uit, maar de motor sputterde en we lieten de thuisploeg over ons walsen: 25-19. Setten 3 en 4 werden vrij makkelijk gewonnen (18-25 en 19-25), maar toch was er geen oogstrelend volleybal te zien. Het was allemaal wat krampachtig, de thuisploeg kon onze te zwakke aanvallen moeiteloos counteren, maar met karakter en vechtlust werden de 2 setten binnengehaald.
Set 5 startte helaas niet goed en we moesten draaien met 8-4 achterstand. We knokten ons weer in de match, maar we strandden op 15-13.
Als we de uitslagen in onze reeks bekijken, blijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen, en dus ook te verliezen. Het belooft een spannende competitie te worden!

19 september '16

Na 6 jeugdbekerwedstrijden de vorige weekends, waarvan we er 3 wonnen (de andere 3 ploegen krijgen nog een herkansing), begonnen we gisteren eindelijk aan de competitie.
Bij de miniemen en kadetten is er voor nieuwjaar geen onderscheid tussen provinciale en regionale ploegen. Het niveauverschil kan daardoor soms heel groot zijn. Dat was gisteren het geval bij miniemen (U13) en kadetten B (U15), die tegen Gent A moesten uitkomen. De kadetten C hadden een iets meer haalbare kaart. Ze wonnen de eerste set, maar maakten daarna toch nog te veel foutjes om een overwinning te kunnen claimen. Maar voor hun eerste wedstrijd op groot terrein deden ze het helemaal niet slecht.
De scholieren (U17) spelen wel in een provinciale reeks (U17 - niveau 1). Zij hadden een zware kluif aan Gent A, maar speelden een heel verdienstelijke wedstrijd die ze helaas met 1-3 verloren, na 2 keer nipt met 23-25 de duimen te moetenn leggen.

En dan was het de beurt aan de 3 seniorenploegen.
De C-ploeg, alweer tegen Gent, speelde met hoogten en laagten maar zowel de reserven- als de hoofdwedstrijd werd gewonnen. Zij hebben voor het moment 3 gekwetsten in de rangen, maar de scholieren zijn hier prima bijgesprongen.
De B-ploeg speelde tegen Michelbeke en dat was een haalbare kaart; ware het niet dat 3 basisspeelsters nog een reisje gepland hadden! Met een te smallle kern konden ze nooit aanspraak maken op de overwinning.
Voor de eerste confrontatie in 1ste divisie (jawel, alweer tegen Gent), kwamen heel wat supporters opdagen. Na een pittige reservenwedstrijd (1-2) bleek onze goed geoliede ploeg een maatje te sterk voor Gent: 25-20, 25-14, 25-14. Prachtige start dus!

Komende vrijdag 23 september om 21u spelen we thuis tegen Hebo voor de Trofee De Doncker. Supporters op post!

29 augustus '16

En nu kunnen we volop aan het nieuwe seizoen beginnen. Hoewel, speelsters en trainers zijn natuurlijk al bezig. We hopen dat vanaf deze week kampen en vakanties voorbij zijn en dat ook alle jeugdtrainingen volzet zullen zijn. Komend weekend zijn er trouwens al 3 bekerwedstrijden.

Voor de actualisering van deze website (samenstelling ploegen, club, enz) vragen we nog eventjes geduld.